Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilka 20

poronienie?

Polecane posty

Gość kamilka 20

mam uplawy od kilku dni brazowe ale bez krwi. gin. nie wyklucza ciazy pozamacicznej bo robilam test ciazowy i wyszedl ujemny! boje sie strasznie! sa inne sposoby oprocz USG aby top sprawdzic?? pomozcie mi! wypowiedzcie sie!!! co amm robic, czytam te wasze topiki i nie wiem sama! niektore z was to przeszly moze pomoga! gin. dal mi zastrzyk a z tego co o nim przeczytalam jest to zatrzyk an podtrzymanie ciazy. dajke sie go w przypadku mozliwosci poronienia!

Albo jestem głupia, albo nie ma znaczenia czy ciąża jest pozamaciczna czy nie, test powinien wyjść dodatni. Który to byłby ew. tydzień ciązy u Ciebie?

Gość niebieskookaa22
na test z krwi? na hcg

zgadzam się, że bez znaczenia jest jaka to ciąża . Jeśli nwet okazałoby się, że pozamaciczna to test pownien wyjść dodatni. A poza tym wystarczy usg aby sprawdzić czy jest ciąża i jaka to ciąża. Może powtórz test...

przy ciąży pozamacicznej testy wychodzą pozytywne, mnie na szczęście to ominęło ale pamiętam sytuacje koleżanki na studiach, któa bardzo panikowała że jest w ciąży, testy wychodziły pozytywne, sprawa siwe ciągnęła długo bo na usg nie było widać w macicy nic, skończyło sie to natychmiastową akcją w szpitalu gdy pękł jej jajowód na pewno wyszadł Ci test ujemny?

To znalazłam na temat ciąży pozamacicznej: Objawy ciąży jajowodowej zostały podzielone na trzy stadia: Stadium bezobjawowe (nienaruszona ciąża jajowodowa) Bardzo często trudno jest w tym okresie odróżnić ciążę wewnątrzmaciczną od pozamacicznej. Stadium skąpoobjawowe (krwawienie do jajowodu) Pierwszym objawem pojawiającym się po około 6-8 tygodniach od ostatniej miesiączki, kiedy jajo płodowe zaczyna obumierać jest krwawienie czasem plamienie z macicy z towarzyszącym jednostronnym bólem w podbrzuszu po tej stronie po której doszło do zagnieżdżenia jaja płodowego w jajowodzie. Często jednak pęknięcie jajowodu nie jest poprzedzone krwawieniem, natomiast rzadko stwierdza się brak krwawienia przed poronieniem trąbkowym. Stadium podrażnienia otrzewnej (krwawienie z jajowodu) Poronienie trąbkowe w wyniku którego dochodzi do krwawienia z jajowodu charakteryzuje się bólem po stronie jednych przydatków oraz w okolicy odbytu i podczas oddawania gazów. Często dochodzi do wielokrotnych nagłych osłabnięć w wyniku podrażnienia otrzewnej wypłuwająca krwią, twarz jest blada, następuje przyspieszenie tętna a w badaniu ginekologicznym stwierdza się krwiak jajowodu ( haematosapinx ), krwiak okołojajowodowy (haematoma peritubariale ) lub krwia zamaciczny ( haematoma retrouterinum). W przypadku pęknięcia jajowodu dochodzi do nagłego, niespodziewanego napadu bólu z rowijającym się wstrząsem (bladość, słabe tętno, trudnści w oddychaniu, zimny pot, bolesny brzuch). Wstrząs, który jest stanem zagrożenia życia jest spowodowany nagłym wypełnieniem jamy brzusznej dużą ilością krwi.

Wyczytałam jeszcze, że w przypadku poronienia jest żywoczerwona krew lub różowa połączona ze śluzem, nie bylo nic na temat brązowych plamień. A robiłaś badanie beta hcg? Po jego wyniku mozna dowiedzieć się gdzie jest umiejscowiona ciąża.

Gość gość
Test ciązowy w ciązy ektopowej nie zawsze wychodzi pozytywny. Ja zrobilam ok 12 testow domowych po terminie spodziewanej miesiaczki, wszystkie wyszly negatywnie. Ani cienia kreseczki. Ostatni robiony w siodmym dniu po spoznionej miesiaczce rowniez wyszedl negatywny. Przez tydzien mialam córkę chorą i nie moglam pojsc na krew, stad taka ilosc testow domowych. Bardzo chcielismy drugiego dziecka, czulam sie jak na poczatku mojej pierwszej ciazy. Mialam juz pojsc na badanie bhcg, ale przyszlo krwawienie wlasnie w tym siodmym dniu, wiec nie poszlam. Gin stwierdzil, ze spoznienie do 7 dni to norma przy stresie itp, akurat bliskej mi osobie zdiagnozowano zaawansowane stadium raka, prawie nie spalam , bardzo sie martwilam. Myslalam, ze to byl powod. Miesiączka byla "inna" niz zawsze, w 10 dniu lekarz dal na zatrzymanie, ale dostalam okropnych bóli w prawym podbrzuszu oraz prawym boku, tam gdzie nerka. Myslalam, ze wyrostek lub kamica nerkowa. Po 8 godzinach chcieli mnie wypuscic z soru z nospa, w ostatniej chwili ginekolog poprosil o badanie bhcg, wyszlo 1200..Szok! Przyjęcie na oddzial. Dostalam 75 mg Metotreksatu i czekam..ciaza prawdopodobnie jest na prawym jajniku, jeszcze ciężko dojrzec na usg. Trzeci dzien od zastrzyku, ból jest coraz mniejszy. Chcialabym, zeby bhcg juz zaczelo spadac. Zeby nie brac drugiej dawki chemii. Chcialabym juz miec to za sobą i starac sie ponownie. Niestety chyba juz strach pozostanie. Zadna z przyczyn, o ktorych pisza nie dotyczy mnie... dlaczego wiec tak sie stalo? W kazdym razie, wszystkim Wam, ktorych to dotyczy, życzę zdrowia oraz szczesliwie zakonczonej ciązy. Pozdrawiam xx