Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podmywanie się

PODMYWANIE SIĘ

Polecane posty

Gość Heyka 8
osobiscie wolałabym aby to mój zapach podniecał mojego faceta niz płyn do hig int. :)

Gość hmmm hmmm
Nie przesadzajcie,plyn do higieny intymnej nie ma znowu tak intensywnego zapachu,zeby zabijac naturalny i przyjemny zapach kobiety. Pomijam juz fakt,ze sa zele bezzapachowe,ktorych moga uzywac te osoby,ktore maja hopla na punkcie wlasnego zapachu (Na przyklad osoba wypowiadajaca sie przede mna). To,ze chcesz pachniec naturalnie nie usprawiedliwia braku higieny. Jak tu ktos slusznie zauwazyl,trudno przypuszczac,ze kobieta po paru godzinach od umycia sie,jest bezwonna-i nie mam tu na mysli delikatnego,naturlanego zapchu kobiety (ktory jest wyczuwalny nawet bezposrednio po umyciu sie-bo przeciez nie mowimy tu o doglebnej irygacji,tylko o umyciu okolic plciowych), mam na mysli zapach,ktory jest mieszanka wydzieliny intymnej, potu, moczu (tak tak, moczu wlasnie-sam papier tego zapachu nie usunie,a przynajmniej nie calkowicie-zawsze jakies ilosci sladowe zostana na skorze lub wlosach-to dla tych,ktore sie nie gola. A zreszta policzcie sobie,ile razy w ciagu dnia korzystacie z toalety-nnaprawde myslicie,ze po paru godzinach,np w pracy pachniecie tam swiezo?)

Gość odswiezam

Gość do Heka 8
do Heka 8: wiec pewnie nie uzywasz tez mydla, dezodorantu, szamponu do wlosow, perfum- bo przeciez faceta ma podniecac naturalny zapach twojego ciala,prawda? ;)

Gość weneria
tylko płynem do higieny intymnej, nigdy mydłem!

Gość Naobe
OK ,a teraz powiedzcie w jaki sposob sie podmywacie ? Prysznic calego ciala ,bidet a jak jeszcze w ciagu dnia ?

Gość hmmm hmmm
Rano i wieczorem prysznic, a w ciagu dnia nalewam sobie wody do miski i w ten sposob sie podmywam. Moze ta miska brzmi troche staroswiecko, ale nie mam bidetu ;)

Gość hmmm hmmm
A wczoraj wieczorem skonczyl mi sie zel do higieny intymnej i dzis rano musialam sie podmyc sama woda-a to jednak nie to samo. W zwiazku z tym, czuje sie teraz troche dziwnie. Zaraz ide do sklepu po nowy zel.

Gość w o d a
płynu do higieny intymnej (tylko z kwasem mlekowym!) używam rano i wiecozrem, jeśłi odczuwam potrzebę odświeżenia sę w ciągu dnia, robię to samą wodą. Ginekolog bardzo mnie pochwalił :) Aha i jeszcze pochwalił za to że w zasadzie rzadko nosże wkładki higieniczne

Gość odswiezanko

Gość no a ja
Kupilam sobie plyn ziaji migdalowy,bo ktoras z dziewczyn go tu polecala,ale jednak ten zapach zdecydowanie mi nie odpowiada :/

Gość krycha85
ja tez ielubie tego zapachu i waniliowego tez

Gość no ja tez
Najlepszy zapach to "kwitnaca wisnia" z AA Oceanic.

Gość ty5y654tr
Ja myję się dwa razy dziennie obowiązkowo - rano i wieczorem, używam emulsji do higieny intymnej Lactacyd Femina, a w ciągu dnia zdarza mi się myć jak np mam wyjątkowo mokry dzień i sporo wydzieliny wypłynęło. No i oczywiście obowiązkowo zawsze przed seksem. Nie chcialabym, aby facet kochał się ze mną oralnie i czuł na języku smak moczu i nieświeży zapach, to obleśne.

Gość ty5y654tr
up up

Gość hmhmh może być wielee
to ja mam pyt dla tych które się myją po kilka razy dziennie i po każdym sikaniu:D t o co wy robicie? całymi dniami siedzicie w domu i siedzicie w łazience??:D ja np od zawsze mam taki pecherz ze czesto chodze sikać to w tym wypadku kilka razy dziennie wg waszego rozumowania miałabym wskakiwać do wanny i sie myć??:D no ludzie nie przesadzajcie - a zaraz pewnie wyzwana od brudasów, bo skoro nie myje sie kilka razy dziennie to jestem brudas i to znaczy ze sie w ogole nie myje:D Pozatym z tym zaskoczeniem przez faceta troszke dziwne...no bo to tez chyba tzreba siedziec cały dzien w domu i czekac czy mnie czasem nie zaskoczy. No bo co - nagle wpadnie do szkoly/na uczelnie/ dopracy i powie ze ma ochote na seks i wio?? No chyba nie....chyba mniej wiecej wiadomo ze jak np przyjdzie po południu to mozna sie umyc przed jego przyjscem i luz. 2 razy dziennie w zupełności wystarczy a zcasem nawet raz, jak np sie [przesiedzialo w domu i nie robiło nic wymagającego wysiłku. Co innego jak ide np do pracy czy szkoly to sie umyje rano....wracam z pracy i wiem ze skoro ma przyjsc facet to ide do lazienki i sie myje na wszelki wypadek no i wieczór jak po seksie też. I to jest góra 3 raz wliczając seks, przecież wiadomo ze codziennie seksu nie ma, albo czasem jest w nocy wiec na prawde rano i wieczorem w zupelności wystarczy.....

