Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TEST OBCIĄŻENIA GLUKOZĄ

TEST OBCIĄŻENIA GLUKOZĄ

Polecane posty

Gość TEST OBCIĄŻENIA GLUKOZĄ

jak si e go robi tzn 50g glukozy rozpuścic w jakiej ilości wody??ratunku!!!

Ja miałam te 50 g glukozy rozpuszczone prawie w szklance wody, ale mi robiła to pani pielęgniarka w przychodni. A po godzinie pobrała mi krew.

Gość grukoza
Na opakowaniu jest chyba napisane ile wody powinno być. Ja wykupiłam wypiłam i dopiero pojechałam do przychodni zrobić badanie tylko to musi być dokładnie po wypiciu godzina bo tak to będzie zafałszowane badanie.

rozpuszczasz glukozę w 200 g ciepłej wody, wlewasz do butelki i jedziesz do przychodni - tam wypijasz. Nie w domu. Po wypiciu siedzisz godzinkę i pobierają ci krew.

to zle zrobilas bo to badanie wyglada tak,ze najpierw pobierana jest krew na czczo,pozniej wypicie glukzoy i dokladnie po godzinie znowu pobranie krwi.w tym czasie nie wolno jesc,pic,ani nawet za duzo chodzic,bo w ten sposob tracisz energie (spalasz cukier) i wynik moze wyjsc zafałszowany. mi pani w przychodni rozpuscila 50 g glukozy w niecalym kubeczku plastikowym wody...

Gość kasik30
Witajcie, jestem załamana. Dziś miałam robione to badanie,ale pani w przychodni zamiast rozpuścić 50g glukozy rozpuściła mi 100g.Gdy się zorientowałam było już oczywiście za późno.Strasznie się boję, że może to mieć ujemny wpływ na mojego dzidziusia. Czy zdarzyło się już komuś coś takiego?

Gość Spokojnie
dzidzi nic się nie stanie. Wynik tylko będzie niemiarodajny. A swoją drogą, jak można dopuścić do takich pomyłek? Dobrze, że nie dała Ci do wypicia np. amoniaku. Służba zdrowia, psia krew!

jak kupiłam glukoze to musiałam iśc do przychodni tam babka rozpuściła w szklance ciepłej wody(jest to dośc mdłe.Za pierwszym razem po tym zedlałam,a za drugim miałam wymioty- uprzedzono mnie że większośc kobiet tak ma.Iże najlepiej popijać to woda niegazowaną lub dać troszke soku z cytryny) po godzinie pobrano krew