Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga_26

Jak dbacie o swoje zeby, by byly zdrowe i piekne ?

Polecane posty

Gość Aga_26

Ja bylam w sierpniu u stomatologa po rocznej przerwie (wtedy rok temu nie mialam zadnych ubytkow) i okazalo sie, ze mam na siedmiu zebach prochnice, a myje zeby kilka razy dziennie, plucze jame ustna specjalnymi plynami i uzywam nici dentystycznej, slodyczy jem malo. Nie wiem skad nagle tyle ubytkow u mnie, nigdy nie mialam podobnych problemow nawet podczas noszenia aparatu stalego. Poradzcie mi cos jeszcze, co mogloby pomoc w pielgnacji uzebienia, napiszcie jak Wy pielegnujecie zabki ? Znacie jakies domowe sposoby na wybielenie zabkow ?

Gość gość
myje najczesciej jak sie da, uzywam nici dentystycznej, plynu do plukania, no i staram sie odwiedzac tego dentystę tak często jak się da :) to podstawa! moze podpytaj lekarza co by Ci polecil, ja te rady uzyskuje od swojego www.dentysta-gadomska.pl :)

Gość gość
Przede wszystkim trzeba postawić na dobrego stomatologa, najlepiej z polecenia i odpowiedzialnego. A jeśli już dostaniecie paragon zachować na wszelki wypadek(reklamacja) można też zarejestrować w Narodowej Loterii Paragonowej Ministerstwa Finansów. http://www.wprost.pl/ar/528450/Czy-koszty-leczenia-mozna-odliczyc-w-zeznaniu-podatkowym/?preview=763928655

Gość gość
Rano, wieczorem i po każdym większym posiłku (szczególnie mięsnym) myję zęby szczoteczką elektryczną. Do tego rano i wieczorem płuczę jamę ustną płynem do ust. Często te używam nici dentystycznej. Raz na pół roku jestem u dentysty (gdyby ktoś chciał: https://alfa-lek.pl/pl/stomatologia - polecam!) na kontroli. Profilaktyka to podstawa. :)

Gość gość
Gość to jest ta lecznica przy Ordynackiej?