Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama

Czy ciąza w starszym wieku odmładza?

Polecane posty

Gość przyszla mama

Mam pytanie do dziewczyn ,które zdecydowal sie na dziecko po 30 stce jak ciaza wpłyneła na ich urode ,wyglad? Ja mam skonczone 36 lat mam juz jedno dziecko 14 letnie teraz chce miec drugie i własnie boje sie tego wszystkiego:) Pomózcie dziewczyny

Gość przyszla mama
Plissssssssssss

Gość taka jedna mamka
ja co prawda mam dopiero 24 lata i jedno dziecko, ale chcialabym napisac ci jak to bylo w mojej rodzinie. Moja babcia urodzila moja mame w wieku 40 lat. I z tego co opowiadala mi ciocia - siostra mamy i z tego co na zdjeciach widzialam to moja babcia po prostu kwitla :-) tryskala zyciem, miala sporo energii i checi do zycia :-) Urode ma do dzis, cera wydaje sie gladka, momi iz ma zmarszczki, ale w tym wieku ( ponad 80) trzyma sie super. Dlatego mowie szczerze ze Twoj wiec jest wiekiem cudownym na poczecie kolejnego potomka :-)

Gość przyszla mama
Dziękuje, strasznie sie tego wszystkiego boje . Z pierwszym dziecko wszytko było bardziej proste teraz boje sie jak nastolatka :)

Gość przyszła mamo
kobieto właśnie wtym wieku kobieta jest najbardziej świadoma swojego macierzyństwa(nie uwłaczając dziewczynom młodym)a to ,że sie boisz jak nastolatka .............jesteś dojrzałą kobietą świadomą .czym wiecej się ma świadomości tym więcej sie rozterek ma.ja mam 33 i też staram się o drugie dziecko,boję sie bardziej niż przy pierwszym,już wybiegam w czasie o przynajmniej kilka lat ,włącznie z tym by po zajściu zrobić badania prenatalne.jak byłam w ciazy 9 lat temu nawet nie przeszła mi ta myśl przez głowę.nie znaczy że nie kochałam swego dziecka ale wszystko przebiegło w wiekszej nieświadomości i euforii powodzenia w pięknym świadomym macierzynstwiem,życze zdrowego ślicznego bobaska tobie i wszystkim starającym , już w ciazy zarówno młodym i starszym mamom!

Gość przyszła mamo
nie wiem czy ty masz rozterki zwiazane przede wszystkim z ewentualną stratą swojej atrakcyjności.mimo tego co napisałam powyżej sadzę ze już my po 30-tce będziemy niestety po ciązy i porodzie dochodzić gorzej do siebie ,ale dla mnie nie ma to największego znaczenia.owszem nie jestem kobietą która nie stara sie o swój wygląd,ale jestem świadoma tego ,że coś może zmineic się na moją niekorzyść