Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadwrażliwa

Nadwrażliwość

Polecane posty

Bądźcie pozdrowieni, Nadwrażliwi za waszą czułość w nieczułości świata, za niepewność - wśród jego pewności za to, że odczuwacie innych tak jak siebie samych zarażając się każdym bólem za lęk przed światem, jego ślepą pewnością, która nie ma dna za potrzebę oczyszczania rąk z niewidzialnego nawet brudu ziemi bądźcie pozdrowieni. Bądźcie pozdrowieni, Nadwrażliwi za wasz lęk przed absurdem istnienia i delikatność niemówienia innym tego co w nich widzicie za niezaradność w rzeczach zwykłych i umiejętność obcowania z niezwykłością za realizm transcendentalny i brak realizmu życiowego, za nieprzystosowanie do tego co jest a przystosowanie do tego co być powinno za to co nieskończone - nieznane - niewypowiedziane ukryte w was. Bądźcie pozdrowieni, Nadwrażliwi za waszą twórczość i ekstazę za wasze zachłanne przyjaźnie, miłość i lęk że miłość mogłaby umrzeć jeszcze przed wami. Bądźcie pozdrowieni za wasze uzdolnienia - nigdy nie wykorzystane - (niedocenianie waszej wielkości nie pozwoli poznać wielkości tych, co przyjdą po was) za to, że chcą was zmieniać zamiast naśladować że jesteście leczeni zamiast leczyć świat za waszą boską moc niszczoną przez zwierzęcą siłę za niezwykłość i samotność waszych dróg bądźcie pozdrowieni, Nadwrażliwi. Przesłanie Kazimierza Dąbrowskiego. Autora teorii dezintegracji pozytywnej i wybitnego psychologa. CAŁA JA.......

Gość Pewnie
pewnie,że są!!!!!!!!!!

Gość jakby mnie ktoś opisał
a nie nazwałabym chyba tego wszystkiego nadwrażliwością, ale coś w tym jest!! Może rzeczywiście... Dzięki 🌻 😘

Gość też nadwrażliwa
Fantastyczny tekst,juz go kiedys czytalam. Zgadzam sie z nim w 100%. Nadwrazliwi,nieprzystosowani,niepasujacy do dzisiejszego,zwariowanego swiata.Paradoksalnie spotykamy sie w internecie-jednym z najwazniejszych znakow tego swiata.Pozdrawiam.

Gość dzisiaj......
ktoś mnie tak właśnie określił... nadwrażliwą.... "Life is a tragedy for those who feel and a comedy for those who think" dla nie engliszujących: "życie jest tragedią dla tych, co czują, a komedią dla tych, co myślą"

Gość nadwrazliwiec
Witam nadwrazliwi...piekne przeslanie!Milo byc wsrod swoich!

Gość felix felicis
Nadwrazliwa, polecam KONIECZNIE zapoznanie sie z typami osobowosci wg typologii Myers-Briggs :-) Zaloze sie, ze jestes INFP! Ten tekst o "nadwrazliwych" opisuje nas po prostu co do joty :-) Stanowimy tylko 1% populacji... nic dziwnego, ze sie czujemy osamotnieni i "nieprzystosowani" :-)

Gość niebieska.
no wlasnie ja tez jestem taka nadwrazliwa, czesto slysze od ludzie : takich jak Ty to nie ma :)

coraz nas więcej :) ja znowu swoich cech nie idealizuję - to jest taki miecz obusieczny - czasem się zachowuję jak człowiek zupełnie niewrażliwy, bo tak jakby psychika mi się buntuje przy natłoku emocji. Potrafię być szorstka i wciąż popadam ze skrajności w skrajność...często czuję się niezrozumiana i inna...tak żywo reaguję na otoczenie, na życie, że gubię w tym siebie :( W tym wierszu jakieś 90% opisanych cech zgadza się z moimi

ja czesto slysze :co ty taka cicha? albo:Musisz byc bardziej przebojowa! a ja sobie powtarzam:spokojna woda jest najglebsza... Pozdrawiam wszystkich wrazliwych!

hmm, ciężkie pytanie. No tak, mnie chyba z tym dobrze, ale niełatwo, po prostu. Nie jest źle gdy ma się podobnych sobie obok, a ja jakoś zawsze takich przyciągam :)

szeptem szkicowana=>tak jak pisalam,to jest ciezar,ktorego nigdy bym nie oddala....pozwala mi widziec swiat w innym wymiarze,przez pryzmat uczuc.To jest piekne,ale czesto tez bolesne

taaak, dezintegracja pozytywna, tak dobrze mi znana. jak milo ze ktos tu to wkleil ;) pozdrawiam nadwrazliwcow i nie tylko

empirycznie sprawdzone "kiedy nadwrażliwość jest jak bilet w jedną stronę"... to chyba Coma...

Gość Hypersensitive
Boshe... toż to ja!!!:) Ten tekst... nie no piekne, przed chwilą wysłałam go przyjacielowi:) Moze zrozumie... Pozdrawiam:)

wyłaźcie z nor! :D tutaj będziemy nadwrażliwić od rana! (nie damy się wódce tesco!)