Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednajaglupiaja

badanie ginekologiczne odnosnie tabletek

Polecane posty

Gość takajednajaglupiaja

dziewczyny czy bylyscie u ginekologa po tabletki antykoncepcyjne? myslicie ze lekarz prywatnie moze przypisac lepsze , znaczy bardziej odpowiednie tabletki dla mojego organizmu niz lekarz w przychodni? jak wygladalo badanie?

ja bylam w przychodni. Zbadal mnie, owszem, ale tylko zajrzal i tyle. nawet nie zapytal czy mam jakies choroby, w ogole O NIC mnie nie pytal, tylko ile jestem w stanie wydac na tabletki. Dlatego nie idz do przychodzni, lepiej zaplacic a byc pewnym ze mozesz brac tabletki. Jesli chodzi o to ktory wypisuje gorsze ktory lepsze to to nie ma zneczenia. A z reszta nie ma tabletek gorszych i lepszych. Tobie moze odpowiadac cos co dla innej kobiety jest absolutnie nie do przyjecia. A jesli nie masz kasy to idz do przychodni, ale upewnij sie ze w twojej rodzinie nie bylo przypadkow raka i innych chorob, m.in zakrzepicy. Wtedy nie powinnac brac tabletek. http://www.antykoncepcja.com.pl/Yasmin.htm na tej stronie przeczytasz o przeciwskazaniach brania tabletek. To ze podalam ci ta o yasmin nie oznacza ze cie do niej zachecam, po prostu sama na to kiedys trafilam. Powodzenia

Gość monikaaab
up

ja byłam w przychodni, dał mi skierowanie na badania ogólne + próby wątrobowe, zbadał mnie dokładnie, zrobił cytologie, pytał o choroby i czy nie mam problemów z układem krażenia, oraz ile mogę na tabletki przeznaczyć. więc ja jestem zadowolona i nie widze sensu iść do prywatnego-przynajmniej w moim przypadku

Gość monikaaab
wiele osob mi mowilo ze w przychodni praktycznie ich nie zbadano, "bano" sie ich dotknac, a ja nie chce miec zadnych komplikacji.. dlatego zastanawiam sie nad prywatna wizyta, bo przeciez .. za cos place.. to wydaje mi sie ze bedzie to rzetelnie wykonane.

decyzja nalezy do ciebie, zawsze możesz pójść do przychodni i zobaczysz jak będzie, jeżeli uznasz że to nie było rzetelne to nikt ci recepty wykupywać nie każe może akurat się zdarzy tak ,że ktoś odpowiednio do tego podejdzie i nie będziesz musiała wydawać na prywatną wizyte, a jeżeli nie to zawsze można pójśc prywatnie

Gość w przychodni
w przychodni pani doktor przeprowadziła dokładny wywiad, zrobiła cytologię, zbadała palpacyjnie, skierowała a próby wątrobowe i jeszcze coś tam w badaniu krwi. prywatnie byłam u pana doktora, który po prostu posadził mnie na fotelu, zbadał a potem wypisał receptę. reasumując. jeśli ktoś jest konowałem a nie fachowcem to jest nim bez względu na to czy przyjmuje na umowę z NFZ czy prywatnie.

Gość ja bylam prywatnie
pani wyslala nie a badanie krwi (juz nei pamietam co tam sprawdzala ale na pewno m.in. cukier) niestety te badania byly dodatkowo platne wiec chyba rzeczywiscie najlepiej zrobisz ajk najpierw pjdziesz do przychodni a potem ewentualnie prywatnie

Gość monikaaab
mam zamiar najpierw isc do przychodni, zobaczymy co tam uslysze, potem ewentualnie skorzystac z prywatnego gabinetu. Lecz teraz musze wyleczyc zapalenie janika ktore u siebie podejrzewam :|

Gość monikaaab
oczywiscie ze nie ! dzisiaj ide zapisac sie do ginekologa :)