Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kurtca

Kolczyk w pępku.

Polecane posty

Bardzo bym chciała mieć kolczyk w pępku, ale kompletnie nie mam pojęcia ile to kosztuje, gdzie można wykonać przekłucie, i czy można to zrobić samemu w domu?

Gość cortex
30 zl przeklucie

Gość ja ja ja ja
ja zaplacilam w salonie tatuazu za kolczyk i przeklucie 150 zl, nie radze Ci samej eksperymentowac, rana w pepku bardzo dlugo sie goi, a jak cos za przeproszeniem spitolisz to bedzie jeszcze gorzej, pozdrawiam

Gość cortex
ale z ciebie zdarli :P

Gość ja ja ja ja
no, faktycznie ;)

Ale gdzie mam się udać - do jakiegoś salonu kosmetycznego czy do studia jakiegoś? Gdzie takie salony/studia się znajdują na śląsku?

Gość Martita21
kazda lepsza kosmetyczka zrobi Ci ten zabieg, ja zaplacilam ok.100 zl. ale to byla jedna z drozszych kosmetyczek u mnie w miescie, mozna zrobic juz za 70, 80 zl. od razu z kolczykiem i tez dobrze...

Gość Martita21
tralla---> a ile juz masz ten kolczyk??

w Katowicach w studiu tatuazu na ul.Korfantego np. ale tez mysle ze ok 100zl.

kolczyk w pepku tzn zalozenie go razem z samym kolczykiem waha sie od 80 do 150 zl-zalezy od miasta i salonu. moze to byc salon kosmetyczny badz np.tatuazu. zwroc jednak szczegolna uwage na estetyke miejsca i podejscie do higieny osoby ktora bedzie zakladala ci ten kolczyk. mam w szkole higiene i duzo mowili tam o zarazeniach zoltaczka roznych jej typow itp. ale nei dygaj. ja mam juz chyba 2 albo 3 lata i jestem bardzo zadowolona. goilo mi sie 2 tygodnie a zaplacilam u kosmetyczki 10 . pozdrawiam :!

Samej nie radze przekluwac, jak sobie otrzewna przebijesz nie bedzie za wesolo ;) i proponowalabym predzej studio tatuazu niz kosmetyczke, one czesto sie nie znaja i chca pistoletem przebijac :| I sie paprze przez jakis czas, zanim sie zagoi.

Do otrzewnej nie dojdzie ;) Ale poważnie, radzę zainwestować w pożądny salon piercingu, w ogóle odradzam przekłuwanie czegokolwiek u kosmetyczki i kolczyk ze specjalnego stopu. Jeśli masz własny, mozna kupić np. za pośrednictwem tej strony: http://www.wildcat.pl to za samo przekłucie zapłacisz mniej, niż gdyby Ci zakładali własny kolczyk. Tyle, że w niektórych salonach nie zakładają \"cudzych\" kolczyków. Tak w ogóle, to pępek po przekłuciu \"lubi\" się paprać i dlatego absolutnie nie rób tego sama!

Gość Bruno Wątpliwy
do otrzewnej nie dojdzie ale powikłaniem może byc zapalenie otrzewnej. ostatnio moja koleżanka/pielęgniarka była świadkiem jak dziewczynie lekarz usuwal pępek. została potem zszyta na gladko, tez oryginalnie. osobiście doradzam profesjonalne studia tatuażu i piercingu, kosmetyczkom nie ufajcie.

Gość dziewczyna znad morzaa
ja przeklulam pepek w gabinecie chirurgicznym, zaplaciłam 70 zl. robil to lekarz wiec bylo najbezpieczniej. kolczyk moglam sobie juz wymieniac miesiac od przelkucia, wczensiej musialam raz dziennie przemywac woda utleniona, potem sie ladnie zagoilo i nie mialam z tym problemow. faktem jest, ze przekluwanie w jakims podrzednym salonie kosmetycznym i za male pieniadze moze byc niebezpieczne, dlatego troche sie wykosztowalam, ale oplacalo sie. pzdr

Gość *Bijou*
Ja robiłam kolczyk w studiu Dragon na ul. 3 Maja w Katowicach. Jest tam duży wybór kolczyków, zapłaciłam 100 zł- to standartowa cena piercingu.

