Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zachara

PRZEZIĘBIONA KREW- inne określenia tej przypadłości???

Polecane posty

Gość zachara

Jako dziecko trafiłam do lekarza, ponieważ całe ciało pokryte miałam wielkimi ropnymi krostami. Stwierdzono "przeziębienie krwi" - a ponieważ działo sie to po kąpielach w przeraźliwie zimnych potokach górskich, diagnoza wydawała się wysoce słuszna. Od tamtej pory całe życie pojawiają się u mnie takie zmiany od czasu do czasu. Czy zna ktos może jakieś inne okreslenia dla nazwania tej przypadłości, "przeziębienie krwi"- to brzmi archaicznie i mało fachowo:-) Przeszukałam sieć ale nie znalazłam nic konkretnego. Pewnie powinnam szukać pod inna nazwą, więc jesli ja znacie bardzo prosze o odzew:-)

Gość babcia Alina
witam :) nie jestem pewna w 100% ale moim doświadczonym zdaniem ,myslę,że mozna to nazwać ... czyrakiem ..własnie takie ropne duze krosty, bardzo są bolesne i zostawiają blizny. Musisz z tym do lekarza iść i poprosić o jekieś zastrzyki wzmacniajace organizm. To świństwo bedzie Ci wyskakiwać czesto jak zaniedbasz pozdrawiam i pisz co z tym robisz?

Gość zachara
Dzięki za odzew. Masz rację, w dzieciństwie miałam prawdziwe czyraczydła. Teraz zdarza się to sporadycznie, są mniejsze i same schodzą, ewentualnie jakaś masć wysuszająca. Tylko byłam ciekawa jaka jest fachowa nazwa, przyczyny itp. Bo zjawisko istnieje, a nie mozna nic w internecie znależć, jeśli nie ma się nazwy bardziej "medycznej" ;-)