Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paolka22

problemik

Polecane posty

Gość paolka22

chcialbym sie dowiedziec,a raczej upewnic.biore poraz pierwszy w zyciu tabletki i mialam wziasc pierwszego dnia cyklu czyli 29 i wzielam i to znaczy ze przez te 21 dni nie bede miec okresu??i dopiero bede meic w tej przerwie 7 dniowej???czy jednak powinnam poczekac az dostane okres i dopiero wziasc pigulke??

Gość poradzilabym ci cos
ale cie nie rozumiem. napisz to po ludzku, tak zeby mialo jakis sens, to moze ktos ci pomoze...

Gość tabletkicd
przez 21 bierzesz, 7 dni przerwy i znowu bierzesz 21 dni w ciagu tych 7 powinnas miec okres pozdro

Gość paolka22
sorki ze tak zakrecilam.chodzi mi o to ze wzielam pierwszego dnia cyklu(czyli 29.11.) tabletke ale okresu do tej pory nie dostalam.i chcialabym wiedziec czy w tym cxasie dosatne okres czy dopiero w tej przerwie.i czy dobrze zrobilam ze wzielam pierwszego a nie poczekalam az dosatne ten okres??bo cchce zaznaczyc ze mi sie zawsze spoznia dwa dni lub dzien

Pierwszy dzien cyklu to pierwszy dzień okresu. I miałaś wziac jak dostaniesz okres.

Gość paolka22
a jak go nie dostalam a wzielam to ma jakies znaczenie??

Gość fiona 82
ale pierwszy dzień cyklu jest wtedy kiedy zaczyna się okres ... a z tego co piszesz to wziełaś zanim dostałąś okres

Gość paolka22
zrozumialam ze skoro w tamtym miesiacu mialam okres 29 to teraz mam wziasc tego dnia

No ja nie wiem dziewczynko co ty porobiłaś jak moglas wziac tabletke w pierwszym dniu cyklu? Skoro nie miałas okresu to skąd wiedziałas że to jest pierwszy dzien?

Gość fiona 82
cykl zaczyna się pierwszego dnia okresu i wtedy się bierze pierwszą tabletkę

Gość paolka22
wiec co teraz??

No dokładnie zmien lekarza a z drugiej strony to przeciez chyba wiesz ze cykl to nie to samo co miesiąc! przynajmniej powinnas widziec skoro sie decydujesz na taką antykoncepcje...

Gość fiona 82
hmm przez to pierwsze opakowanie to możesz nie być w pełni zabezpieczona - choć w sumie nie jestem tego aż tak pewna bo nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją hm może telefon do gin lub wizyta u jakiegoś nowego :)

Gość paolka22
wiem o tym.ale poprostu zle to zrozumialam.zrozumialam ze skoro poraz pierwszy biore pigulki to pierwszym dniem cyklu bedzie ten z tamtego miesiaca.wiec skoro w atmtym miesiacu mialam okres np. 23 to teraz musze wziasc tego dnia

hm no nie wiem spytaj lekarza, ale jabym zjadła te 21 tabletek i potem zrobiła normalną przerwe. Nie wiem tylko czy dostaniesz ten okres który miałas mieć teraz. No i zabezpieczaj sie dodatkowo do nastepnego opakowania

Gość paolka22
dzieki czlowiek zawsze jest omylny heh