Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bialostoczanka

WESELE w Bialymstoku - gdzie?

Polecane posty

Dzięki za info. Jak rozumiem Dom Gościnny Lech nie jest hotelem, ale tylko restauracją. Myślicie, że można umówić się na sobotę w dzień, żeby obejrzeć lokal (przed czyimś weselem) i z kim się umawiać. Proszę o kontakt do osoby odpowiedzialnej za wesela w Lechu oraz do tego DJ na maila sidwan@o2.pl Z góry dziękuję. A ile sobie zyczy DJ. I jeszcze jedno - czy w Lechu oni zajmują się wystrojem sali, czy jest to na głowie pary młodej.

W Lechu pracują we wszystkie dni tygodnia z wyjątkiem poniedziałków. Tel kontaktowy to 085 66 27 257. Tam można się konkretnie umówić. Zaliczka pierwsza to 500zł, druga to 1000zł. Jeśli chodzi o wystrój to sala sama w sobie jest bardzo elegancka i strojna: http://www.lech.bialystok.pl/sala_bankietowa.html oni dekorują w kwiaty. Ja ze względu na dzieciaczki powieszę trochę balonów Jeśli chodzi o DJ to podam stronkę i tam wszystko jest napisane: http://djwo.w.interia.pl/#pap07 i powiem szczeże, że to jest naprawdę tani DJ (wszyscy śpiewają sobie za usługę 800zł a on 700zł i to z akordeonem, a 550 bez) Z gościem się widziałam i jest naprawdę fajny, dostałam płytki do obejrzenia

Dzięki za wszystkie informacje. Na pewno to sama wszystko sprawdzę za tydzień - bo wtedy wybieram się do Białegostoku.

Widzę, że temat umarł. Szkoda, może ktoś jeszcze odpowie. Byłam ostatnio w Białymstoku i oglądałam sale weselne. O Lechu bardzo dużo dobrego słyszałam również od moich znajomych, ale niestety nie mają tam miejsc noclegowych, a że okolica raczej przemysłowa i brak blisko hotelów, to jak dla mnie odpada. Za to obejrzałam Dwór Czarneckiego - bardzo mi sie tam podobało, elegancko, mają 50 miejsc noclegowych ( a tyle potrzebuję), fajna sala i najbliżej jak dla mnie (od Choroszczy). Tylko zastanawiam się czy dobre robia jedzenie, a jedzenie na weselu to podstawa. Słyszałam jedną negatywną opinię, więc jeśli tam byłyście/byliście proszę o opinię, gdyż jestem tuż przed podjęciem ostatecznej decyzji.

Gość b-stocka dziewczynka
do dinah witam czytam i czytam te wasze wypowiedzi i chce tylko powiedziec ze jak szukasz lokalu z noclegiem dla gości to proponuje trio byłam tam we wrześniu na weselu na 100 osób i było super jedzonko pyszne i wszystko dobrane .nie wiem jaka cena byłby noclegu dla gości ale wiem ze para młoda ma apartament gratis. pozdrawiam

tam można się spłukać...drożej trafić nie można było!!!Tam robią ludzie któży w ostatniej chwili decydują się na ślub...a ci mają ceny koszmarne(siostra miała tam wesele,w cene nie wliczają się owoce,napoje,alkohol a za os. jest około 120zł

No to w końcu się zdecydowaliśmy. Wybraliśmy wesele w Dworze Czarneckiego z kilku powodów: 1. najbliższa restauracja (na poziomie) od mojego miejsca zamieszkania 2. ma hotel, a potrzebujemy ok. 50 miejsc noclegowych, a tam mogą nam je zapewnić 3. Hotel i sala są eleganckie, ładne, z klasą (co właściwie powinnam wymienić na początku) 4. Jedyne miejsce, które podobało się mojemu narzeczonemu i mnie (niestety okolica, nie sam lokal - Lecha go odstręczała (bo opinię ma świetną) - czyli przemysłowa okolica, rozwalona droga, i trzeba byłoby gdzieś dowozić gości) 5. Cena, cóż może i jak na Białystok to drogo (od 100-do 125 zł zależnie od tego co wybierasz, w tym wliczopne napoje i sporo przekąsek), ale porównawszy ceny z Kraśnikiem (woj. lubelskie) i podobnymi lokalami (troszkę o gorszym standardzie) są one bardzo podobne. 6. I nie sądzę, żeby ludzie tam robili wesele, gdyż nie ma już miejsc gdzie indziej (bo zbyt późno szukają), gdyż jak byliśmy dwa tygodnie temu to na 2007 rok mieli już bardzo dużo terminów zajętych (cały czerwiec poza tym 9), zostało wolnych kilka terminów lipcowych i sierpniowych oraz cały wrzesień. Tak naprawdę, obojgu z nas bardzo się tam spodobało i to chyba najważniejsze. Podobno fajne wesela tam wychodzą, jedzenie dobre (choć niektórzy uważają, że za bardzo wyszukane, tu jednak można wybrać bardziej proste dania) - a to chyba najważniejsze. Tak więc, decyzja podjęta, mamy datę na 9 czerwca 2007.

Gość ELVISKA
witam do dinah : am pytanko ? maszjuz sukienkę jak tak to gdzie szukałas no i jak z cenami? ja mam wesele 16 czerwca i nie mam jeszcze kiecki po poerwsze nie mam ochoty w taką pogodę chodzic po drugie wychodze z założenia że jest ich u nas duzy wybor pozdrawiam

Witam, nie mam jeszcze sukienki. Myślę, że jeszcze mam dużo czasu, przecież to dopiero za rok i 3 miesiące. Ale podoba mi się Cymbeline model Dakar (nie wiem czy jeszcze można gdzieś kupić). Poza tym, co prawda jeszcze nie chodziłam po salonach, ale widziałam kiedyś piękna sukienkę w salonie niedaleko Rossmansa na ul. Lipowej. A ty masz ślub w tym roku czy w przyszłym?

Gość ELVISKA
JA MAM W TYM ROKU I STRASZNIE SIE BOJE NIE MAM POJĘCIA CZY TO TYLKO JA JESTEM TAKĄ PANIKARĄ CZY WSZYSCY ALE JAK PATRZE TO CHYBA JA NAJBARDZIEJ SIE STRESUJE TYM WSZYSTKIM

Nie martw się, wszystkie tak mamy...tylko jedne bardziej inne mniej.Im bliżej tym nerwy większe!W końcu wszystkie oczy będą zwrócone właśnie na nas ;-)