Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala kochana Franca

NIEPRZYJEMNY tematHEMOROIDY

Polecane posty

Gość Mala kochana Franca

No wlasnie jak dla mnie bardzo nieprzyjemny ale realny i dziwny bo mam dopiero 22 latka nie mam dzieci ani wczesniej nie chorowalam na nic a tu nagle takie g.... A zaczelo sie jakies 3 tygodnie temu od pieczenia bolu podczas robienia .... no wiecie a ostatnio zauwazylam krew na papierze czy powinnam sie skontaktowac z lekarzem czy zwykla masc wystarczy??? Poradzcie prosze bo nie wiem co robic???? Pozdrawiam:O i czekam na wasze opinie

Gość pani M.
nie wiem jak bardzo boli i czy jest guzek na zewnątrz, no i krew, ile jej? Jesli krew była jednorazowo, to nic wielkiego. Guzek też bez lekarza można wyleczyć. Jest maść szwajcarska "Proctoglyvenol", działa najlepiej ze wszystkich, trzeba smarować, najlepiej tez wprowadzić trochę do środka, lepiej paluszkiem niż dozownikiem, większe wyczucie. Najwazniejsze skąd wział się problem. Może być od przeziębienia pupy. Może być od przeciążenia, noszenie ciężarów. Może być od sexu. Najczęsciej jednak to problem z trawieniem. Może zjadłaś coś, co spowodowało problem - rozwolnienie albo obstrukcję, w kazdym razie, jesli jest problem z wypróżnianiem, to nim nalezy się zająć, zeby problem nie wracał. Z doświadczenia wiem, że lekarz nie robi nic poza wypisaniem recepty, jesli to nie jest bardzo poważne. Nikt nie podejmuje żadnych działań przy stanie zapalnym poza próbą pozbycia się go.