Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hitka

Czy na tomografie glowy trzeba miec skierowanie?

Polecane posty

Gość hitka

Chcialabym dowiedziec sie czegos na temat tomografii glowy. Czy trzeba miec skierowanie na to badanie i ile ono kosztuje? Mam zawroty glowy i zadnej przyczyny poki co nie znalazlam. To nie sa czeste zawroty-wystepuja rac, dwa razy na pol roku i trwaja wtedy przez kilka dni, a potem ustepuja calkowicie. Zaczely sie jakies 2 lata temu.Czasem towarzyszy temu oslabienie itd.Po prostu chce zrobic jakies porzadne badanie i wykluczyc jakiegos krwiaka czy guza :-( Chce to zrobic, zeby sie uspokoic. Czy jeszcze jakies badania mi w tym pomoga? MOze jest ktos ze Szczecina kto wie konkretnie gdzie takie badanie glowy mozna wykonac?

Gość no jasne
Trzeba mieć skierowanie - proponuję odwiedzić lekarza pierwszego kontaktu i powiedzieć mu, że z w/w przez Ciebie względów chcesz się poddać takiemu badaniu. Pozdrawiam

Słonko, zawroty głowy mogą być powodowane przez taka masę różnych chorób, a Ty sobie od razu guzy wymyślasz. Idź do lekarza rodzinnego, ale nie po skierowanie na tomografię, tylko po skierowanie do neurologa, laryngologa, ortopedy, kardiologa itp., w zalezności od tego, jakie dodatkowe objawy temu towarzyszą.

na tomografie skierowania moze dac neurolog - jesli nie chcesz placic za tomografie. a nie wiem ile kosztuje tak na zyczenie pacjenta... idz do lekarza, on Ci pomoze.

Gość no jasne
Morgaine - racja, mnie się to jakoś od razu z urazami powypadkowymi skojarzyło, nie wiem czemu :O Pozdrawiam

Gość tomografii to nawet
ze skierowaniem nie chca robic, bo to bardzo kosztowne. Jesli juz, to neurolog wysle cie na przeswietlenie czaszki i EEG

Gość jalinka
A co jesli np ktos chce po prostu sprawdzic czy nie ma krwiaka? CZesto sie slyszy o tym, ze ktos nagle zmarl, bo krwiak pekl mu w mozgu, o ktorym nie mial pojecia...PO prostu ktos chce sie zbadac by miec spokoj i sie nie denerwowac.

Gość hitka
Dzieki za dotychczasowe wpisy. A orientujecie sie jaki jest koszt EEG "na wlasne zyczenie"?