Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kimka

najlepsze kosmetyki dla dzidziusia

Polecane posty

Gość kimka

Z jakiej firmy są dobre kosmetyki dla dzidziusia i jakie kosmetyki dziecko potrzebuje?

z doswiadczen znajomych mamus wiem, ze bardzo dobrze sprawdzaja sie nasze zwykle \"Bambino\", a najgorzej (bardzo czesto uczulaja) Johnson&Johnson. Generalnie zasada jest taka, ze im mniej kosmetykow, tym lepiej. Noworodkowi np, nie jest potrzebny szampon, chyba ze dziecko ma wyjatkowo bujna czuprynke. Polozna radzila mi kupic na poczatek tylko mydelko i krem pielegnacyjny plus krem na dwor (ochronny) - bo nasze dziecko rodzi sie zima. Kupilam tez oliwke, mozne dodac kropelke do kapieli, jesli dziecko bedzie mialo sucha skore. Wszystkie kosmetyki kupialm Bambino. Slyszalam tez duzo dobrych rzeczy na temat Oilatum, ale poki co zasugerowalam sie nizsza cena Bambino.

Polecam oliwkę i mydełko Bambino. Do włosków szampon Johnson&Johnson kiełki pszenicy (mój synek po mydełku miał na główce suchą, łuszczącą się skórę). Chusteczki do pupy Johnson&Johnson. Do pupy Linomag, a jeśli są jakieś odparzenia Sudocrem lub Bepanthen (ten ostatni świetnie również goi popękane przy początkach karmienia brodawki).

Wlasnie, co do chusteczek do pupy - u wielu znajomych sie nie sprawdzily, chyba ze na wyjscia poza dom - podobno latwiej/taniej/szybciej obmyc dziecku pupcie letnia woda (pod kranem lub gaziki+miseczka z woda). Na odparzenia tez mam Sudocrem.

Tak, najlepsze są najprostsze :) Puder do pupy, to altek, czyli alantan plus, Alantan plus krem - na suchą buźkę Dziecku do 6 mies. po kupce myłam pupę letnią wodą i wacikami (miałam przy sobie na przewijaku w miseczce), potem na zgięcia nóg altek lub alantan puder a na pupkę (w razie zaczerwienienia) sudocrem. no i wietrzenie, niech sobie zawsze troszkę pofika nóżkami na golaska :)

Asieńka, to ty już niedługo rodzisz. Powodzenia :)

Gość mama oleńki
super do kąpieli jest emulsja oilatum. moe sporo kosztuje, ale wydajna jest i nie trzeba juz uzywac innych kosmetykow. do pupci masc z kwasem bornym, przynajmniej w przypdkumojej corki nic innego sie nie sprawdza.

Dziecko potrzebuje przede wszystkim żelu lub płynu do kąpieli, balsamu po kąpieli oraz kremu ochronnego przeciw odparzeniom. Wszystkie te produkty dostępne są na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Będziecie zadowoleni.

Gość gość
Wystarczy czysta woda. Jak najmniej chemii. Żadnych ropopochodnych z emolientow pożal się Boże. Żadnych balsamow. Tylko punktowo przesuszona skórę można natluscic. Przeczytajcie składy. A jeśli chodzi o chusteczki nawilzane to zawierają np phenoxyetanol. Zabroniony w Japonii. Rakotworczy. Sama się podcieralam tymi chusteczkami i w życiu nie miałam takich podrażnień jak właśnie wtedy. A noworodkom podcieraja tym syfem poopke wiele razy dziennie i sie dziwia ze podrażniona. Czytajcie składy! Jak już kupisz od dzwonu takie chusteczki to przeplucz je porządnie pod kranem w cieplej wodzie nim uzyjesz. A najlepiej kup paczkę dużych wacikow i zwilzonymi zwykła woda przecieraj co chcesz. Nie umyj glowki codziennie bo będzie wiecznie chore. 1raz na tydz. A kąpiele to szybciutko sama woda i koniec. A jak ma katar to sama pupa, raczki, buzia, koniec.