Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa222

Co wiecie o masonerii?

Polecane posty

Gość ciekawa222

Hej, moja przyjaciolka poznala faceta, ktory jest masonem. Wiem, ze nasz kosciol nie popiera tego. Co wiecie na temat tej organizacji? (Oczywiscie poza wiadomosciami ze szkoly sredniej.)

Gość ciekawa222
Dziekuje ci Ludwisiu, strażniczko topicow. Wiem, ze jest ten topic na dyskusji ogolnej. Bo jak sie zorientowalam, ze zalozylam go na zyciu uczuciowym, to przenioslam go na ogolny. Ale dobrze, ze ktos nad tym czuwa :P

Gość wolnomularstwo eeeeee
we Francji to jest popularne, w USA ludziom to już przeszło, to taka zabawo niepoważnyc facetów, ale pod koniec XVIII i przez wiek XIX jeszcze masoneria miała duże wpływy np w USA większość prezydentów to byli masoni, ale teraz to debilna zabawa w ważnych i wtajemniczonych, psychiczna abberacja.

Gość typowy Polak
Nic nie wiemy ale z założena czujemy do masonów nienawiść. Podobnie jak do Żydów, chociaż wiekszość z nas ich na żywo na oczy nie widziała. To taki nasz folklor wspomagany religią:)

Gość to ze kosciol tego nie popiera
to malo :) ale druga strona tez bardzo jasno w swoich kregach mowi ze walczy z kosciolem jako ciemnota. co prawda kto tu jest ciemny to sie okaze w przyszlosci heheh ja tam jestem spokojny o to :)