Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta.

jakie leki podczas laktacji pomocy.

Polecane posty

Gość marta.

męczy mnie katar ból głowy gardła nie wiem co mogę zażyć może ktoś był w podobnej sytuacji karmie piersią.

Tylko paracetamol, czyli apap. Jest on bezpieczny. Witamina C też nie zaszkodzi, ale wiem, ze nie wolno polopiryny (aspiryna to to samo co polo[piryna). Skonsultuj się z lekarzem, a póki co to jakieś napoje rozgrzewające, mleko z miodem, herbata z sokiem Zdrówka!

Gość karolka 77
jak boli gardlo najlepiej duzo je plucz: szalwia, woda z sola, woda z woda utleniona( 1 lyzeczka na pol szklanki wody) i duzo ssij,czegokolwiek. Napewno pomoze a dziecku nie zaszkodzi

Gość stegozaur
a moze syrop z cebuli, nie pamietam jak sie go robilo, ale napewno jest bezpieczny, oscillococillum slyszalam ze tez jest dobre, napewno panadol, bo nawet dzieciom mozna go w miare bezpiecznie podawac, moze jakies inhalacje, ciepla kompiel, herbatka z malin i duzo odpoczynku, jak maz nie moze pomoc, to moze jakas babcia czy ciocia pozajmuje sie malenstwem, zeby cie nie meczylo za bardzo. ewentualnie udaj sie do ginekologa, bo to on teraz o ciebie dba i moze przepisac jakies leki. i uszy do gory, niedlugo napewno przejdzie;)

Tak potwierdzam syrop z cebuli : Kroisz nozem drobniutko cebule i kolejne warstwy zasypujesz cukrem w jakims sloiku .Doslownie za pol godziny juz mozesz pic w ilosci dwie duze lyzki lub kieliszek (50g) I do tego czosnek ale tylko do wachania na katar ..siekasz na miazge wkladasz do kawalka bandaza lub gazy robisz male zawiniatko i przytykasz do kazdej dziurkki nosa ( nie dotykajac skory)..wciagasz mocno zapach czosnku .Katar mija po jednym dniu .kaszel tez . tylko po 24 godzinach robisz swiezy syrop . Nie pij miodu , soku z malin bo dziecko dostanie biegunki .Gardlo plucz sola a witamine C nie lykaj tylko ssij mniej wiecej co 5 godzin jedna tabletke . Jesli dostaniesz goraczki pokarm musisz sciagac ..zagotowac i ostudzony podawac w butelce Pozdrawiam

Ja jadłam miód i piłam sok malinowy (bo uwielbiam) i żadnej biegunki dziecko nie miało. Pediatra wręcz powiedzial by nie ograniczać się z jedzeniem czegokolwiek póki wyraźnie nie będzie szkodziło to dziecku. Mieliśmy farta i nawet kapustę i brukselkę mogłam jadać :) Jak również suszone śliwki, moja teściowa prawie umarła jak to zobaczyła :D Na katar nic nie pomoże, trzeba przeczekać. Nie truj się niepotrzebnie żadnymi lekami. Z bólem gardła poszłabym do lekarza. Raz zaniedbałam bolące gardło podczas przeziębienia i skończyło się bardzo ostrym zapaleniem, musiałam brać antybiotyk :(

I tu sie euglena z toba nie zgodze ze na katar nic nie pomoze . Po co piszesz takie rzeczy .:) A czosnek i cebula to nie trucizna . To natura a nie trujace leki . Miod i maliny czesto daja biegunki u dzieci i nie kazde dziecko toleruje ale nie twierdze ze sa takie ktorym nie szkodzi .Zalezy jeszcze w jakim jest wieku .

Ja nie twierdzę że cebula i czosnek to trucizna. Ale w wypowiedzi wyżej było o paracetamolu :) Paracetamol ani na katar, ani na bolące gardło nie pomoże, no może trochę złagodzi ból. Ja na katar próbowałam już chyba wszystkiego i nijak nie chciał trwać krócej niż 6 dni :D Łącznie z czosnkiem we wszystkich możliwych postaciach, nawet sobie ząbki czosnku do nosa pakowałam :D

Gość stegozaur
ja tylko pisalam co mi na rozne bole lekarz zalecil;) a za przepis na syrop cebulowy dziekuje, mam nadzieje ze zapamietam:D

No teraz zgoda ..W ogole to trudna sprawa jak sie karmi i przychodzi infekcja . Lekarz moze tylko prochy przepisac .Wtedy trzeba odstawic dziecko ..pokarm sie spala , zanika ..Z drigiej strony to co podalam to tylko w przypadku lekkiego przeziebienia ktore szybko moze sie przerodzic w jakies powane zapalenie lub chorobe typu angina .. Mimo wszystko dla dobra dziecka zawsze lepiej isc do lekarza zeby przynajmniej zbadal i okreslil stan przeziebienia . Przy infekcjach drog oddechowych zawsze powinnas stosowac maseczke na twarz , nie tylko przy karmieniu ale ogolnie w kontakcie z dzieckiem

Gość teraz
teraz raczej nie polecaja przerwy w karmieniu piersia nawet w przypadku silnej infekcji i goraczki. W mleku sa przeciwciala i jest ich tym wiecej im silniejsza infekcja wiec dzidzius tym sposobem tylko bardziej sie uodparnia. Radzila bym nie przestawac karmic i skontaktowac sie z dobrym pediatra i poradnia laktacyjna ( i bron Boze nie przegotowywac swojego mleka!)

Gość pokarm
Gdybyś musiała wziąć leki, możesz odciągać pokarm i wylewać go, tak żebyś nie zaszkodziła dziecku i nie straciła pokarmu.