Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łysolek

Straszne wypadanie włosów-możliwe że przez tabletki???

Polecane posty

Gość łysolek

Biorę od 5 lat,a od kilku miesięcy strasznie wypadają mi włosy-czy to możliwe,że nagle przez tabletki???

Gość ROSE OF JERICHO
czytałam o tym ze tabletkitak szkodza ja sama nie wiem czy dobrze zrobiłam zażywajac te cholerne hormony .. jesli mozesz mi pomóc to odpidzsz mi na to co terawz napisze zaczęłam brac niedawno tabletki anty. microgiron czuje sie po nich dobrze zadnych mdłosci biegunki itp. martwi mni etylko jedno ze za długo mam dziwne krwawienie które trwa jzu prawie 7 dni powoli ustepuje ale czy to nie za długo ???? moze to dlatwgo ze sa to moje pierwsze tabletki i organzim musi sie dostosowac .. :( sama nie wiem czy wszystko jest wporządku. jesli mozecie dziewczyny to napsizcie jakie były wasze pierwsze przygody z tabletkami , czy miałyscie niepokojące objawy co was martwiło itd. i mam jeszcze jedno pytanie -chce odstawic tabsy po pierwszym opakowaniu nie chce brac wiecej , i czy mmój okre wróci do normy???? a dodoam ze miałam co 35 dni jak w zegarku . czy jednak poprzez tabsy niewiele soe cos zmieni // ??? prosze odpisujcie. pozdrawiam

Gość ja tez mam to samo
biore tabletki 4 lata i od pol roku starsznie wypadaj mi wlosy nie wiem co robic nic nie pomaga

Gość łysolek
dziewczyny-ja nie mam stuprocentowej pewności czy to przez tabletki,no ale wiem,że wypadają mimo że biorę witaminki,że stosuję różne szampony lecznicze i odżywki z apteki :( więc myślę że to przez hormony,ale najgorsze jest to,że ja nie mogę ich odstawić,nie wyobrażam sobie innej formy antykoncepcji :(

Gość _dorothy_
a ja bralam tabletki przez rok i tez mi wypadaly...tak,to sprawka tabletek..kupilam sobie szampon wzmacniajacy fructis i pomoglo :)

Gość łysolek
jeśli pomógł Ci zwykły Fructis to to raczej nie była wina tabletek. ja próbowałam już tylu rzeczy,że winne są chyba tylko hormony :(

Gość _dorothy_
pomogl mi fructis,gdyz przestalam brac pozniej tabletki ...

Gość łysolek
problem w tym,że ja nie wyobrażam sobie nie brać tabletek,ale z drugiej strony przez to wypadanie tak się do nich uprzedziłam,że chciałabym wreszcie skończyć to wyniszczanie własnego organizmu:(

Gość koobi
mnie zaczely wypadac wlasnie po odstawieniu--plus nerwica,lojotok, libido minus jeden.ale musze przetrzymac-minely dopiero 2 m-ce...

Gość łysolek
koobi--->ja rok temu zrobiła sobie przerwę od tabletek-włosy wyadały mi garścimi po prostu a do tego tak się przetłuszczały,że musiałm myć głowę dwa razy dziennie-to był koszmar :( ale teraz nie jest lepiej :(

Gość czy pigulka jest winna
tak sie sklada ze ja od maja zaczelam brac piguly (lamuna20-takie mniej dozowane) i jak wczesniej wlosy wypadaly mi w normie tak po tym jak zaczelam brac lamune20 to zaczely mi garsciami wylatywac,byly slabiutkie i kruche, wreszcie wkurzylam sie i odstawilam(tak pod koniec sierpnia) zeby zobaczyc czy to moze byc przyczyna? no i powiem: wypada ich o wiele mniej,ale jeszcze nie doszly do siebie...ale wiecie co?ich jest teraz naprawde nalutko,tak strasznie mi powypadaly,przy lekkim przeczesaniu reka po glowie wylatywaly i wylatywaly....ale postanowilam pojsc do dermatologa...ktory stwierdzil ze po pigulkach raczej nie wylatuja...i powiedzial ze to moze byc TZW: lysienie androgenowe(=bardzo niedobrze!)...:/wlasnie nie wiem dziewczyny jak to u was wyglada ale mi sie zrobily lekkie przeswity nawet...i ta cala masa wlosow wylatywala przez ten czas brania pigulek...teraz wapada do 100 dziennie=chyba w normie...ale czekam az pjawia sie odrastajace wloski...juz jakies widze ale sa jeszcze malutkie i cieniutkie...ale tak czy siak mam zamiar wykonac dalsze badania(na tarczyce,hormony,zelazo,itp) zeby sie przekonac co ta przyczyna naprawde jest...bo czy zawsze pigulka musi byc wszystkiemu winna?... hmm mialyscie podobne problemy??? czy to wypadanie nie jest przyczyna tego wstretnego androgenowca?!boze jak ja sie boje...bo to wypadanie moze powrocic...mimo ze odstawilam pigulki...pozyjemy zobaczymy!

Gość ja bralam
tabletki przez rok., a wlosy zaczely wypadac mi ostatnio na potege... pol roku po odstawieniu, wiec niekoniecznie wiazalabym tabletki z wypadaniem wlosow.

dziewczyny, pamiętajcie o uzupełnieniu niedoborów cynku, powodowanych przez tabletki (włosy, skóra, cera). Ale cynk chelatowany.