Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiat stokrotki

Czy waga moze wpływać na ciąże?

Polecane posty

Gość kwiat stokrotki

Hej ! Jestem drobna kobietka ( wzrost 165/ waga 44 kg). od trzech miesiecy starm sie o dziecko i efekty zerowe. Jak myslicie cyz moja niska waga moze miec wpływ?

Trzy miesiące to krótkie starania, nie musisz się jeszcze martwić, może poprostu nie trafiacie na dni plodne. A co do wagi, to wielu ginekologów twierdzi, że u bardzo szczupłych kobiet są problemy z owulacją a co za tym idzie problemy z zjaściem w ciążę, ale to nie jest reguła, więc nie sugerój się tym. Chociaż ja jestem szczupła i właśnie mam problemy hormonalne i to właśnie z owulacją, bo wystepuje u mnie strasznie rzadko ( i tak np w tym roku miałam tylko raz). Kup sobie może na Allegro testy owulacyjne, są tańsze niż w aptece i możesz zamówić dowolną ilość, jest tam dokładnie opisane jak je wykonać, wielu kobietom już pomogły. Trzymam kciuki! Pozdrawiam!

Gość kwiat stokrotki
Dzieki za pocieszenie. Po dwóch miesiącach starń byłam w szoku ze dostałam @. Wydawało mis ie ze w ciąze zachodzi sie ekspresowo;-) Musze spróbować tych testów.

Naprawdę warto, wiele kobiet stara się ponad rok i nic im nie wychodzi, a jak zaczynają testować to okazuje się, że po miesiącu czy dwóch są w ciąży. Powodzenia!

Gość a ja zaszłam ekspresowo
173 cm wzrostu i niecałe 50 kg wagi i w ciąże zaszłam bezproblemowo, dziś mój syn chodzi do przedszkola......obecnie ważę niewiele więcej i owulacę mam prawie każdego miesiąca....... Ps. nigdy się nie odchudzałam.......poprostu niecierpię słodyczy........... i tłuszczu..............poza tym uprawiam dużo sportu.