Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bk

MIGRENA - jak sobie z tym radzicie?

Polecane posty

Gość Bk

Od dziesięciu lat mam bóle migrenowe i czasem miałam ochotę poderżnąć sobie żyły i skończyć z tym koszmarem!Próbuję wymyśleć co może być przyczyną tych bólów ale nie udało natrafić mi się na przyczynę.Chociaż ostatnio wymysliłam, że boli mnie od czasu stosowania środków antykoncepcyjnych i postanowiłam pozbyć się wkładki antykoncepcyjnej.Pani doktor powiedziała, że zrobił mi sie stan zapalny od tej spirali i to jest pewnie przyczyna tego, że w ostatnim czasie miałam migreny już prawie przez cały czas. Teraz mija miesiąc jak ją wyjęłam i boli mnie po raz pierwszy i ten ból jest słabszy tak więc mam nadzieję, że jest szansa, że mi to minie do jakiegoś przynajmniej minimum....?!Czy ktoś z powodu wkładki antykoncepcyjnej miał bóle migrenowe i wyleczył się z tego????

Gość Syzyfka
W mojej rodzinie migreny sa dziedziczne - znikaja po klimakterium! Stosuj babcine lekarstwo - zjadaj całą cytrynę (bez skórki, ale z tym białym i "przegródkami). Pomaga! Babcia robiła tez antymigrenową konfiturę z cytryny. Smażyła całę, razem ze skórka i małą ilością cukru. Spróbuj!

Syzyfka, przeczytalam Twoj sposob do walki z migrena. dzieki wielkie! mam 20 lat a takie migreny ze... przeraza mnie to, dzieki jeszcze raz. a cytryne zawsze mam w domu ;)

Gość AOB
Ja na migreny stosuję mocną kawę +sok z pół cytryny,okad na głowe i godzina leżenia w ciemnym pokoju.Moje migreny nasiliły się w ciąży.To był koszmar,ale po30 jest dużo leoiej,

Gość ciekawe..

Gość numi
Neurolog i okulista powiedzieli mi ,że najlepszą metodą na migreny jest akupunktura.Tylko powinna być robiona przez fachowca i sterylnymi igłami.Żadnych Tybetańczyków czy Chińczyków.Najlepiej jak będzie to robił neurolog.to moje zdanie.Moje bóle głowy mialy inne podłoże,mialy związek z kręgosłupem,nerwicą.Przeszło mi z czasem.

Gość laczenie
14:25 ty lepiej sobie tomografię zrób! Moj kolega zaniedbał te niby-migreny i okazalo się, że ma tętniaka...

Gość laczenie
15:01 ty lepiej Nie chcę cie straszyć, bo to wcale nie musi być tętniak, ale u mojego kolegi to się właśnie objawiało b. silnymi bólami głowy i wymiotami. W tj chwii (ma 25 lat) ma niesprawną połowę ciała i od now uczy się mówić. Lekarze często ignorują te objawy... A pózniej to się tak kończy..

Gość Silky
Jeśli to rzeczywiście migrena, to radzę zażywać profilaktycznie magnez z witaminą B6 (witamina coby się lepiej magnez wchłaniał). To nie jest jakiś wymysł ale zalecenie lekarza: magnez zmniejsza częstotliwość ataków - nie ich natężenie (jak dopadnie to i tak nie ma przebacz) ale po paru miesiącach przyjmowania stają się rzadsze. Walczę z migreną od 15 lat, kiedyś jedna migrena w miesiącu to było niewyjęte. Dzięki zażywaniu magnezu ostatni atak miałam... na początku kwietnia:-) Tak czy siak, magnez nie zaszkodzi. Jakieś tam jego niedobory mamy wszyscy. PS: Akupunktura u mnie zawiodła.

Gość jelesais
Ja mialm migrene od dziecinstwa. bardzo mnie bolalo, wymiotowalam. Kladlam sie spac z nadzieja , ze na drugi dzien bedzie juz dobrze. Czasami trwalo to po3 dni. 2 lata temu, okazalo sie ze mam chora tarczyce , ktoras na zewnatrz nie dawala o sobie znaku. Za to rujnowala mnie od srodka. Jestem przewlekle chora, hormony bede juz do konca zycia brac. Migreny ustapily. Czasem mam bol glowy, al e tego nie mozna juz porownac.