Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola z opola

ucho mi sie czesto zatyka - czemu?

Polecane posty

Gość lola z opola

ostatnio bardzo czesto mam zatkane jedno ucho, nie wiem dlaczego, czesto je czyszcze i kiedys nie mialam takiego problemu, a teraz czasami jak wstaje rano to jest ono zatkane, odtyka sie samo po paru godzinach :(

Gość Rose...
lolu z opola wydaje mi sie ze jestes chora

Gość jak____
ja też radzę się wybrać do lekarza

Gość xaxaxa
Ja tez tak mam, z półtora roku temu miałąm zapalenie ucha środkowego i od tamtego czasu często mi się zatyka, i to przeważne wtedy kiedy jestem czymś zdenerwowana, jakby ciśnienia powodowało zatykanie sie ucha, jest to wqrwiające niemożliwie :O

Gość xaxaxa
", czesto je czyszcze" " przeważne wtedy kiedy jestem czymś zdenerwowana, jakby ciśnienia powodowało zatykanie sie ucha" teraz po przeczytaniu drugi raz juz zrozumiałas ?

Gość lola z opola
dziekuje za rady :) najpierw jednak sprobuje domowych sposobow, kupilam sobie w aptece plyn do uszu zmiekczajacy woskowine i zaraz go sobie zaaplikuje, a pozniej sprobuje przeplukac gruszka, moze pomoze, a jak nie to pojde do lekarza :)

Gość ja też to miałam
i co sie okazało - że to zapalenie zatok :O

Gość lola z opola
wlasnie sie dowiedzialam od najomego lekarza, ze nie mozna sobie samemu przetykac ucha bo grozi to uszkodzeniem blony bebenkowej, podobno powinno sie zakraplac ucho przez 3 dni ciakla parafina i jesli nie pomoze to do lekarza... moze to rzeczywiscie zapalenie zatok :(

Gość mnie pomogło
od zawsze miałam problemy z zatokami i uchem, po zapaleniu ucha środkowego i dopiero stosowaniu mikstury Słoneckiego - aloes, oliwa, cytryna do picia + krople do nosa z alocitu (rozcińczony aloes) pomogło radykalnie. Nie mam zatkanego ucha ani nosa

Gość mnie pomogło
www.bioslone.pl

Gość ja też tak mam
Mi rok temu, nawet ponad zatkało sie ucho. Nie poszłam do lekarza, nie lubie lekarzy, chciałam wyleczyc sie sama. Kupiła,m sobie takie rurki które sie wkłada do ucha i podpala.(wiecie o jakie mi chodzi?). NIe pomogło. Nie słysze na to ucho wogóle. Juz nie czuje nawet ze jest zatkane, żadnych szumów itd. Jednak jak zatkam zdrowe ucho reką - nic kompletnie nie szłysze. Teraz troche za poźno na lekarza. Boje sie ze juz nie bede na to ucho nigdy słyszec. Dodam ze mam 21 lat. Co robic?

Gość ja tez tak mam
Nikt mi nie pomoże?:(

Gość caroline 23
O jejciu - to już nie są żarty!! Ja kilka razy w swoim życiu miałam zapalenie ucha, ale zaaplikowałam sobie jakieś lekarstwa- w domu mam lekarza i po 7 dnaich przeszło. Proszę Cię, zdecyduj sie i szybko idź do lekarza!! Nie bój sie jezeleli bedzie cos marudzil, ze zaniedbalas, czy cos....tu chodzi o Twoje zdrowie chyba nie??

Gość jaaaaa.............
Być może za mało pijesz i sluzówka wysusza Ci się, musisz więcej pić:)

Gość pomocniczka
Kup olejek kamforowy w aptece , wlej 10 kropelek do ucha następnie zatkaj ucho wacikiem na minimum 30 minut najlepiej byłoby gdybyś chodziła z wacikiem pół dnia , potem wyjmij jeśli nie pomogło to to samo zrób na noc , mam nadzieję że ci pomogłam mi ten sposób pomaga od lat :)