Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama karmiaca

mam coraz mniej pokarmu-co robic?

Polecane posty

Gość mama karmiaca

zauwazylam ze moje 4miesieczne dziecko nie najada sie juz moim mlekiem, piersi jkby bardziej puste mam. ale bardzo bym chciala pokarmic jeszcze przez zime przynajmniej. jest jakis sposob na zwiekszenie laktacji?

Gość mama karmiaca
pomocy, bardzo mi na tym zalezy...

Gość mama karmiaca
bawarki nie pomogly... niestety to mit:(

Przystawiaj ją do piersi tak często jak to możliwe, a żeby sprawdzić ile masz pokarmu musisz ściągnąć z obu piersi i się okaże...

Dziecko się nie najada bo potrzebuje coraz więcej mleka a piersi potrzebują czasu żeby się przystosować. Tak jak już koleżanki pisały, nie masz innego wyjścia jak częściej przystawiać dzidzię. Po paru dniach piersi powinny zacząć produkować więcej pokarmu. Przerabiałam to kilkakrotnie podczas dwuletniego karmienia :)

Gość herbata koperkowa
ktora pija dzieci.. ja mojej üare razy popilam i mialam niezly nawal pokarmu :P

Gość położna
kup w aptece Fitomix-4 .To są zioła mlekopędne ; pije się jedną lub dwie szklanki dziennie i z mojej praktyki wynika , że są o niebo skuteczniejsze od popularnej herbatki HIPPa dla matek karmiących.

mlekopędnie działa sok malinowy więc jeśli masz problem to polecam picie soku malinowego - na mnie podziałało a lekko stopuje nawał mleka picie szałwi. Powodzenia

Pij duzo wody mineralnej i też polecam ziółka mlekopędne z herbapolu w aptece cena ok i naprawdę działają.No i oczywiście spokój zachowaj bo to nie koniec świata.Częste karmienie dużo picia i będzie ok.Powodzenia

Gość mamuśka dzidzi
pij jak najwięcej płynów różnych. Piwo też jest mlekoędne ale bez przesady. Polecił mi tak lekarz i sprawdziło się. Próbuj herbatki i zioła też pomagają. A częste karmienie tak jak piszą dziewczyny i ściąganie pokarmu też zmusza piersi do większej laktacji