Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daxitka

feminizm i wykształcenie szkodzą straszliwie macierzyństwu

Polecane posty

Gość gadon
potrzeba reform odwracających dewastujące naszą cywilizacje procesy demograficzne. kto nie rozmnaża się ten nie je - powinno być teraz naczelnym hasłem.

Gość gadon
Pragne wyjasnic, ze plote te wszytskie piramidalne bzdury bo od dawno dokuczaja mi hemoroidy, ktorych nabawilem sie siedzac w ZK w Wolowie gdzie mnie osadzono po tym jak wyszlo na jaw, ze mam slabosc do odbytu mojej papuzki ary.

Gość a ja wam
Powiem tak ,ze kobieta musi miec dziecko ,dzieci Wtedy ogranicza sie jej wizytu u psychoterapeutow ,psychologów . Ta malutka istotka dotykajac raczka buzie matki wyleczy ja ze wszystkiego i doda sily . Wiekszosc matek ,które znam to bardzo silne i piekne kobiety ,a te panie ,ktore nie chca miec dzieci czesto popadaja w rózne choroby i sa to osoby BARdzo SAMOTNE. I nie mowcie ,ze dzieci na starosc wyciagaja tylko pieniadze od rodziców SŁUCHAJCIE to kwestia wychowania NAPRAWDE WYSARczA ZWYKLE RACUCHY a dom pieknie pachnie . Macierzynstwo to wspaniała sprawa !!!!!kobiety nie odbierajcie sobie tego dla facetów ,kariery starosc jest smutna

kiedy tylko wyciągaja pieniądze, taki wyrostek uczyć sie nie chce szczyt jego marzeń to markowe adidasy, wypicie piwka na ławce w parku, zapalenie papieroska, i wymiganie sie od szkoły, no i żeby starzy za bardzo nie truli.

Gość wredna baba
TAAA na racuchach, to daleko można zajechać, no moim skromnym zdaniem to już sie kłania psycholog

Gość KARINNA
Tak tylko brzuch kartoflami zapchać i kochać i to już wszystko, to komu tu potrzebny psycholog?

Hmm!!! a ja sobie mysle ze kazdy czlowiek ma prawo kierowac tak swoim zyciem jak zechce ( pod warunkiem ze nikomu nie czyni krzywdy i kieruje sie pewnymi ogolnie przyjetymi zasadami moralnymi). A mysle ze kobieta pragnaca sie ksztalcic i stawiajaca na kariere naukowa nikomu tej krzywdy nie robi... inna sprawa ze mozna polaczyc i kariere zawodowa i bycie matka i to sie coraz czesciej zdarza:]Ja sama studiuje, kiedy mozliwosc jest to pracuje, tworze itd:]a w przyszlym roku chce zdawac na kolejny kierunek studiow, i nie wykluczam z mojego zycia tego ze zostane kiedys mama:]to musi byc cudowne:]

Gość KARINNA
upppppp.

Gość rarytas
Co poniektórym to najbardziej szkodzi samo zycie

Gość Cos jest nie tak
Hmm...zastanawia mnie skad ta niechec popadajaca wrecz w zaawansowana nienawisc do dzieci...mniemam ze czesc problemu tkwi w doswiadczeniach z dziecinstwa i w relacjach z rodzicami. Nie wierze , ze osoba posiadajaca udane dziecinstwo i wspominajaca z sentymentem kolejne etapy dorastania bylaby w stanie z gory zalozyc swoja antypatie do dzieci. Osoby , ktore traktuja swoje potencjalne potomstwo z tak duza doza wstretu sa dla mnie ewidentnie niedojrzale emocjonalnie i pozbawione wyobrazni, jako ze same stanowily kiedys potomstwo dla swoich rodzicow i chyba nie jest dla nich przyjemna mysl ze mogly byc traktowane i wspominane z rowna odraza. Jestem w stanie zrozumiec kobiety, ktore bronia swojego prawa do samodzielnego decydowania o zyciu wobec calej masy osob atakujacych sugerujacych, ze sa zdeterminowane swoja rola biologiczna, jakby do tego ograniczalo sie w koncowym efekcie ich egzystencja i ambicje. Niemniej jednak sprzeciw i bunt wobec tej presji nie musi oznaczac wrogiego nastawienia do dzieci, ktore de facto sami wychowujemy i w duzym stopniu jestesmy w stanie wplynac na to kim beda i jak beda tym smaym nas samych traktowac. Bo jest to jeden z najbardziej ambitnych i karkolomnych zadan, wychowac kogos po prostu na dobrego czlowieka.

