Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadwrazliwa

Posłanie do Nadwrażliwych

Polecane posty

Gość nadwrazliwa

Bądźcie pozdrowieni Nadwrażliwi za Waszą czułość w nieczułości świata za niepewność – wśród jego pewności za to że odczuwacie tak jak siebie samych zarażając się każdym bólem za lęk przed światem, jego ślepą pewnością która nie ma dna za potrzebę oczyszczania rąk z niewidzialnego nawet brudu ziemi bądźcie pozdrowieni Bądźcie pozdrowieni Nadwrażliwi Za Wasz lęk przed absurdem istnienia I delikatność niemówienia innym tego co w nich widzicie za niezaradnosć w rzeczach zwykłych i umiejętność obcowania z niezwykłością za realizm transcendentalny i brak realizmu rzeczowego za nieprzystosowanie do tego co jest a przystosowanie do tego co być powinno za to co nieskończone-nieznane- niewypowiedziane, ukryte w nas Bądżcie pozdrowieni Nadwrażliwi Za Waszą twórczość i ekstazę Za Wasze zachłanne przyjażnie, Miłośc i lęk, że miłość mogłaby Umrzeć jeszcze przed Wami Bądżcie pozdrowieni Nadwrażliwi Za Wasze uzdolnienia-nigdy niewykorzystane (niedocenianie Waszej wielkości nie pozwoli poznać wielkości tych, co przyjdą do Was) za to, że chcą Was zmienić zamiast naśladować ze jesteście leczeni zamiast leczyć świat za Waszą boską moc zniszczoną przez zwierzęcą siłę za niezwykłość i samotność Waszych dróg Bądżcie pozdrowieni Nadwrażliwi Prof. Kazimierz Dąbrowski

Gość hmmm___
juz to gdzies czytalam.. i sie poplakalam...... pozdrawiam Cie nadwrazliwa, ja tez taka jestem.... :-( :-)

Gość a ja tam uwazam
ze kazda skrajnosc jest zla. nadwrazliwosc tez. i ani nie chce byc nadwrazliwa, ani miec wokol siebie takich osob, z ktorymi trzeba sie cackac na kazdym kroku. Wrazliwosc - tak. Ale nadwrazliwosc? Dla mnie to to samo co przewrazliwienie, brrr...

\" z ktorymi trzeba sie cackac na kazdym kroku. \" A to czemu? Wg. trzeba się cackać. Jesteś nadwrażliwa ? :P

w świecie cynizmu nadwrażliwość boli - piekąca łza nie zmywa brudu istnienia w świecie chamstwa każda maska na nadwrażliwej twarzy topi się - a nagość to bezbronność... w świecie zła nadwrażliwość jest głazem Syzyfa któremu pozostaje jedynie GODNOŚĆ To moje dla Ciebie - nadwrażliwa POZDRAWIAM

No tak nadwrazliwość to naprawde męcząca cecha .Wiem cos o tym bo ja mam no cóż trzeba sie pomęczyć. Wszystkim nadwrazliwym zycze wytrwałości w zyciu zwlaszcza w obecnych czasach.

Gość Owca w kratkę
To przekleństwo,przynajmniej jak dla mnie!

Gość piekne
kto to jest Prof. Kazimierz Dąbrowski

Gość hmmm___
a ja tam uwazam ---> no wlasnie, wiele osób tak sądzi, ale nadwrażliwość to to samo co przerważliwienie, ale uwierz mi , ze nie.. i osoby ktore tak myślą, wcale nam nie pomagają, a wręcz przeciwnie...

Gość efdsa
nadwrazliwosc to chyba bardziej wada niz zaleta

Gość hmmm___
efdsa ---> to nie ani wada ani zaleta... chyba... to przekleństwo.... zaletą to nie jest... ale wadą tez nie... nikomu nie przeszkadza opocz osoby ktora taka jest..

Gość a ja tam uwazam
Niech wiec mi ktos wytlumaczy co to jest nadwrazliwosc? Bo jak dla mnie to taka przerosnieta wrazliwosc, czyz nie? A wszystko co przerosniete i nad-, przestaje mi sie podobac. "Przesadyzm", jak go nazywa moja ciocia, we wszystkim wyrzadza wiecej szkody niz dobrego. Wrazliwosc - tak. Nadwrazliwosc - nie, dziekuje.

Tak... Dzisiejszy świat to jednak nie moja bajka... :( Jedno jest pewne - nadwrażliwość jest przekleństwem nie dla otoczenia, ale dla jej posiadacza :o

Gość niestetyyyy
dla otoczenia też sama mam nadwrażliwą znajomą i mam jej juz powyżej uszu

A ja wypośrodkowałam. I jest dobrze. Więcej empatii, mniej oceniania. Nie wybieramy sobie wielu aspektów naszej osobowości...