Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga 9

Czy któraś z was uzywała w ciązy laktatora do odiągania siary????

Polecane posty

Gość Olga 9

czy któraś tak robiła??? jaki laktator jest dobry????

dziewczyno nic w ciąży nie odciągaj, zwariowałaś? skąd taki pomysł? poród przedwczesny wywołasz i tyle

Gość olga 9
czemu poród przedwczesny?skoro tylko 2 minuty odciągam i sa to już koncowe tygodnie??a siry mam sporo, że wkładki topią się co mam robić???????????

idz do gina a on ci wszystko wyjasni, bez sensu, szukasz porady u innych ciezarnych, nieciezarnych itp. kazda owszem ma swoje doswiadczenia ale chyba lekarz bedzie wiedzial lepiej, co????????

Moze skonsultuj to z polozna srodowiskowa w Twojej przychodni lub z poradnia laktacyjna?

rob jak uwazasz, ja bym tego nie robila, jest jeszcze sporo innych ginekologow w twoim miescie zapewne znajdziesz do ktoregos numer, wiec co ci szkodzi zadzwonic i zapytac??

Skoro polozna nie zaleca, to moze lepiej sie wstrzymac? W koncu lepiej nie wywolywac wczesniej porodu, a draznienie sutkow w jakikolwiek sposob (a juz z pewnoscia przez \"ssanie\") moze spowodowac ze zaczniesz rodzic... Duzo jeszcze masz czasu do terminu? Moze warto poczekac?

Gość olga 9
jestem w 36 tygodniu a nie mieszkam w mieście wiec nie mam tak duzo lekarzy do wyboru co myślicie??? któraś z was w ogóle odciągała siarę????czy tylko ja mam jej tyle??

Gość położna
absolutny zakaz odciągania!!!!!Masaż brodawek sutkowych ma tak wielką siłę skurczową ,że stosuje się go do wywoływania porodów!Poza tym , czym więcej będziesz odciągała tym więcej będzie leciało - to chyba jasne.Noś wkładki laktacyjne i niczego nie wyciskaj ,a już tym bardziej nie odciągaj laktatorem.

Gość olga 9
to w takim razie orgazm też jest zabronoiny?????????????nie mówię o stosunku z mężczyzną ale o samym orgazmie. ???????????????

a z jakis okazji orgazm mialby byc zabroniony ????? dzidzia lubi kiedy kobieta przezywa orgazm wtedy podobno czuje sie jakby byl w jakuzzi :-) Nasienie owszem w pozniejszej fazie ciazy moze powodowac skurcze, w moim przypadku tak akurat bylo :-) ale orgazm?? pierwsze slysze

Gość olga 9
boję sie zeby nie zrobic krzywdy maluszkowi i nie wywołać jakiś nipotrzebnych skurczów.Rozwarcie juz jest minimalne ale lekarz nic nie mówił zeby nie sprawiać sobie przyjemności . A w ciązy jakoś mam wieksza ochote na te przyjemności:)czyli uważacie ze orgazm jest bezpieczny???????????

Gość oj dziewczyny...
przcież to prowokacja, jaki ginekolog zostawiłby taki problem ....Wy sie martwicie a Olga ma radoche...

Gość olga 9
to jak uważacie z tym orgazmem????i to wcale żadna prowokocja nie jest!!!!!!!!!!!!szukam po prostu opinii innych kobiet które by.ły lub sa w ciązy.

Gość daj se spokoj
glupia jestes , zadzwon do jakiegokolwiek lekarza i sie wypytaj wszystko. Baba ze wsi i glupoty wymysla

Gość olga 9
dziekuje tej z miasta!!!!!!!!!!!!!!!1

dziewczyny nie obrażajcie Olgi jak Wan sie wydaje ze to prowokacje to nie komentujcie i już.....kochana Olgo ja niestety CI nie pomoge bo nie byłam jeszcze w ciąży ale może powinnaś skonsulkować to z lekarzem albo zadzwonić do połżnej co z tym odciąganiem zeby nie zaszkodzić, wtedy sama bedziesz spokojniejsza....pozdrawiam CIe i życze wszystkiego dobrego Tobie i dziecku

Gość położna
przyjmę ,że orgazm przeżywasz powiedzmy 1 raz dziennie...Odciągając siarę serwujesz swojej macicy nie 1 , a całą serię skurczy , bo z tego co pisałaś musisz odciągać często....Nie każda macica to wytrzyma.Może się to skończyć porodem przedwczesnym , choć w twoim przypadku (36 tyg.) to nie tragedia.Wracając jeszcze do twojego pytania :"orgazm zabroniny?" to nie na darmo kobietom z ciążą zagrożoną sugeruje się powstrzymanie się od stosunków płciowych.

a mi kiedys polozna powiedziala, ze nie wolno wyciskac siary z piersi bo to pobudza jej produkcje!wiec tworzy sie bledne kolo!Ty wsciagasz, a piers produkuje wiecej... Ale tak serio to tez sadze, ze to chyba prowokacja..hehe

Tak ja używałam. Już w szpitalu po raz pierwszy. Miałam laktator ręczny, który naprawdę dawał sobie świetnie radę! Używałam go od czasu do czasu. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.