Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna koleżanka

proszę o interpretację wykresu temperatury

Polecane posty

Moje temperatury : dzień 3 36,3 dzień 4 36,4 5 36,4 6 36,2 7 36,3 8 36,2 9 36,3 10 36,2 11 36,3 12 36,5 13 36,3 14 36,5 15 36,6 16 36,6 17 36,7 18 37,0 19 36,8 20 36,6 21 36,7 22 36,7 23 36,8 24 36,65 Prosze jeśli któs to umie to prosze o wyliczenie kiedy była owulacja i najlepsze dni do poczęcia dziecka. Dodam żem 12 dnia cyklu miałam b.dużo płodnego rozciagliwego śluzu. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

Wg mnie owulację miałaś w 13-14 dniu cyklu. Tego 14 dnia miałaś wymagany skok temeratury o dwie kreski i utrzymywanie się podwyższonej temperatury przez ponad 3 dni... Czyli chyba najlepsze dni na staranka to między 10 a 15 dniem cyklu. Ale to baaaaaaaaardzo \"na oko\", bo po jednym cyklu tak naprawdę trudno się zorientować... Pozdrawiam i życzę sukcesów w staraniach! :)

Według mnie wyrażny skok tep miałaś w 17-18 dniu cyklu. napisz mi jeszcze proszę ile dni trwa twoj cykl tzn .od pierwszego dnia mieśiączki do pierwszego dnia następnej miesiączki. Pamiętaj że tem. musisz mierzyc o tej samej porze rano przed wstanim z łóżka. W którym miejscu mierzysz temperaturę. Ja stosuję te meyodę od początku małżeństwa chociaż mamnieregularne cykle a raczej miałam bo po oierwszym dziecku mi się uregulowały.Zaplanowaliśmy sobie z mężem dziewczynke a teraz urodzę w kwietniu drugie też planowane.Jeśli chcesz to chętnie ci pomogę zaplanować dzidziusia nawet płeć.

to nie jest mój pierwszy pomiar temperatury mierzę ją juz przeszło od pół roku i taka moja normalna nizsza temperatura waha sie od 35,9 do 36,4 to są zazwyczaj moje niższe temperatury , cykle miałam w miarę regularne ale ostatnie dwa miesiące miała trochę stresów, duuuużo wysiłku fizycznego i tak z regularnego okresu co 28 dni w ostatnim miesiącu miałam go po 34 dniach . Zawsze wyliczałam sobie dzień owulacji przez odjęcie 14 dni od pierwszego dnia okresu w tył . Teraz w tym cyklu wydaje mi sie że owulacje miałam właśnie 13 ,m 14 dnia cykle gdyz w tych poprzednich wykresach temperatura wyższa to właśnie 36,6 w 12 dniu zauważyłam u siebie ten tak zwany czop śluzowy , w dniach wcześniejszych mój śluz był podobny do płodnehgo ale napewno nie taki rozciagliwy i przejrzysty .Natomiast 16 dnia cyklu miałam juz napewno śluz nieprzejrzysty biały i gęsty .

a temperaturę mierzę w pochwie codziennie rano o tej samej porze termometrem rtęciowym. Ta temperatura 37,0 - zapomniałam napisać - nie powinna byc według mojej wiedzy brana pod uwagę gdyż po pierwsze odbyłam daleką podróż a po wieczorem dnia przed tym pomiarem wypiłam dwie lampki wina więc to pewnie od tego podniosła sie ona do tego poziomu. Ja mierze temperature bardzo wcześnie bo o godzinie 5 więc dlatego nigdy te tenperatury nie są tak wysokie i w poprzednich cyklach właśnie te 36,6 oznaczało odbyta owulację

PO tym co napisałaś to faktycznie skok tem był z 13 na 14 dzień.Chociaż jeśli przedłóza ci sie okres to jajeczkowanie tez się przedłóża bo zawsze po jajeczkowaniu do okresu jest równe 14 dni. Jeśli twój cykl trwa 28 dni to je śli chcesz dziewczynkę to najlepiej wsołzyc w 12-13 dniu cyklu po conajmnie 3 dniowej przerwie a jesli chłopczyka to najlepiej w dzien owulacji lub dzien po niej.Ale warunkiem przy takim planowaniu płci musi być to że twoj mąż ma równą ilość plemników męskich i żeńskich w przeciwnym razie z planowania płci nic nie wyjdzie.Napisz mi czy ci zalezy na płci czy po prostu ci wszysyk0o jedno czy chłopiec czy dziewczynka

Zależy mi na płci - mój mąż od dawna chce dziewczynkę to jego marzenie.Ale jak będzie chłopiec to też będzie sie cieszył. W tym cykle to raczej nie ma szans za ciąże bo współżyliśmy w 18 dniu bardzo późnym wieczorem - mąż był wcześniej w delegacji i nie było możliwośći . Chiałabym się jeszcze ciebie zapytać jak to jest z tym powoulacyjnym okresem bezpłodności ? czy to w praktyce się sprawdza że 3 dzień po owulacji wieczorem to jest już poowulacyjna bezpłodnośc bezwzględna?

a i jeszcze jedno ta wyższa temperatura w 14 dniu oznacza że w dniu 13 był owulacja tak??

Żeczywiście tak jest trzeci dzień po owulacji na pewno jest bezpłodny dokładnie dwa dni po owulacji sa jeszcze płodne. Jeśli tem. podnosła sie w 14 dniu rano to owulacja była dzień wczesniej w połodnie wieczorem albo nawet w nocy to mogłabyś dokładnie sprawdzić robiąc test owulacyjny który możesz kupić w aptece no ale to juz jest mało istotne jeśli masz okres regularnie to chcąc mieć dziewczynkę współżyjcie w 12 dniu cyklu wieczorem albo w 13 rano.Chociaż każda kobieta ma inny organizm .My wspołżyliśmy z męzem w 17 dniu cyklu wieczorem w nocy miałam jajeczkowanie z17 na 18 i jest dziewczynka mi wystarczy kilka godz przed jajeczkowaniem żeby mieć dziewczynkę.