Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa.l.

yellow peel

Polecane posty

Gość ewa.l.

Witam wszystkich serdecznie. Chce sie poddac zabiegowi yellow peel. Prosze o wypowiedzi osob, ktore taki zabieg przeszly. Jakie sa ich wrazenia, efekty(jesli w ogole wystapily :), czy nalezy sie w jakis sposob przygotowywac przed zabiergiem itp. Bardzo prosze o w miare szybka odpowiedz , gdyz peeling ten chce miec na poczatku grudnia. Z gory dziekuje.

Gość ewa.l.
odpowiedzi brak :( :( :(

Gość róża g
mam pytanko do ciebie czy bedziesz robic ten peeling na blizny tradzikowe ? tzn czy z tego powodu ? ja jestem tez zainteresowana tym zabiegiem ...tyle ze na blizny potradzikowe .. mam nawet ulotki na ten temat... i tez sie zastanawiam....

Gość ewa.l.
tak chce na blizny, ale sama juz nie wiem co myslec bo jedna pani mowi ze trzeba skore przygotowac, a z kolei w internecie pisze, ze zaleta tego peelingu jest to, ze nie trzeba sie przygotowywac do niego w jakis specjalny sposob ( jak np do blue peel, o ktorym rowniez myslalam)

Gość niet niet niet
a co to jest yellow peel , na czym polega??

Gość ewa.l.
YELLOW PEEL Yellow peel (żółty peeling) to najnowszy, słabszy peeling chemiczny. Może być stosowany w łagodnych zmianach barwnikowych naskórka, głębokich zmarszczkach oraz w głębokich i średnich bliznach potrądzikowych. Przy powtarzaniu tego peelingu uzyskuje się takie same efekty jak przy użyciu bardo agresywnych peelingów przy mniejszym stanie zapalnym skóry. Po peelingu występuje lekki obrzęk skóry i jej zaczerwienienie. W trzecim dniu po zabiegu następuje delikatne złuszczanie się naskórka, który to stan utrzymuje się do 7 dni. Przebieg zabiegu. Zabieg jest wieloetapowy. W trakcie pierwszego etapu oczyszcza się skórę płynem zawierającym kwas glikolowy. Przy pomocy specjalnego pędzelka wykonuje się powierzchowny peeling poprzez nałożenie związku kwasu glikolowego, rezorcyny i kwasu salicylowego. W drugim etapie tj. po pojawieniu się pierwszych oznak rumienia zmywa się peeling powierzchowny i nakłada się Yellow Peel, w którego skład wchodzą: kwas retinolowy, kwas azaleinowy, kwas fitowy i kwas kojowy. Po godzinie Yellow Peel zmywa się. Ten etap powtarzany jest wielokrotnie tj. od 4 do 8 razy. Yellow Peel może być powtarzany co 30 dni, aż do momentu uzyskania pożądanego efektu. Postępowanie po zabiegu. Skórę należy myć mydłem naturalnym oraz często smarować ją wazeliną. W przypadku wystąpienia silnego rumienia należy nakładać delikatny krem sterydowy. Należy unikać słońca i stosować filtry przeciwsłoneczne

Gość 1taka
Witam! Byłam dzisiaj na easy peel,jest to przygotowanie skóry do peelingu właściwego czyli yellow peel.Za kilka dni zacznę się " łuszczyć ", a za około dwa tygodnie idę na ten właściwy.Mam nadzieję,że zabiegi przyniosą oczekiwany efekt.Odezwę się jak będzie już po wszystkim.Pozdrawiam.

czy to prawda ze nie wolno mieć zadnych krost ropnych idąc na te peelingi?? Ani jednej??

Gość 1taka
Mój problem to blizny na twarzy po wypryskach i słońcu.W ubiegłym roku chodziłam na kwasy do kosmetyczki,później dermatologa.Efekt był,lecz nie taki jakiego się spodziewałam : ( Doktor,do której trafiłam teraz od razu zaproponowała mi yellow peel,ale wytłumaczyła,że naprawdę zadziała wtedy,kiedy skóra będzie przygotowana easy peel tzn. bedzie jakby cieńsza.Nie pytałam czy można używać czegoś innego np. AHA,a z własnego bogatego doświadczenia z kwasami wiem,że na blizny niestety nie działają,owszem rozjaśniają,wygładzają,zamykają pory itd.,ale na tego typu "pamiątki" są za słabe : (

Gość 1taka
Nikt nie wie czy zadziała,a ja sama tym bardziej...Ja nie miałam już ochoty eksperymentować więc zgodziłam się na dwa peelingi.Wiem jak działają kwasy,ale naprawdę nie sadzę aby to było wystarczające...Tym bardziej,że jest to 15 % ,ale decyduj sama.