Gość zacytuję
"gdyby mężczyźni mogliby byc w ciąży, aborcja byłaby sakramentem" :p nie wypowidajacie się więc faceci na temat, o którym nie macie pojęcia :p

Gość miało być
nie wypowiadajcie ;)

Gość a ja wam
"Racuchy "to przenosnia ,ale nawet to jest zbyt trudne do zrozumienia w zyciu jest róznie raz jest wiecej pieniedzy raz nie ma ich wcale.Chodzi o stworzenie trwałych wiezi ,ale tego nie da sie zbudowac w ciagu roku na to pracuje sie latami . Markowe obuwie dla nastolatka czemu ?jezeli stac mnie kupuje sama jezeli nie wzkazue droge jak mozna zarobic .Internet nie słuzy tylko to pisania O Kurwa itd......................... Moze byc swietnym narzedziem dla nastolatka gdzie moze wpasc pare złotych . Znam kobiety ogladam je codziinie wykształcone i bardzo samotne i czesto sa kochankami zonatych facetów ,którzy juz maja swoje dzieci z nimi nie musza ich miec . To jest bardzo przykre wszytko widac na twarzy mimi ,ze puder jest z diora tego smutku i nicosci nic nie przykryje . Starosc sama w sobie jest przykra a starosc samona jest niedo zniesienia .

Gość feminizm to damska odmiana
stalinizmu

Gość ... tyle że stalinizm
eksterminował dorosłych a feministki eksterminują niepoczętych i nienarodzonych

Gość grasska
feminizm produkuje kochanice co rozbijają rodziny. takie za uczciwe zajęcie się nie wezmą tylko polują na mężów cudzych.

Gość stop klatka
Ktoś powyżej ma argumenty niepoparte faktami. Wychowywałam się w szczęśliwej rodzinie, mama, która zajmowała się mną i młodszą siostrą, oraz pracujący tata który po powrocie z pracy zabierał nas do kina. Ale mimo to nigdy nie lubiłam dzieci, bawiłam się sama, potem jak dorosłam przestałam brać udział w imprezach rodzinnych na których były dzieci, teraz z wiekiem jest coraz gorzej, mąż naciska a ja jestem nieugięta. Natomiast moja koleżanka, ma szóstkę rodzeństwa, ojca pijaka, wieczne wrzaski, a dzieci lubi, mimo że rodzice nie nauczyli jej miłości, a rodzeństwo wciąż dokuczało.

Gość no bo ty stop klatka
...zostalas wychowana na egoistke i leniucha-za dobrze ci bylo a twoja kolezanka nauczona zlymi doswiadczeniami postanowila sie nie poddac i podjąc wyzwanie macierzynstwa z jednoczesnym postanowieniem ze jej dzieci nie beda mialy tak jak ona miala

Gość babaluciak
feminiszm kaputt

Gość gość
A mnie maz bil i g****il ale já sie nie poddalam teraz jest normalnie on bil a ja mowilam ze i tak go kocham i sie zmienil , i zeby kazda kobieta tak robila mimo bicia i g***tow to by przestal

Gość gość
skończ już, durna trollico

Gość gość
Facet tez rozbija malzenstwo a wy winicie za wszystko kobiety, facet zdradzi bo wy jestescie po porodzie do niczego ale wy mu wybaczyci i kapcie w zebach zaniesiecie

Gość gość
Silne i piekne, a ja městem brzydka mám dzieci i temu maz mnie zostawil, a na atarosc to synowa powinna sie zajmowac nami bo cirki odejda za maz, a syn matke bieze a syna zona potem nam d**e podciera to jej obowiazek maz corki nas utrzymywac nie bedzie,

Gość gość
Autorko ty zacznij lać pasem i kablem corki swoje i nie opuszczaj do szły i powiedz mężowi aby wydał przymusowo za mąż bo kiedys tak było, i zacznij być posłuszna synom bo oni mają męskie prawa tak kiedys było, Matka Boża też była pouszna synowi

Gość gość
Przymusowe rodzrnie trzeba zrobić w domu kiedys szpitali nie było, i zabronić trzeba znieczulenia, kiedys ws,ustnie kobiety rodziły w strasznych bach, bo to kara za to że Ewa Smuda Adama, czytajcie Biblię

Gość gość
Jak w islamie: panowie tylko dla siebie chcieliby zachować przywilej decydowania o sobie a kobiety na rozkaz powinny rozkładać nogi...

Gość gość
Trzeba aby karzda kobieta z miasta posyła na wsi i zobaczyła jak się ciezko pracuje w polu na utrzymanie dziecka krowy doic swinie karmić itp, a w w mieście siedzicie w przytulnym mieszka mu i wygladacie pensji meza

Gość gość
Bo dziewczynki są bezstresowo wychowane kiedys ogromny nacisk rodzice kładli na corki leżanki ojciec bił po twarzy ja jak ze posprzątać to prawda, teraz jest dobra żona bojaca się silnego meza wszystko zrobi bo się boi sprząta gotuję nawet zupy nie przesi tak się wychowywalo dziewczynki braciom do ludzka piski nosiły nawet