Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mordkaa

piling do twarzy

Polecane posty

Gość mordkaa

czy do pilingu twarzy uzyc lepiej soli czy cukru, a jesli sól to drobna czy gruba?i czy trzeba to z czyms zmieszac np.jakims zelem czy oliwka, czy na wilgotna twarz tylko samą solla czy cukrem?

Gość wilgotna twarz i kawa

Gość popieram z kawa
osotatnio robiłam solą, piekła mnie skóra. zreszta mysle ze najlepsze sa peelingi enzymatyczne, nie kupilam bo w;asciciwie nie wiem ktory

Ja bałabym się używać soli czy cukru do twarzy. Kryształki soli czy cukru nie są odpowiednio drobne do twarzy i mogą ja za bardzo podrażnić. Skóra na twarzy jest zbyt delikatna i potrzebuje naprawdę drobnych ziarenek połączonych z jakimś kremem. Ja np. kupuję tylko specjalne peelingi do twarzy. Każda firma ma coś takiego w swojej ofercie.

Gość do przypadkowej
a słyszałam ze z płatkow owsianych jest dobra bo delikatna i nie drazni skory twarzy- lepiej naturalna, po co walic na skore gotowe ze sklepu, to chemia przeciez

Noo zapomniałam o tych płatkach. Rzeczywiście można zrobić peeling z płatków choć sama nie próbowałam tego. Jeśli ktoś chce naturalnie i bez chemii to płatki już prędzej się do twarzy nadają niż sól czy cukier.