Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa.l.

yellow peel

Polecane posty

Gość nowa76
heja ja nigdy nie robilam yellow peel ale za to inne zabiegi typu piling lekarski i do tej pory bylam b zadolwolna, a co do yellow peel bardziej nizcena przeraza mnie te 4 gdoziny siedzenia ale u mnie w klinice dermatologicznej to co czwartek widze ok 15 pan ktore to robia i robia regularnie wiec chyab wartio moja znajoma miala okrutne przebarwienia i wsio zniklo ma ok 40 lat wyglada na 30 a nigdy botoxu nie miala wsio to yellowpeel, sama sie chyba skuszenidlugo ps dzis jestem po migdalowym hehe

Gość gryka
W salonie www.perfectyou.pl jest teraz promocja na Yellow Peel- 4 maski, 6 masek.

Gość wielkabogini
Robiłam yellow peel u dermatologa kilka lat temu. Nie wiem, czemu wszyscy tak marudzą. Po jednym zabiegu zeszła mi mniej więcej połowa blizn potrądzikowych, paskudnych, poznikały drobne zmarszczki, piegi. Ale to trzeba poczekać. Efekt ostateczny widać po miesiącu lub jeszcze dłuższym czasie. Byłam bardoz zadowolona i właśnie wybieram się ponownie. Tym razem walka ze zmarszczką...

Gość bnh
witam :) ja ostatnio miałam robioną serie mikrodermabrazji,dziś miałam ostatni zabieg a efekt tego - hmm... cera stała się gładsza w dotyku,lecz blizny po trądziku pozostały :( a pani kosmetyczka powiedziała mi,że blizny po tej mikrodermabrazji będą minimalne - pewnie chciała mnie na kase naciągnąć :O dziś zaproponowała mi piling yellow peel i sama nie wiem ? mogła tak od razu mi zaproponować ten piling. a czy wy dziewczynki miałyście kiedyś robioną mikrodermabrazję a po tem yellow peel ? chciałam jeszcze zapytać ile kosztuje ten piling ?

Gość Ewelutka
Cześć, za namową koleżanki umówiłam się do gabinetu na Yellow Peel, zabieg mam mieć w czwartek, ale jakoś naszły mnie wątpliwości, mimo że babka z gabinetu bardzo rzeczowo mi o nim opowiedziała... czy ktoś miał ostatnio robiony ten zabieg? Czy naprawdę da radę jakoś chodzić do pracy, czy będę się łuszczyć jak jaszczurka? Pomoże na niezbyt głębokie blizny po trądziku i dość widoczne pory? Jak to u Was wyglądalo cenowo?

Gość gość
Powiem Ci, ze yellow peel to juz stara metoda. Jest teraz tyle innych kwasów nowszej generacji, które są bardziej skuteczne, a przy tym mniej inwazyjne.

Gość gość
Gość z 14:04 ,a jaki kwas byś poleciła przy naczynkowej cerze,czy wogóle można przy takiej skórze stosować kwasy ?

Gość gość
Dla cery naczynkowej idealny jest kwas laktobionowy i glukonolakton.

Gość Ewelutka
Powiedz coś więcej, jakie kwasy polecasz? Ja zdecydowałam się na yellow peel bo moja koleżanka była i efekt widać gołym okiem. Ale nie jestem szczególnie na bieżąco w temacie i chętnie dowiem się co teraz jest na czasie.

Gość gość
Ewelutka, na jakim efekcie Ci zależy? Chcesz bardziej nawilżyć cerę, usunąc przebarwienia, wzmocnić naczynka, pozbyć się trądziku, zmniejszyć zmarszczki? Jest bardzo dużo kwasów, co kwas to inne zastosowanie, choć niektóre się powtarzają. Najlepsze są mieszanki 2-3 kwasow w jednym preparacie. Napisz na czym zależy Ci najbardziej. Nie zawsze tak jest, że to co jest dobre dla Twojej koleżanki będzie dobre i dla Ciebie.

Gość Ewelutka
Chcę wygładzić cerę, oczyścić ją zaskórników, "przewlekłych" krost :D mam trochę blizn po trądziku. Nie mam cery naczynkowej ani zmarszczek (jeszcze!) :P

Gość Ewelutka
I po zabiegu... mimo wątpliwości zdecydowałam się :) po demakijażu było przygotowanie skóry preparatem (pachniał trochę jak mydło :D), potem drugi preparat z kwasami (po chwili od nałożenia zaczął lekko piec, po kilku min został zmyty), a potem żółta maska, po pół h zmywanie i potem jeszcze dwa razy to samo. Nic nie bolało, choć po ostatnim zmyciu skóra była trochę napięta i teraz po kilku godzinach nadal jest... zobaczymy.

Gość Ewelutka
Jakby ktoś był ciekawy jak po zabiegu - to polecam gorąco! Co prawda łuszczę się jak po tygodniu smażenia w Egipcie bez filtra :P ale to łuszczenie ma sens, nowa skóra jest gładziutka i ma piękny koloryt, jest oczyszczona. Drobne wągry, zaskórniczki bardzo łatwo teraz...wychodzą (musiałam sprawdzić :P) skóra jest mniej tłusta. Nie wiem, jak będzie dalej, ale nie żałuję wydanych pieniędzy, warto było, chętnie jeszcze raz wybiore sie na Yellow peela!

Gość gość
ja także jestem zadowolona z efektów yellow peel, miałam dość dużo przebarwień na policzkach po słońcu, po 2 zabiegach są niewidoczne a skóra jest gładsza i jędrniejsza, robiłam w bytomskiej klinice Amaryllis, polecam

Gość gość
Tydzien temu mialam robiony zabieg. Napięcie skóry i pory się zwężyły. Plama na czole ciut bledsza -juz nie potrzebuje az tyle makijażu ale dalej jest. Na policzku plama jak byla tak jest kolor ten sam nic ja nie ruszyło. Rewelacji nie ma 500zl z kieszeni poszło brrrr Nie tego sie spodziewałam.

Gość gość
zapraszamy do naszej kliniki na różnego rodzaju peelingi