Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cyce

nabrzmiałe piersi-laktacja

Polecane posty

Gość cyce

jestem 3 tyg po porodzie karmię tylko piersią. moje piersi są bardzo nabrzmiałe,nie mieszczą się juz w żaden stanik do karmienia.kiedy laktacja się unormuje i rozmiar będzie mniejszy?

Gość DIPSI PIPSI
Krotko karmilam,ale zapalenie piersi od nawalupokarmu mam juz za soba ...uff Uwazaj szczegolnie zeby nie przeziebic piersi,i odciagac nawal pokarmu,zeby nie powstaly zastoje... Jak dlugo zamierzasz karmis dziecko?

Gość cyce
chciałabym jak najdłuzej,ale nie więcej niz pół roku.ja tego nawału pokarmu dostałam po zatka nym kanaliku mlecznym,non stop przystawiałam małego do piersi no i zaczęła się produkcja w nadmiarze.teraz nie wiem kiedy rozmiar dojdzie do normy, znowu musze go przystawiac zeby odciągał,żeby si e zastój nie zropbił i tak powstaje błędne koło

To nie jest błędne koło, tak wyglądaja początki karmienia. 3 tygodnie to za mało żeby się laktacja unormowała, wciąż jeszcze ilość wydzielanego pokarmu jest bardziej kontrolowana przez hormony niż przez \"popyt\". Pilnuj by nie dochodziło do przepełnienia piersi. Gdy dziecko niezbyt ma ochotę possać radzę ściągać pokarm ręcznie, tylko w takich ilościach by piersi nie bolały.

Gość cyce
dzięki.a co z pękająca brodawką?dziecko dobrze ssie,przybrało juz 1kg,ale jedna brodawka nie chce się wygoic?!!

Z tego co wiem pomaga\" wietrzenie\". Nigdy wprawdzie nie miałam takiego problemu, ale czytałam o tym ;) Jak brodawka jest wciąż mokra to nie zagoi się.

polecam krem bepanthen - do dostania w aptece bez recepty, smaruj brodawki jak najczęściej, nie musisz myc przy tym piersi przed karmieniem, wszystko ładnie się zagoi

Gość Hana
Mnie też pękały brodawki zaraz jak zaczęłam karmic i kupiłam sobie kapturki z firmy AWENT i są rewelacyjne. Mała zaraz z nich umiała pić i teraz jak próbuje jej dać pierś bez kapturka to nie potrafi i muszę cały czas ich używać. Ale mie to na rękę bo nic nie boli a jak karmiłam bez nich to wyłam z bólu.

Gość avent2
szukam kobiety majacej problem z nadmiarem pokarmu... zainteresowane kobiety prosze o kontakt vonnoel2o2.pl

Gość vonnoel
:(...chyba nie ma tu kobiet z takimi piersiami pelnymi mleka...

ja mnialam tez az bolace i to gdzies do 4 mniesiaca...teraz sie tylko tak zdarza w nocy czsmi jak mala nie je tyle co zwykle...ja odciagalam odrobine bo bol byl okropny..ale tylko tyle eby mi ulzylo.

Gość gośćMalinowaMama
Ja niestety nie mam problemu z nadmiarem pokarmu, a z jego brakiem, też macie jakiś skuteczny sposób bo te herbatki to szkoda gadać.

Gość gość
Mysle ze zdecydowanie macie tutaj rację jesli mówimy w ogóle o tym jak powinna wyglądac laktacja. I Prolaktan faktycznie będzie tutaj najlepszy.

Gość ewamewa88
@MalinowaMama , a jak długo już karmisz? Laktacja potrzebuje kilku tygodni, zeby się ustabilizować. Pijesz odpowiednią ilość wody? Nie jesteś na jakiejś drastycznej diecie? Mleko z czegoś musi się wyprodukować, bo chyba nie z powietrza ;)