Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzijjja

badanie ginekologiczna ciąża postinor,HELP

Polecane posty

Gość madzijjja

od początku, mialam wpadke i bralam postinor, wpadka zdarzyla sie 2 dni po zakonczonej miesiączce,[piątek] w sotote wzielam postiron, a w środe dostalam znow miesiączki. po jakims czasie sie zdecydowalam na tabletki anty. poszlam do ginekologa. zbadala mnie. przy badaniu stwierdzila ze cos nie tak jakby z moim lewym jajnikiem. wiec polozyla mnei jeszcze na lozeczku i zrobila USG wsuwając takie cos z kamerką do pochwy. i teraz pytanie: CZY TAKIE BADANIE POKAZALOBY ZE JESTEM W CIĄŻY??? bo od tego krwawienia wywolanego postinorem minelo 32 dni a ja nadal nie mam okresu. wydaje mi sie ze to wlasnie przez ta tabletke. no ale nie jestem pewna. wydaje mi sie ze lakarka rozpoznalaby ze jestem w ciazy, wiec skoro nic nie mowila to nie mam sie czym martwic. PS. czyje się normalnie zadnych wymiotow nudnosci mdlości itd. dodam ze lekarka jest naprawdę swietna, uznawana za jedną z najlepszych w moim miescie

Gość babs
lekarz to tylko czlowiek moze sie pomylic. idz jeszcze raz i sie przebadaj. ja jak bylam w ciazy tez nie mialam nudnosci ani wymiotow

Gość Epitafium
zrób test

Gość jnk
badanie usg, rowniez transwaginalne, nie wykryje bardzo wczesnej ciazy. jezeli masz obawy, to zrob sobie test na obecnosc beta hcg we krwi (prywatnie kosztuje kilkanascie zl) - da ci 100% pewnosc. a jezeli chodzi o "dziwne" miesiaczkowanie, to moze byc one spowodowane zazyciem postinoru - nie martw sie, niebawem wszystko powinno wrocic do normy czytajcie ulotki dolaczone do opakowania, dziewczyny :-)