Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KasikK

Zapomnialam pigulki antykoncepcyjnej

Polecane posty

Hey laski! Mam problemik. Biore Microgynon 30 juz od ponad 2 lat i jestem bardzo zadowolona. Czasami zdarzalo mi sie zapomniec tabletki ale zawsze sobie przypomnialam zanim 12godzin minelo od pory wziecia. Tym razem calkiem o niej zapomnialam. Normalnie biore pigule ok. 20.00 a przypomnialam sobie o niej o 15.00 nastepnego dnia (dzis). Zaczelam naturalnie miec od razu schizy o ciazy... Opisze dokladnie sytuacje: - biore tabletki dosc regularnie (miedzy 20.00-24.00) - ostatni kontakt ze sperma (tylko reka ale na pewno tez doknelam siebie) mialam w czwartek (dzis jest poniedzialek) - od tego czasu na pewno bralam prysznic w sobote (pozostale dni nie pamietam) - zapomnialam 9tej piguly (czyli to w sumie w drugim tygodniu) Prosze pomozcie mi jak najszybciej bo oszaleje...:( Z gory wam dziekuje!!!

Jesli opóźnienie było dłuższe niz 12 godzin to zapomnianą tabletke nalezy pominąć i wyrzucić, a po skonczeniu opakowania nie robi sie 7-dniowej przerwy tylko od razu bierze nowe

to bardzo dziwne bo jak zadzwonilam do lekarza to mi asystentka powiedziala zeby wziasc pigule jak najszybciej i dalej isc w normalnym rytmie, tak samo bylo w ulotce... ale chcialam sie dowiedziec wiecej opinii na ten temat dzieki tej stronie...

Owszem nalezy od razu brać tabletke zapomnianą ale jesli opóźnienie jest DO 12 godzin, jesli natomiast jest POWYZEJ to sie pomija tabletke i nie robi przerwy 7-dniowej. U mnie tak pisze w ulotce (Novynette) i czytałam kiedys to w jakims poradniuku na temat tabletek anty A wzięłas tą tabletke od razu?

Gość nie robi sie przerwy jak
pominiesz w 3 tygodniu. W drugim tak sie nie robi. Zabezpieczaj sie dodatkowo przez tydzien i bedzie git:)

Kasik bierzesz chyba microgynon 21, a nie 30? W każdym opakowaniu jest ulotka jak brać i co robić jak się zapomni w poszczególnych tygodniach oraz wyjaśnienie czy jesteś jeszcze zabezpieczona. Przede wszystkim nie pomijać, wziąć jak najszybciej! Poczytaj ulotkę, tam jest wszystko. Ja też to biorę, stąd wiem.

dzieki dziewczyny!!! biore Microgynon 30.... i rzeczywiscie jest napisane w ulotce o zapominaniu w drugim tygodniu... mam nadzieje tylko ze ten \"kontakt\" ze sperma 3 dni wczesniej nie robi roznicy...