Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dindi

Pielegnacja pepka niemowlaka

Polecane posty

Moja corcia ma juz ponad dwa tygodnie i jeszcze nie odpadl jej kikut z pepka.Dzis zauwazylam,ze spod niego saczy sie troche krwi.czy to normalne??

Gość IWKA26
SMARUJ PĘPUSZEK GENCJANĄ ŻEBY SIĘ WYSUSZYŁ DOBRZEI WTEDYNAPEWNO ODPADNIE:)

Gość Dickens
mojmu synkowi tez nie chcial tak długo odpaść. smaruj do upadłego gencjaną.

Gość uwaga to prowokacja
przed chwilą był problem odbytu u niemowlaka

nie mocz tak często pępka wystarczy raz po kapieli a ta krew to może dlatego że naderwałaś skórkę

nie odpisujcie ktoś robi sobie jaja, jeden temat już na szczęście usunięto założony przez tego samego osobnika.....

nie smaruj do upadłego gencjaną bo pepek musi mieć sucho !!!! wtedy szybciej odpadnie

lepiej przemywac gazikami Leko,albo spirytusem 75%, gencjana niby wysusza,ale zabarwia tez skórę i jakby działo sie cos nie tak,to nie bedzie tego widac!!!

Do AnA 29: nie robie sobie jaj,tylko szukam pomocy u innych mam,a jesli nie masz ochoty na wspolprace to przynajmniej daruj sobie uszczypliwosci,i nie wiem o co ci chodzi z tym usunietym tematem napisanym niby przeze mnie,pewnie pomyslily ci sie pseudonimy,na przyszlosc czytaj uwaznie!!

Gość DINDI DINDI
Spadaj !!!!! Ani nie pomylily sie nicki!!! wynocha stąd wyuzdana smarkulo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czy nie zauważyłyście kochane że tamten nick to był dindi. z kropką na końcu? myślę że właśnie temat pielęgnacji pępka dziecka stał sie inspiracją dla kogoś kto lubi gadac o odbytach, więc przestańcie, trochę spostrzegawczym trzeba byc

Gość DINDI DINDI
Przeciez MOD wiedza czy to kolejna prow. W końcu znają IP :P

Wypraszam sobie takie odzywy pod moim adresem,nie jestem zadna wyuzdana smarkula tylko matka malego dziecka,o ktorego zdrwoei sie martwie.Widze,ze nie wszystkie potraficie to zrozumiec-widac nie jestescie matkami-tylko nie wiem czego szukacie na forum o macierzynstwie.Laurka zauwazyla,ze tamta dindi miala kropke na koncu,wiec chyba jednak mialam racje,zeby najpierw dobrze przeczytac nim kogos sie obrzuci blotem.

A nawet jesli prowokacja... Pewnie znajdzie się niejedna młoda mama którą taki temat interesuje. Dajcie sie wypowiedzieć tym co chca pomóc

a odpowiadając na Twoje pytanie dindi - ważne żeby kikut pępka nie miał kontaktu z wodą w czasie kąpieli, tak samo musi miec dostep powietrza, czyli należy odgiąć brzeg pieluchy, żeby nie był szczelnie przysłonięty. Mnie położne jeszcze w szpitalu radziły zapopatrzyć się w czysty spirytus tylko teraz nie pamiętam ile procent, i najpierw zabezpieczyć na przykłąd sudokremem skórę wokół pępka, a potem delikatnie jałowym gazikiem nasączonym spirytusem smarować okolice złączenia kikuta z brzuszkiem dziecka... tylko nie wiem czy to w Twoim przypadku dobry pomysł skoro z opisu wynika że jest ranka, może szczypać :O obserwuj czy cos sie nie zaczyna sączyć i babrać, wtedy jak najszybciej do lekarza bo takie infekcje to nic dobrego

więc tak nie zauważyłam róznicy w tym nicku w tym usuniętym gdzie robiono niesmaczne uwagi to po pierwsze.....jestem na tym forum i nikogo jeszcze nie obraziłam więc jeśli Ciebie uraziłam to przepraszam, ale to ze względu na te głupie żarty a ponieważ były pod Twoim nickiem to sądziłam że i ten temat to głupi żart, a musze Ci powiedzieć że drażniem nie to strasznie na tym forum ROBIENIE SOBIE ŻARTÓW Z PROBLEMÓW KOBIET to tyle....a Ty jeżeli masz problem o którym piszesz to najlepiej skontaktuj sie z pielęgniarką środowiskową myśle ze to bedzie najbardziej fachowa porada.