Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie

psycholog

Polecane posty

Gość mam pytanie

ostatnio moja dobra znajoma ma depresje. trwa to juz jakies 5 tygodni, nic ja nie cieszy, rozstala sie ze swoim chlopakiem i nie moze sensownie wytlumaczyc swojego "nowego" zachowania,pytam czy w takich przypadkach wizyta u psychologa moze cos zmienic??pytam bo ostatnio wlasnie podrzucilem jej taka opcje i nie wiem czy to faktyczni pomoze

Gość sądzę
że to dobra myśl! Trochę ją pokieruje na właściwe myślenie!

Gość jasne ze powinna pojsc
na pewno to nie zaszkodzi jej. czasem czlowiek potrzebuje pogadac chocby a dzisiejsze kontakty z ludzmi nie ulatwiaja tego. Poza tym fachowiec potrafi lepiej naprowadzac czlowieka czasem na pewne rozwiazania i pomoc komus zeby SAM sobie pomoc potrafil.

Gość mam pytanie
troche sie musialem napocic zeby ja do tego przekonac, w sumie to sie zgodzila a teraz nagle mam takie mysli ze w sumie to obca osoba,a ze moze trafic na kogos niekompetentnego a to tylko wieksze szkody moze spowodowac, jakis taki nieposkladany jestem, moze ktos wiecej sie wypowie, jakies opinie za i przeciw ?

Gość a girl
czy ona bierze pigulki antykoncepcyjne??? to wazne, ja nie potrafilam wytlumaczyc moich naglych napadow depresji, ktore przyszly do mnie z dnia na dzien, okazalo sie ze to wina pigulek Diane 35. Niektore pigulki drastycznie obnizaja poziom testosteronu, ktory buduje kobiece libido. Bylam u psychologa i nic to nie dalo :( baba byla beznadziejna, nie znala sie na lekach, ktore mogly byc przyczyna depresji, a doszukiwala sie szczegolow w moim dziecinstwie i stosunkach z rodzicami, choc to malo mialo do rzeczy :( dobry psycholog jest wskazany, ja sie zawiodlam :( dopiero ginekolog odkryl ze moj problem tkwil w pigulkach momentalnie po ich odstawieniu, zaledwie po 3-4 dniach humor mi wrocil i znow sie usmiecham :) uzywam innych pigulek i czuje sie dobrze :) !!

Gość jeśli to prawdziwa depresja
to nie ma na co czekać! to jest choroba i nie leczona może źle się skończyć, w tym wypadku nie skończyć się wcale.

Gość a girl
naparwde, warto isc tylko do dobrego sprawdzonego juz przez kogos psychologa, warto rowniez poobserwowac co moze byc przyczyna depresji, moze chodzi o zmiane stylu zycia lubtak jak w moim przypadku o jakis lek (srodki przeciwgrypowe tez moga wplywac na "oslabienie" psychiki), poza tym powiem Wam jedno - STUDIUJE PSYCHOLOGIE, UWAZAM, ZE NAJBARDZIEJ PROFESJONALNYM PSYCHOLOGIEM JEST TWOJ NAJLEPSZY PRZYJACIEL :) !!!