Gość aajjcciillaa
dziewczyny mam pytanie a czy podmywacie sie tylko zewnatrz czy wewnatrz tez sie myjecie? bo ja zawsze palcem pochwe tez wymywalam ale teraz jak jestem w ciazy zastanawiam sie czy to dobry pomysł

Gość DrMengele
To jest pomysl tak samo dobry jak sandaly na dzisiejsza pogode. Pochwy sie nie myje, tak samo jak oczu sie nie myje i nie robi lewatywy przy okazji mycia dupy.

Gość higiena tak ale nie przesada
Podmywanie u zdrowej kobiety powinno byc najlepiej sama woda pod strumieniem, jesli mydlo to dziecinne lub szare. Najczesciej 2 razy dziennie. Inaczej pozbawiacie sie naturalnej ochrony , umozliwiajac latwe wnikanie bakterii do organizmu prez wyjalowione obszary. Mydla zapachowe posiadaja wiele skladnikow chemicznych niezdrowych dla skory a co dopiero dla tak delikatnych intymnych miejsc. Irygacje dopochwowe sa na wlasna reke ryzykowne. Tylko ze wskazan lekarskich i najczesciej stosowane w czasie leczenia stanow zapalnych lekami dopochwowymi. A wszelkie plyny tzw intymne moga Wam w przyszlosci przysporzyc nie lada problemow. Dobrze wyplukane czysta woda miejsca maja naturalny swiezy zapach, nie potrzeba im zadnych perfum

Gość jadvinia:)
Hej:) Mi pani ginekolog też radziła by nie zakładać wkładek hig, używać mydła nivea, nie nosić string itd. Z doświadczenia wiem, że mydło nivea soft nie nadaje się do hig intymnej. żałuję, że posłuchałam rady, bo potem musiałam leczyć grzybicę, której nigdy przedtem nie miałam, a było to w ciąży, więc nic fajnego. Używam lactacydu i jestem b, zadowolona. Nie zmywa naturalnych zapachów:) polecam go wszystkim.

Gość pimpum..
myje sie rano i wieczorem. no i w ramach promocji przed sexem :P 🖐️

Gość Kiedys ludzie nie
mieli zelow intymnych jakis tak lakci i nie mieli problemów/myje sie 2 razy dziennie kremowym żelem do całego ciała ,robie tak od lat i żadne intymne mnie nie przekonaja,ze sa lepsze.

Gość a co mi tam:))))))))
Kiedys ludzie nie-> bardzo dobrze piszesz, tez przez wiele lat robilam tak jak Ty i nie narzekalam, ale jakis czas temu po prostu spaliło mi tam skórę po tym jak uzywalam zwyklych żeli do ciala...przyjemne to nie bylo, płakałam wręcz z bólu przy chodzeniu, teraz używam mydełka dla dzieci bambino/mydełka protex/płynu ziaja z korą dębu i jest ok:) lactacyd odradzam, przy zaczerwienieniach czy zapaleniu takim jak ja mialam nic nie pomaga, wysusza bardziej niz mydlo, z resztą wystarczy popatrzec na sklad

Gość too smart
jest to sprawą indywidualną, ile razy się podmywa w ciągu dnia. niektórym wystarczy umyć się tylko wieczorem, a potem przez całą noc i dzień potrafią chodzić bez odświeżenia. ja myję się wieczorem, rano tylko podmywam, w ciągu dnia czasem biorę prysznic (np.gdy spotykam się z chłopakiem), i znów kąpiel bądź prysznic wieczorem. jednak myślę, że mycie sfer intymnych co najmniej 4-5 razy dziennie jest absolutną przesadą. myślę, że powinny to być 2 razy + po 'dłuższej' wizycie w toalecie - to zrozumiałe.

Ja podmywam się raz na tydzień samą wodą i uważam że podmywanie sie codziennie to marnotractwo wody.Mój facet uwielbia wylizywać mi brud a szczególnie kiedy mam okres on uwielbia pić moją a ja mówie do niego że jest moim wampirem.