Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kami222

Zapalenie pochewek ścięgnistych

Polecane posty

Gość kami222

Czy ktoś z was miał podobny problem? Ja mam zapalenie w stopie, prawie nie mogę chodzić tak boli. Trzy lata temu miałam wstrzykniętą blokadę i było wszystko ok. do tej pory :( Dziś w nocy obudził mnie potworny ból stopy, teraz jest trochę lepiej, ale nadal boli :( Czy ktoś z Was zna może jakieś domowe sposoby na tą przypadłość?

Gość nie ma na pewno
domowych środków. Idź do chirurga bo samo nie przejdzie. Ja mialam gangliona (wylew mazi z pochewki scięgnistej). Usuwano mi to igłą i od tego czasu (10 lat) mam spokój.

Gość kami222
mnie też coś wyciągano strzykawką z igłą, ale lekarz nie mówił po co to robi i dlaczego. Masz spokój i wogóle Ci nie dokucza, nie pobolewa od 10 lat?

Gość nie ma na pewno
Nie mam problemów, ale czaem trochę mnie to miejsce pobolewa. Wtedy smaruje maściami p-zapalnymi (naproxen, diclac) i na noc lekko obwiązuję bandażem elastycznym. I jest o.k. Aha, od tego czasu absolutnie całkowicie zrezygnoiwałam z wysokich obcasów - lekarz mówił, że to przeciąża bardzo mocno nadwyrężone już ścięgna. Chodzę w miękkich wygodnych butkach.

Gość pytonica
Ja mam doczynienia ze sportem i mialam juz duzo kontuzji-zapalenie pochewek sciegnistych tez.Przykro mi to stwierdzic,ale domowymi sposobami tego nie wyleczysz.Musisz isc do ortopedy.Zaleci Ci masci do smarowania,zabiegi,a moze bedzie potrzebna blokada jak masz bardzo duzy bol.Masci mozesz kupic bez recepty w aptece i koniecznie oszczedzaj noge.Jak nie musisz chodzic to siedz w domu.

Gość kami 222
Tak się obawiałam, że bez lekarza się nie obejdzie :( Co do wysokich obcasów, także nie mogę na takich chodzić, ale ten ból odnowił mi się chyba właśnie przez zmianę obuwia. Założyłam kozaki jak zrobiło się zimniej, no i niestety mają one cztero-centymetrowy obcas i pewnie dla mojech chorej stopy to za dużo centymetrów :o Zastanawiam się tylko, czy smarując maściami,obwijając bandażem i zmieniając obuwie na bezobcasowe, przejdzie mi ból :(

Gość pytonica
Mnie lekarz nie kazal owijac bandazem.

Ja wprawdzie nie pytałam o to lekarza, ale dzięki za radę, jak nie powinnam owijać to nie będę. Pozostanę przy smarowaniu maściami. Wczoraj posmarowałam Butapirazolem-taką maść mi poprzednio przepisał lekarz i dzisiaj jest o niebo lepiej :D Może w końcu samo przejdzie :)

Gość shadow angel
ja jestem w trakcie zapalenia pochewek w nadgarstkach... od kilku lat mam też problem z prawym łokciem.... ani farmakologiczne leczenie a ni unieruchomienie w gipsie nie daje zadowalających rezultatów ;] rehabilitacja pomaga... na krótko;] wyczytałam, ze czasem bywa konieczny zabieg chirurgiczny 0_o a najgorsze jest to, ze w stopach coś się zaczyna dziać i boję się czy to nie to samo...zmasowany atak zapalenia pochewek xDDD

Gość do shadow angel
ile masz lat? ja ostatnio przeszlam zespol ciesni nadgarstka. cos okropnego jesli chodzi o dolegliwosci. juz jest w miare dobrze. niestety wczoraj cos zaczela mnie bolec prawa stopa kolo piety. nie wiem czy to od zmiany butow czy cos powazniejszego. juz mam stracha bo ledwo co z jednego wyszlam na prosta (no jeszcze nie zupelnie0 a juz cos innego mnie dreczy. aha boli tylko gdy chodze