Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pika

jestem blada...

Polecane posty

Gość pika

Mam bardzo jasna cere, jestem blada jak śmierć, do tego mam bardzo czarne włosy. I jak tu sie opalić, naturalna opalenizna dawno juz zeszła choc i tak jej nie było za wiele bo jestem mało podatna na słońce, solarium odpada, samoopalacze robia mi plamy, i brzydko wyglądam po nich, próbowałam pić soki marchwkowe i wsumie nadal pije tylko ze jak pije ich więcej to robie sie żołta :/ a jak tak raz na jakis czas to nie ma efektu. Nie mam zadnej anemii ani nic bo byłam u lekarza i robiłam badania, jestem zdrowa jak ryba. Juz taka chyba moja uroda, i tak ogólnie to nieżle wygląda taki kontrast (czarne włosy jasna cera , jasne oczy) ale... zbiliżaja sie andrzejki potem sylwester... zawsze taka blada chodziłam i mi to nie przeszkadzało, ale chciałbym wkońcu troche inaczej wyglądać. Może jakies rady macie? Bo ja juz sam nie wiem co robić. Moj chłopak mi mówie ze taka mu sie podobam (ale co ma powiedzeć :) niektórzy tez mówią ze taka jasna cera mnie wyróznia, heh a jakie jest wasze zdnaie?

To musi ładnie wyglądać, nie przejmuj się. A jak tak bardzo zależy ci na opaleniźnie, to może kup sobie puder brązujący w kulkach. Ja wolę siebie bladą niż opaloną, włosy też mam ciemne, ale nie czarne tylko rubinowe, a do tego zielone oczy.

Gość pika
no tak, ale mi głowie chodzi o to ze jak załoze sukienke to wdtedy moja bladośc nie tak ładnie juz wygląda, bo czuje sie wtedy jak kurczak z mięsnego hi hi

Kiedyś kobiety chciały być blade. Opalone były tylko proste kobiety pracujące na polu ;) Oj, czasy się zmieniły, teraz każda chce być opalona na czekoladę :D, jak pojadę w wakacje do Grecji to też wrócę brązowiutka :)

Gość pika
No własnie i tak żle i tak nie dobrze, wsumie z czarna sukienka wyglądało nieżle, bo przynajmniej ciekawy kontrast, ale jak załoze jasniejszą to wbrew pozorom jest gorzej a nie lepiej, bo wtedy to juz sie zlewa i cała wyglądam jak śmierć. Jak nie znajde jakiegos dobrego spobu zeby w miare naturalnie przyciemnić cere to będzie i tak, ale chciałabym troche odmiany.

Gość nowa znajoma
Nive ma dobry samoopalacz w sprayu,psikasz go na skóre i lekko rozcierasz,pachnie kokosem...ja od nadmiaru soków z marchewki robię się pomarańczowa.hi hi.

w bladosci przezylam 53 lata :( i zeby bylo smieszniej mieszkam w Australii. Na plaze chodze w sukni do ziemi i na wszelki wypadek parasol, taki duzy, jak straganowy.O tym, ze smaruje sie filtrami, nie wspominam. Dlaczego? Bo najmniejsze opalenie sie boli jak diabli. Opalam sie na raka :O Przyzwyczailam sie do tego. Tez mam , a raczej mialam czarne wlosy, teraz to koloru nie jestem pewna :O odrosty siwe. Musisz sobie dobrac kolory w ktorych bedziesz lepiej wygladac,mam na mysli, bladosc nie bedzie sie rzucala w oczy. Coz, niewiele \"bialoglowych\" jest na swiecie. Glowa do gory :D trzymaj sie dzielnie

tez jestem bladziutka :( wiec staram się ubierać tak, aby to zatuszowac, czyli zero czerni itp... naszczescie mam jasne włosy... chociaz znam niejedna dziewczyne, która ma ciemne włosy i baaaardzo jasną cerę i wygląda super! wiec główka do góry!! papa

a ja mogę polecić wspaniały samoopalacz DAXcosmetics w piance z pielęgnującym wyciągiem z lilii wodnej i witamina E, nie żadnych plam, a efekt jest b.naturalny POLECAM Szczuplutka ---> pozdrowka

Gość idz na air brushing
to jest tzw. opalenizna w sprayu, idziesz do "solarium", do specjalnej kabiny i "maluja cie" specjalnym srodkiem rozpylanym, w sprayu, ktory nadaje ladny odcien opalenizny. efekt od razu, na kilka dni.

