Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czekając na dziecko

Inseminacja

Polecane posty

Gość Czekając na dziecko

Dziewczyny, czy któraś z Was miała robioną inseminację? Ile to obecnie kosztuje? Jakie leki brałyście? Czy któraś po inseminacji urodziła bliźnięta? Czy udało się za pierwszym razem? Gdzie mialyście robioną inseminację?

Gość Iśkkka
Wiem od przyjaciółki, że inseminacja w Warszawie w Novum kosztowała o ile się nie mylę 700 zł co do leków to niestety szczegółów nie znam. Niestety inseminacja były 3 nie powiodła siei miała przyjaciółka 2 in vitro. Właśnie urodziła zdrowego synka. Wiem też, że żona mojego kuzyna miała inseminację w też w Novum i udało się za pierwszym razem w grudniu urodzi córeczkę. Na pewno brały luteinę ale co więcej to niestety nie wim.

Gość Czekając na dziecko
Dzięki Iśkkka

Gość tootsi
Ja miałam właśnie w styczniu dokładnie 18,01 3iseminacje w Gamecie Łodzi.Pierwsze nie powiodły sie teraz czekam na wynik trzeciej.Jestem pełna obaw ,bardzo sie martwię.Mój cylk zaczyna sie od tego że od 5-7dnia dnia cylku biorę clo,potem na 8-10 dzień jadę na kontrole pęcherzyków.Następnie pregnyl na ich pęknięcie i jadę do Gamety na sam zabieg także mnie to kosztuje 350 zł z nasieniem meża.Potem od 16 dnia biorę luteinę dopochwowo 2 razy dziennie.Jeżeli teraz sie nie uda to zrobimy sobie przerwę ,to ogromne przeżycie dla mnie i męża .Człowiek wykańcza sie psychicznie i niema siły walczyć dalej.Ten zabieg wykonuje sie do 6 razy ale ten szósty raz nie jest zalecany trzeba sie odwłać do innych metod.Proszę napiszcie czy któraś z WASmiała przechodził przez insemniacje

Gość Aleksandra 29
Ja miałam robioną inseminację w marcu, niestety nieudaną. Kolejna pod koniec kwietnia. Do zabiegu podchodzę w Novum. Koszt inseminacji to 1000 zł nasieniem męża lub 1200 zł nasieniem dawcy. Do tego 4 razy USG po 80 zł: 2-3 dc na sprawdzenie czy nie ma torbieli, 1-2 dni przed inseminacją, przed samym zabiegiem i na drugi dzień po inseminacji. Ja miałam na cyklu naturalnym więc brałam tylko pregnyl (6 zł +20 za zastrzyk) na pęknięcie pęcherzyka i po inseminacji Duphaston (ok.40 zł). Oczywiście zanim podeszłam do zabiegu wykonałam tonę badań, wszystkie są w normie. Ciągle nie wiem dlaczego sie nie udało za pierwszym podejściem.......