Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita23

Już nie biorę tabletek, czy jest większe ryzyko zajścia w ciąże?

Polecane posty

Gość julita23

Przestałam brać tabletki z powodu rozstania z chłopakiem, myślałam że nie są mi już potrzebne. Ale teraz mam nowego chłopaka i kochałam się z nim bez niczego(2 tyg. po odstawieniu). Koleżanka powiedziała mi że jest zwiększone ryzyko zajścia w ciąże. Co mam robić boję się że jestem w ciąży. Pomóżcie!

Gość lornetka
mój Boże, co za debilka

Gość julita23
Dzięki Lornetka za fajną opinie.

Gość lornetka
kochałaś sie bez zabezpieczenia a teraz boisz sie że jesteś w ciąży. to dlaczego tak zrobiłaś? a odpowiadając na twoje pytanie to tak, po odstawieniu tabletek szansa zajścia w ciąze jeszczce wzrasta

Gość julita23
No to kupię sobie test i wtedy będę wiedziała. Dzięki.

Gość kurcze kiepsko że nie
pomyślałaś, jest duża możliwość, że jesteś w ciąży.... cóż więcej powedzieć? pozostaje Ci chyba tylko czekać... pozdrawiam i trzymaj się:)

Gość jajciucha
hmmmm Tak sie sklada,ze mam po niekad podobna sytuacje... Tez zrbie test za jakies kilka dni,bo dzis za wczesnie raczej... i zobaczymy....

Gość Czekolada Milka
Po odstawieniu tabletek organizm stara się "nadrobić" to wszystko, czego nie mógfł kiedy jajniki były uśpione, czyli kiedy brałaś tabletki. Ja właśnie w ten sposób, w 3 tygodnie po odstawieniu tabletek, zaszłam w ciążę. Kobieta jest wtedy płodna jak królik, za przeproszeniem!!! Jest ogromniasta niestety szansa że jesteś zaciążona. Rób test migiem!!!

Gość Julita23
Ale my sie nie kochaliśmy do końca, tylko sie boję bo w trakcie stosunku też może mu sie coś "ulać". Mam nadzieję że nic nie będzie, ale jednak zrobię test bo nigdy nic nie wiadomo.

To raczej proste: bierzesz tabletki-jesteś zabezpieczona, przestajesz brać-nie jesteś. Proszę Cię, tylko nie tłumacz się, że \"nie kochaliście się do końca\", bo stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie. Też radzę zrobić test. Powodzenia

Gość Julita23
Kupiłam test, ale dopiero zrobię w sobote rano, myśle że wytrzymam do tej soboty. Będzie co będzie.

Gość Jamaica1111
stosunek przerywany.... nie, nie masz szans na ciążę. Kochana nie martw się!!!Ja to stosowałam milion razy....NIE MA SZANS na ciążę, po prostu musi być stosunek z wytryskiem do środka w dni płodne inaczej nie wyjdzie ciąża. Nie ma cholery. Przerobiłam to dwieście razy wierz mi!!!! Jeśli byś kochała się po odstawieniu tabletek, ale DO ŚRODKA, to możesz się bac. Jeśli nie do środka nie masz czego się bać. I już!

Gość Czekolada Milka
Jamaica ma rację.... kobieta jest płodna po odstawieniu tabletek, ale bez przesady.... jeśli nie było do środka, to nie masz co tutaj nawet pisać. Spoko!!!!

Gość Julita23
Dziękuję Wam wszystkim! Ale i tak zrobię test dla pewności. Życzcie mi powodzenia.

Gość a slyszalyscie kiedys o plynie
ejakulacyjnym madre glowy?????????? Doksztalccie sie najpierw same nim zaczniecie dawac takie "rady" :P Zalozycielko topiku szanse na ciaze sa. Nie wiem ile ty masz lat, ale (sorry za wyrazenie), madroscia to ty nie grzeszysz:O

Gość ja ja ja ja
Tak tak Ja dzieki temu plynowi dzis mam malego bobaska Wiec zalozycielko topicku gratuluje

Gość ale jestescie ciemne
:D Ta zwiekszona plodnosc to mit. Po odstawieniu nie jestescie plodne jak kroliki :D Owulacja cały czas ma miejsce tylko 1 raz na cykl. Problem polega tylko na tym, ze po zaprzestaniu brania tabletek nie wiadomo KIEDY ta owulacja nastapi. Dokształacac sie ale juz!!

Gość panikara00
Nie wiem jak to jest po odstawieniu tabletek bo juz dawno ich nie przyjmuje ale chcialam zapytac o jedno:czy mozliwe jest zajscie w ciaze gdy do normalnego stosunku nawet nie doszlo bo skonczylo sie na tym, ze facet wszedl we mnie ale ja spanikowalam i prawie natychmiast z niego zeszlam(to byly plodne dni wiec mialam obawy)....co myslicie o takiej sytuacji? wedlug mnie nawet trudno tu mowic o przerywanym stosunku...aczkolwiek faktem jest, ze on we mnie przez chwile byl...

Gość panikara00
nie piszcie na adres mailowy podany przy poprzedniej wypowiedzi bo korzystam z kompa kolezanki i ten adres wkleil sie automatycznie, a nie jest moim adresem....( przepraszam za zamieszanie)