Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yetiiiii

Chcę zrobić przerwe w tabletkach, ale mam pytanie...

Polecane posty

Gość Yetiiiii

Otórz w sobotę wzięłam ostatnią tabletkę. Kolejne opakowanie zaczynałabym wiec w niedziele. Postanowiłam w tym tygodniu juz nie wsółżyć, ponieważ to ostatnie opakowanie daje mi zabezpieczenie na 7-dniową przerwę, ale od niedzieli jesli nie wezme tabletki nie bede juz zabezpieczona. Jednak wczoraj ( wtorek) współżyłam z moim chłopakiem i teraz nie jestem pewna, czy mogę zrobić przerwę, gdyż nie wiem dokładnie ile żyją plemniki w ciele kobiety... z owulacja po odstawieniu tabletek jest roznie... wiec poradzcie prosze... czy zrobic przerwe czy moze jest to troche ryzykowne gdyz współzyłam jeszcze wczoraj....?

Gość ola1982
no niby zabezpieczają ne te 7 dni a później jak nie weźmiesz to na pewno nie no ale z tego co rozumiem będziesz mieć teraz okres więc plemniki chyba by tego nie przeżyły no ale nie znam się na tym za bardzo

oj dziewczyny z wiedzą cieniutko a to przecież wasze ciało. Plemniki w ciele kobiety mogą przetrwać 72 godz. a okres nic nie ma do tego zdarzają się zapłodnienia po stosunkach w czasie miesiączki (bo jest możliwość wystąpienia owulacji) proponuję najpierw się podszkolić a potem.... hmmm

Gość ola1982
Anula jakbyś przczytała do porządku to byś zauważyła że mowa o tabletkach więc co ty mówisz o owulacji!!!!!!!!!!!11

Gość ale ty ola pierdolisz
musisz sie podszkolic

Gość ola1982
jakbyś tak nie wiedziała to w czasie przerwy 7 dniowe przy tabletkach się nie zachodzi w ciążę więc hamuj swe teksty bo to nie ja jestem nie douczona KRETYNKO JEDNA

Gość kobieetkaa
ja byłam w podobnej sytuacji więc napiszę co wiem :) plemniki mogą maxymalnie przeżyć nawet 7 dni (oczywiście musza być sprzyjające warunki..ale jednak).. mój ginekolog powiedział mi że do wystapienia krwawienia z odstawienia można współżyć..potem już się nie powinno bez dodatkowego zabezpieczenia..

Gość Yetiiiii
No właśnie ja mam ten problem ze zapomnialam zapytac moja gin o to przy oststniej wizycie.... a jakby sie kierowac tym co powiedział twoj gin, to....... ja współzyłam w wtorek wieczorem a okres dostałam w srode rano.... chcialam dla pewnosci nie wspolzyc juz caly ten tydzien bez tabletek.... no ale coz... nie udało sie...:/ wiec jestem teraz na granicy.Do niedzieli mam jeszcze czas aby sie zastanowic. Nie jestem pewna, ale tez czytałam ze plemniki mogą zyc nawet do 7 dni, a moje zabezpieczenie potrwa jeszcze tylko ok 4 dni (zaklładajac ze nie wezme nowej tabletki w niedziele). No owulacja raczej nie wystapi zaraz po odstawieniu, no ale ......... Jak ja juz taka nie pewna jestem, to boje sie jak ja/ my przetrwamy ten czas gdy nie bede brala tabletek....? Ciągle się zastanawiam...

Gość ale przeciez
nie powinno sie robic zadnych przerw a braniu tabletek - no chyba ze przynajmniej 6 miesieczne - inaczej nie ma to sensu, a tylko rozregulujesz sobie organizm. pozdrawiam