Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajoja

Problem ze skora na glowie

Polecane posty

Gość Kajoja

Mam dosyc krepujacy problem. Otoz uwazam, ze moja skora na glowie nieprzyjemnie pachnie. Dzien, w ktorym myje glowe jest super, ale na drugi dzien zaczyna juz nieladnie pachniec. Bylam z tym problemem u dermatologa, ale lekarz stwierdzil, ze wszystko jest w porzadku i cytuje: "jezeli sie pani zapach nie podoba, to prosze myc glowe codziennie." Tak wlasnie do tej pory robilam, nie stanowilo to wiekszego problemu przy krotkich wlosach, lecz teraz mam dluzsze (hoduje) i zaczyna to byc klopotliwe (zwlaszcza, ze zbliza sie zima). Nie mam zadnego lupiezu, nie przetluszczaja mi sie. Wlosow mam duzo, sa grube i krecone. Jednoczesnie na drugi dzien po umyciu sa one dosyc suche i w dotyku "jak siano". Stosuje szampon, odzywke, po myciu spryskuje je dodatkowo odzywka bez splukiwania, a dwa razy w tygodniu stosuje maske. Biore takze skrzyp polny. Moze za duzo uzywam odzywek? A moze sa jakies domowe sposoby zeby zapobiec temu zapachowi. Jest to dla mnie straszny problem, bo wydaje mi sie, ze nie tylko ja to czuje, a najgorsze jest jak np rano moj chlopak sie przytula, a ja nie mysle o niczym tylko o tym, ze nieladnie pachnie moja skora na glowie. PROSZE O RADY

Gość k o s
może spróbuj na drugi dizeń rano spryskać włosy ładnie pachnącym sprayem, np wodą kolońską o zapachu zielonej herbaty, albo innym - maja takie chyba Coty Healing Garden, Yves Rocher też. Ja czasem pryskam sobie perfumami na włosy świeżo umyte wysuszone już. Na drugi dzień, kiedy poprawiam fryzurę suszarką, zapach się uaktywnia

Gość włosy
Mam to samo: włosy jeszcze świeże, ale skóra już nie. Można oczywiście wcierać różne specyfiki w skórę, ale powiem Ci szczerze, że tyle z tym paparania się, że już wolę umyć włosy, szybciej i mam 100%-tową pewność, że jestem czysta. Pozdrawiam