PIKA - bedziesz o wiele ładniej wygladac tak jak jest wierz mi. to tylko jakis mit z tym opalaniem... ze niby ładniej !!

ja mam ten sam problem.. jasniutka cera, czarne wlosy i niebieskie oczy. To jest moj najwiekszy kompleks :( Ostatnio pomyslalam ze moze jak sie przerabuje na blond to by bylo lepiej ?

Gość SaySaySay
Hej dziewczyny.Ja tez wam musze sie przyznać że jestem blada jak śmierć.Jak by była skala w której można by określić bladoś danego człoweka to od 1 do 100 miałabym 100.Jak bylam młodsza to z tego powodu byłam szykanowana.Doda że był mi bardzo ale to bardzo przykro.Teraz osiągnełam wiek 18 lat i uwieżcie mi że do tej pory nie radze sobie z tym probleme tyle tylko że nie ma już tych wstrętnych bachorółw którzy mi dokuczli bo wszyscy juz powyrastali z tego jednak do chwili obecnej są docini lub drobne aluzje dotyczące mojego niezaciekawego wygladu.Dodam że jak niektóre postowiczki mam też ciemne (czrne farbowane) włosy i ciemne (brązowe) oczy.Czasami z tego powodu odechciewa mi się żyć....ale jak widać jeszcze jestem na tym świecie.

Gość markooooooooo
to się pomaluj na czerwono

Gość alonaa
To, że jesteś blada nie znaczy, że źle wyglądasz, odradzam ci opalanie się bez umiaru i samoopalacze, chyba,że stać cię na te z najwyższej półki,bo tańsze moga wyglądać tandetnie.Sama jestem blada i mam ciemne włosy, jednak zaakceptowałam swój wygląd i teraz nawet uważam, że połączenie jasnej skory z czernią wygląda interesująco.Ważny jest odpowiedni makijaż,ja podkreślam oczy zimnym,dość ciemnym cieniem,mocno maluje rzęsy,do tego błyszczyk,dobry podkład i odrobina pudru brązującego na policzki..Jeśli chodzi o kolory ciuchów,to jasne kolory sprawią,że będziesz wyglądać nijako,ciemne cię ożywią.

Gość pikawka
A nie lepiej po prostu pić soki marchwiowe, codziennie? Też jestem blada, chociaż mój odcień cery nie jest jasny, wygląda na lekko opalony. Zaczęłam codziennie od wczoraj pić sok marchwiowy (KUBUŚ) :)

Gość alonaa
To zależy, ja po soku byłam pomarańczowa i nie wyglądało to zbyt atrakcyjnie..

Gość pikawka
alonaa a jaki masz naturalny odcień cery? Jasny czy ciemny?

Gość alonaa
kiedyś miałam dość ciemny, ale przez lata walki z trądzikiem moja cera stala się b. blada, nie wiem dlaczego, myślę, ze niektore kremy działały wybielająco

Też mam jaśniutką skórę, czarne włosy i bardzo niebieskie oczy. Ten zestaw wygląda niezwykle interesująco i nie zamieniłabym go na żaden inny. Pomijając to, iż nie mogę się opalać nawet gdybym mogła to nie zamieniłabym mojej porcelanowej cery na nic ciemniejszego :p Podobam się sobie z moją jasną skórą i w dupie mam to, czy się to komuś podoba czy też nie oraz że to niby \"niemodne\". O tej pseudo modzie pogadam z moimi obecnie zjaranymi na solariach koleżankami za parę lat, gdy pomarszczone jak stare jabłka będą zdychać na raka skóry :o

Ja tez jestem strasznie blada ale taka moja uroda. Mam rude wlosy, piegi i okropnie jasna cere. Najgorzej jest latem kiedy wszyscy sa ladnie opaleni a ja biala jak sciana. Mam uczulenie na slonce wiec lezenie na plazy odpada. Solarium myske ze tez bo opalenizna nie trzyma sie u mnie dlugo, jest tylko czerwona a po 2 dniach schodzi. Myslalam o samoopalaczu ale boje sie plam i ze wyjdzie za ciemno i bedzie bardzo nienaturalnie. Juz mam dosc ze wolaja za mna corka mlynarza :P

opalona skóra wygląda po prostu zdrowiej ale myślę, że lekki naturalny makijaż na bladej skórze, wygląda nieźle, popatrz sobie na zdjęcia Natalii Oreiro, nie jest opalona, ładny makijaż, wygląda fajnie :) także nie martw się :) ja opalam się tylko w lato, potem wracam do białego lica :)