heh a mnie pepek przebil w domu moj chlopak ktory robil to pierwszy raz w zyciu i wogole sie na tym nie znal a wyszlo mu calkiem slicznie :D koszt przebicia 0 zl :D nie ropialo mi nic a nic a to dlatego ze mialam kolczyk z TYTANU i tylko takie polecam a gwarantuje ze nie bedzie zadnego ropienia i innych nieprzyjemnosci kolczyk wyjelam sobie sama po 6 miesiacach bo mi sie znudzil a pozatym to juz sie stalo tak popularne ze az niemodne :P ale mam ostrzezenie : po wyjeciu kolczyka zostaje blizna ktora mi nie zeszla a minelo juz ponad 2 lata takze lepiej sie zastanowic porzadnie bo nie wyglada to zbyt atrakcyjnie ( ta blizna znaczy) a teraz chce zrezygnowac z kolczyka w nosie (mam go 6 lat) i tez sie boje ze mi zostanie dziurka do konca zycia :D

Gość wschodnia
ja sama tez robilam:) kostka lodu zamrozilam pępek, kupilam najgrubsza igle w aptece i ....zrobilam dziure:P na poczatku nie dałam rady wsadzic tego prawidlowego kolczyka to wsadzilam takibez zapiecia co jest w wiszacych kolczykach a po 2 dniach wsadzilam jeszcze jeden zeby dziurka byla szersza, po 5 dniach wsadzilam juz normalny kolczyk:) goiło sie ok.4 miesiecy. oczywiscie codziennie pare razy dziennie przemywalam ranke woda utleniona. polecam kolczyki ze stali hirurgicznej bo wtedy nie powinno byc zadnych komplikacji i dziurka szybko sie zagoi. u mnie w Białymstoku mozna zrobic przekluc pepek za 80zł z kolczykiem i znieczuleniem w normalnym gabinecie kosmetycznym:)

hja mialam na dwa sposoby:P:P pierwszy raz przebijala kolezanaka (ja bylam na znieczulneiniu:P:P tj. pijana:P:P) ale to byly szalenstwa mlodosci. igla 0,2 mm czy jakos tak w kazdym razie kolczyk byl sporo wiekszy. ropialo troszeczke i bolalo auuu jeszcze do teraz pamietam jak bolalo bo sprobuj przelozyc cos co ma mm srednicy do 5 razy mniejszej dziurki?? tak ze to byl pierwszy raz. kolczyk musi byc ze stali chirurgicznej tylko trzeb uwazac na to zeby nie byc uczulana na nikiel. pozniej poszlam do salonu bo hmmm przebicie pepka nie jest takie latwe trzeba wziasc odpowiednia ilosc skory zeby sie kolczyk odpowiednio trzymal i trzeba dziurke zrobic zgodnie z symetria ciala zeby ladnie wygladal. w sumie przez 2 lata mialam ta przebita przez kolezanke pozniej poszlam poprawic. salon tatuazu robtatoo na florianskiej kosztowalo mnie to 50 zl. bo mialam swoj kolczyk oni strasznie zdzieraja na oplatach za kolczyk w salonie licza za niedo 40 zl to jest ta roznica. a owiele ladniejsze mozna kupic na sklepach i na allegro. tylko na pierwszy raz musi byc to kolczyk w calosci z stali chirurgicznej bo srebro powoduje ropienie i niegojenie sie. w sumie pozniej i tak musialam sobie jeszcze raz dziurke przebic bo zgubilam kolczyk po 2 tygodniach noszenia w sylwka i niestety w ciagu pierwszego mieisiaca to szybko zarasta wiec przekladalam przez zarosnieta dziurke. sic! ale bolalo:P:P ale w sumie sama tego chialam. mi sie podoba nie chodze w bluzeczkach do pasa wiec w sumie oglada go moj chlopak (mowi ze go drapie:P:P) tylko i na basenie czasem sie pokazuje:P:P jesli chcesz sobie przebic pepek zastanow sie ladnie to wyglada ale blizna zostanie jak sciagniesz.ale sie rozpisalam:):)