Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to tylko ja...

Czy robic go juz teraz? ... ciaza a test.

Polecane posty

Gość to tylko ja...

kilka dni temu współzyłam z moim chłopakiem... podejżewamy że była duża możliwość zapłodnienia... do okresu mojego jeszcze daleko bo to dopiero około 23... czy zatem zrobić test ciazowy czy wykaże coś teraz?

Gość to tylko ja...
pomóżcie proszę

Gość stostokrota***
znowu to samo,dziewczyny kiedy zrozumiecie,ze tu nikt nie chce rozmawiac wciaz i wciaz na ten sam temat???powiedz mi ,skad ja czy ktokolwiekinny mamy wiedziec czy akurat ty jestes w ciazy czy nie? tyle topikow juz powstalo,nie zagladasz tu,ze niewiesz ze mamy takich jak ty dosc serdecznie masz kliknkij sobie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3140732

Gość ebusia21
hmm najlepiej zrobić test po spodziewanym termnie okresu !!! jaaaa nic dodac nic ująć !;)

Gość to tylko ja...
znaczy ze teraz test mógłby nie wykazać prawdziwie? chciałabym juz po prostu wiedzieć... nie wiem wiele na ten temat dlaczego zrobienie testu przed okresem jest mało wiarygodne?

Gość to tylko ja...
DO STOKROTKA... ja wiem jakie są objawy ciazy i tak dalej jeśli chodzi o sprawy o które tak się bulwersujesz. To Forum jest własnie po to by "kobietki" mniej zorientowane niż ty mogły znalesc pomoc i odpowiedzi na pytania wiec sie nie unos beznadziejnie A jesli nie wyczytałaś z mojego tematu to pytałam o to czy test przed okresem jest wiarygodny. a nie jakie sa oznaki ciąży eh eh.

Gość do stostokrota***
dlaczego ty się tak szrogęsisz? to twoje forum, czy co? jeśli ci nie odpowiadają tematy to poprostu tu nie wchodź. Autorka tego topiku ma takie samo prawo pytać o co chce (tym bardziej, że jest to zgodne z tytułem fotum) jak ty. I tyle.

Gość do to tylko ja
zrobienie testu zbyt wcześnie jest mało wiarygodne ponieważ stężenie hormonu ciążowego we krwi jest zbyt niskie. Najpewniejszy wynik testu otrzymasz po dniu spodziewanej miesiączki. Pozdrawiam.

Gość to tylko ja...
test który mam wykrywa ponoc sześciodniowa ciążę... tylko własnie zastanawia mnie czy przed okresem to działa jakos mniej profesjonalnie czy test koniecnzie trzeba robic po dniu okresu?

Gość do to tylko ja
Ja też robiłam test ok.8 dni po zapłodnieniu. Wyszedł negatywny, a kiedy okres mi się spóźniał zrobiłam go jeszcze raz - i okazało się, że jednak jestem w ciąży! Czasem bardzo wczesna ciąża jest wykrywana przez test, ale bywa, że wynik jest błędny. Test zrobiony po dniu spodziewanej miesiączki daje prawie 100% pewność.

Gość to tylko ja...
cóż zatem moze najrozsadniejszym wyjściem było by poczekac na okres... lub zrobic test i teraz i po dniu spodziewanej miesiączki jeśli nie nadejdzie. Tylko to chyba wiąze ze sobą dodatkowy stres... ja chyba po prostu szukam odrobiny uspokojenia...:)

Gość do to tylko ja
przykro mi, ale ukojenia nie znajdziesz przez najbliższe kilka dni :-) taka jest kolej rzeczy. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Możesz oczywiście spróbowac zrobić już test, ale: 1. jeśli wyjdzie negatywny, będziesz dalej żyć w niepewności, bo może termin był zbyt wczesny 2. jeśli wydzie pozytywny, to musisz pamiętać, że prawie 50% wczesnych ciąż ulega samoistnym poronieniom przed terminem miesiączki i wtedy przychodzi normalny okres. Tak więc kolejna niepewność... Poczekaj jeszcze kilka dni. Życzę wytrwałości i cierpliwości.

na tescie wszystko pisze...hcg jest wykrywane chyba juz po 7 dni ciązy, ale przciez do zapłodnienia mogło dojśc nawet 5 dnie po sexiku, niektore zrodła ppdaja ze nawet 7....czyli jesli test mogłby wykryc ciąze po 7 dniach, od xzapłodnienia to reszty sie domysl..... moze nie jest zle ...:) głowka do gory...

Gość to tylko ja...
dziękuje za radę... jeśli będę miała kolejne wątpliwości juz po teście co robic pewnie jeszcze zawitam... miłego wieczoru życzę i raz jeszcze dziękuję ślicznie.

Gość do to tylko ja
nie ma za co :-) znam dobrze to co teraz przeżywasz i wiem, że jest to deprymujące. Ale głowa do góry - może się udało :-) życzę powodzenia