Gość 1taka
Złuszczanie trwa około dwóch,trzech dni.

Gość ewa.l.
a czy powiedziala ci lekarka jak dlugo bedzie trwal zabieg, bo wiem ze powinno sie nalozyc kilka warstw a kazda trzymac nalezy godzine wiec...?

Gość 1taka
Pierwszy - easy peel - trzy minuty. Drugi - yellow peel - trzy godziny. Poważnie.

Gość ewa.l.
a co o kosmetykach i pielegnacji PO?wiem, ze filtr UVA konieczny wysoki

Gość 1taka
Witam,kosmetyków jest kilka m.in. krem z filtrem.Myślę,że dermatolog dobiera je w zależności od typu i rodzaju skóry.Powodzenia!

Gość ewa.l.
(nie)dziekuje bedzie mi potrzebne :) duzo siedze na internecie i szukam czytam i czytam ale raz jest , ze super komus pomoglo innym razem,ze strata pieniedzy. Mysle, ze to poprostu indywidualna sprawa-na jednych dziala na innych nie (mam nadzieje, ze bede mogla sie zaliczyc do tych pierwszych:) mialam tez inny dylemat: yellow peel czy na advance cream, lysanel itp no nic stanelo na yellow peel mam nadzieje, ze w najgorszym przypadku nie przyniesie zadnych efektow., dzieki wielkie

Gość ewa.l.
do 1taka gdzie masz miec robiony swoj yellow peel? mnie interesuje krakow wlasciwie to mam juz umowiona wizyte jesli sie nie powiedzie(odpukac:)) poeksperymentuje z kremami typu no-scar, advance lub lysanel, glyco-a obym nie musiala :)

Gość 1taka
Niestety,nie mogę poradzić Ci lekarza w Krakowie :( mieszkam we Wrocławiu i tutaj chodzę do dermatologa.Kiedyś,na samym początku używałam tych kremów o których piszesz.Nie mogę powiedzieć,że efektu nie było!Owszem,był-niesamowity.Wówczas wydawało mi się,że moje problemy zniknęły-były to pierwsze eksperymenty z "kwasami",blizny były mniej widoczne itd.itp.,ale po pewnym czasie okazało się,że ... niestety,to nie wystarcza na moje problemy :((

Witam wszystkich -sama robie sobie zabieg yellow peel oraz sprzedaję go.Jesli macie jakies pytania zapraszam do kontaktu mailowego. mjakpaula@op.pl

Gość kasia olA
PRZYGOTOWANIE SKÓRY PRZED ZABIEGIEM Regułą jest stosowanie przez min. 7-8 dni przed zabiegiem preparatów rozjaśniających z kwasem glikolowym i fitowym. Kuracja przygotowująca do zabiegu uzależniona jest od problemu skórnego: Melazam / Cholazma: 17-10 dni przed zaniegiem stosować preparaty rozjaśniające na bazie kwasu glikolowego i fitowego (Phytic Acid Cream / Lightening Gel) Fotostarzenie: 7-10 dni przed zabiegiem stosować preparaty na bazie kwasu glikolowego (Enhanced Cream 15% AHA / Revitalizing Gel 15% AHA) Skóra ze słonością do trądziku / blizny po trądziku: 7-15 dni przed zabiegiem stosować preparaty oczyszczające na bazie 15% kwasu glikolowego (face&Body Cleanser) lub w przypadku skóry wrażliwej na bazie 4% kwasu glikolowego (Facial Cleanser); 7-10 dni przed zabiegiem nałożyć maseczkę z 10% kwasem glikolowym (Glicoloc Acid Masque) w celu doprowadzenia do normalizacji wydzielania łoju.

Gość eurydyka11
jestem ciekawa efektów tego peelingu u pań powyżej

Gość darszerowa
Witaj.Ja miałam ten peeling jakieś 2 tyg.temu-efekty znikome-być moze spodziwałam sie cudu,ale jak na ta kase to naprawde nie warto.Owszem skóra zeszła ale tak płytko ze własciwie roznicy nie widac,spodziwałam sie ze zejdzie wiecej tego naskórka i sie bardzo pomyliłam.Być moze moja skóra tak słabo zareagowała-ale miałam robione 6warstw.Więc nie mysle co by było przy 4-pewnie nic.Ja przed zabiegiem sie niczym nie smarowałam-3dni przed nawet nie mogłam uzywac fluidu.Jak masz jeszcze pytania to pisz.

