Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ożesz

Rozjaśnianie włosów! Potrzebuję rady

Polecane posty

Moje włosy mają naturalny kolor ciemnego blondu, ale farbuję je chyba od ośmiu lat. Używam tylko szamponów koloryzujących - włosy mam mocne, gęste i zdrowe, wcale się nie niszczą, ale znudził mi się mój obecny kolor (bardzo ciemny brąz) i chciałabym mieć jasnorude, takie, jak na początku farbowania. Da się je rozjaśnić? Poradźcie coś. Koleżanka twierdzi, że z powodzeniem mogę je rozjaśnić u fryzjera, a jeżeli trafię na dobrego, włosy się zbytnio nie zniszczą. Czy ktoś z was rozjaśniał? Mam pietra.

Gość to nie jest kwestia
dobrego fryzjera tylko srodków na jakich on pracuje, ja polecam L`oreal

Ale ogólnie - czyli można coś takiego zrobić? Bo mi ostatnio fryzjerka powiedziała, że zrobi mi co najwyżej pasemka, bo nie chce ryzykować... A ja nie chcę pasemek :(

Gość pytonica
Ja rozjasniam tylko u fryzjera i tobie tez radze.Sama nic nie kombinuj,bo moze sie to zle skonczyc dla twoich wlosow.

Gość Blacken
a co z powracaniem do swojego naturalnego koloru?Mam naturalny blond a od kilku lat farbuje na kruczoczarny. Czasem wkurza mnie to ze tak szybko pojawiają sie odrosty. Pytalam fryzjerki i mowila ze jak ktos ma mocne wlosy mozna spróbowac tzw dekoloryzacji- wlosy pozbawia sie calkiem koloru a potem farbuje na zblizony do naturalnego. Mam bardzo dlugie wlosy i troche sie tego boje. Czy któraś z Was przez to przeszla?

Gość black no 1
up..................

Gość andzia z 4 maja
ja to sobie pofolgowalam z dekoloryzacja! mialam rude wlosy robione raz henna a raz farba chemiczna, regularne farbowanie spowodowalo ze farba wpila sie mocno we wlosy. Od jakiegos czasu chce miec wlosy naturalnego koloru - mysio popielaty blond- zczelam dekolorysowac , od ok 2 miesięcy nakladalam farbe juz kilkakrotnie, nie wiem jakto sie dzije ze wlosy mi nie odpadly , narazie sie jakosc trzymaja, nie robie odrostow bo nie che by tak czesto uzywana farba dotykala mi skory glowy. Mam teraz kilka odcieni blondu na glowie, od jasnego , poprzez miedziny blond nawet do fioletowego pasemka, calo glowe zlewam sobie plukanka by nie bylo kurczakowego koloru. Nie polecam tak radykalnej dekoloryzacji bo wlosy sa w oplakanym stanie ale jedyne co mnie do tego zmusilo byla chec szybkiego powrotu do naturalnego koloru. teraz wlosy nosze spiete wiec nie widac , wcinam skrzyp polny oraz wzmacniam wlosy seboravitem, mam nadzije ze szybko odrosna , bo jak tylko bede odrosty mialy ok 6 cm robie wielkie scinanie ... wlosy mam teraz do ramion wiec poczekam jeszcze z 3 miesiace.

Gość do andzia z 4 maja...
nie zdziw się jesli nawet jak włosy odrosna to juz nigdy nie ebdziesz miała takiego koloru jak przed farbowaniem.... mówi ci to doświadczona fryzjerka z długim stażem :-)

Gość andzia z 4 maja
Doswiadczona Fryzjerko :) nie przeszkadza mi to wcale , ze wlsoki nie beda takie jak kiedys, jestem typem urody LATO wiec mniej wiecej wiem jaki kolorek bedzie - tak na oko( chlodna tonacja) Jestem narazie zdecydowana na to by nie farbowac juz wiecej wloso , chece miec naturalny kolorek, jaki bedzie taki bedzie :) odrosty beda ciemniejsze a wlasciwie już są w zestawieniu z kontrastujacym jasnym kolorkiem ale co mi tam ... pozdrwaiam

Gość leneczkeczka
fajne siano na glowie masz , nie lepiej bylo poczekac albo isc do fryzjera?