Gość teener
wpadłem przypadkiem na ten temat i pomyślałem że sie wypowiem, byłem dzisiaj na tym zabiegu, miałem robione 5 warstw, szczypało okrutnie, teraz wyglądam jak by mnie czołg przejechał, zobaczymy po paru dniach, skóra jest czerwona, trzeba bedzie ja dobrze nawilżać, ale jestem dobrej myśli, pozdrawiam

Gość filtry potrzebneee
a jakich firm stosujecie filtry? i jakie ? 50? 60 ? więcej? Pozdrawiam

Gość teener
myślę że na okres zimowy to 40 wystarczy przy dosc mocnym słońcu, najlepiej zapytaj o próbki i zobacz który bedzie najlepiej tolerowany, polecam la roche-posay anthelios spf 40 albo 50+

Gość Moniska1988
Witam, w zeszlym tygodniu bylam na konsultacji u dermatologa, poniewaz zostaly mi blizny po ospie wietrznej w sumie to calkiem glebokie, wiec dermatolog zaproponowal yellow peel, zabieg bedzie za miesiac a do tego czasu dostalam Glyco A do smarowania co dziennie lub co 2 dzien w zaleznosci od tego jak bedzie reagowal na skore, i na dzien krem gleboko nawilzajacy pod podklad lub bez, mysle ze do tego typu zabiegow niezbedne jest przygotowanie skory, poza tym dostaje szereg witamin ktore sa niezbedne, no wiec co do efektu to jeszcze nie wiem ale jezeli zostanie mi jakas blizna to pozniej mam miec ja wypelniana specjalna igla z preparatem tylko na dana blizne w celu wyrownania powierzchni skory.z doswiadczenia jestem juz po jednym zabiegu zluszczajacym i redukujacym blizny po tradziku, tylko ze to byla masakra, miesiac smarowania robionymi lekami moja skora wygladala beznadziejnie wciaz schodzila mialam straszne problemy ale po tym miesiacu efekt zadowalajacy i genialny, ale powiedzialam juz sobie ze 2 raz nie chce tego przejsc no chyba ze ten yellow peel nie pomoze to sie poswiece juz do takiego stopnia...Pozdrawiam zainteresowanych, ps. jestem ciekawa jak to wyglada z cena zabiegu u dermatologa prywatnie skoro ogolnie tak drogo jest,a z tego co wiem to moj dermatolog wykonuje zabiegi w ramach wizyty, pozdrawiam

Gość asldkhasldhasd
witam serdecznie mam 20 lat od 1,5 roku lecze trądzik prywatnie bralem antybiotyki i wszystko ladnie zniknelo oprocz bliz plamek teraz chce dalej to kontynuowac i zglosilem sie na wizyte do pani dr zalecila ona Yellow peel przed zabiegiem smarowalem twarz masciami ktore mi przepisala. zabieg mialem robiony w ubiegla srode czyli 26.11.08 teraz jest 4 dzien po zabiegu i nie wiem co robic Prosze o pomoc w dniu zabiegu nalozylem 5 warstw tego zoltego w domu zmywalem co godzine teraz jest 4 dzien po zabiegu skora mnie szczypie łuszczy sie jest jakby taka naciagnieta myje ja rano i wieczorem woda z mydlem ale to jest strasznie uciazliwe nastepnie po umyciu smaruje kremem la roche posay CICAPLAST i szczypie jeszcze bardziej kiedy sie to ustabilizuje czy bedzie jakis efekt ?? Błagam Pomozcie

Gość kitonga
Parę dni temu miałam yellow peel. Dostałam tylko jedną warstwę! Za 250 zł. Zalecenia: smarować głęboko nawilżającym kremem, a nie ochronnym z filtrami, bo za tłusty. Dziwne. Skóra schodzi chyba czwarty dzień. Jest ok. Do przeżycia, jak po za długim opalaniu. Nie wyglądam szczególnie paskudnie ani nienormalnie. Czasem ktoś mi powie: O, skóra Ci schodzi. I tyle. Ale głębokie bolesne pryszcze mi wyskakują. A innym podobno się nie tworzą. Co ciekawe, na co dzień mi się nie robią. Mój peeling był robiony z marszu, bez przygotowania skóry. Miał za zadanie odświeżyć skórę, zmniejszyć pory. Czekam na efekt, ale już pożegnałam się z myślą o cudach.

Gość gwias

Gość gwiazdka13
gdzie można zrobic yellow peel na dolnym śląsku