Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klamka zapadła

Osobny pokoik, czy...?

Polecane posty

Gość klamka zapadła

czy dziecko po narodzinach śpi, lub będzie spało w swoim pokoju, czy postawicie łóżeczko w swojej sypialni, a dopiero z czasem "przeprowadzicie" malucha do przygotowanego specjalnie dla niego? i drugie pytanie: co z telewizją? pozwolicie dziecku ją oglądać? bo ja zastanawiam się, czy nie zlikwidować tv zupełnie.

Gość mela bela
Ja sie balam, ze moze wystapic bezdech i zawsze spalo ze mna.

Do czasu kiedy dziecko nie przesypia prawie całej nocy warto, żeby było w pokoju razem z rodzicami, tak jest łatwiej. A gdy przesypia już większą część nocy, można je przeprowadzić do jego pokoiku.

Gość mela bela
ps telewizje oczywiscie zlikwidowac, zle dziala na mozg. pozdrawiam

Gość IWKA26
U nas jest tak ze my spimy u małego w pokoiku:)mały w swoim łóżeczku a my w swoim łożu i zawsze mam blisko do niego;)

Gość IWKA26
a co telewizja szkodzi????????????moje malenstwo oglada i to z zaciekawieniem czy to zle?

to ja zmężęm przeprowadziliśmy siedo dziecinnego pokoiku,po to tylko gdyż uznaam żeby mały siędo niego przyzwyczaił.Przez pierwszy miesiąc w pokoju non stop paliła się nocna lampa żeby był taki półmrok. A co do tv słysząłam że jest nie korzystne dla niemowlaków

Gość mruziaa
Mały śpi z nami, to znaczy w swoim łóżeczku, ale wnaszym pokoju:)Często gęsto ląduje w środku nocy w naszym łóżku, lampka pali się non stop nocą, za jakieśpół roku będziemy goprzyzwyczajać do własnego pokoju:)

Kiedy bylam na szkole rodzenia..polozna radzila aby dziecko mieszklao z nami w sypialni az do 12 miesiaca...poniewaz czuje sie bezpieczne..slyszy nasze oddechy..itp... zreszta przy takim malenstwu...mialabym strach zostawic je w odzienym pokoju same wiecie dlaczego...zreszta prz mamach ktore karmia piersia ..spanie w tym samym pokoju to czyta wygoda...prawda Iwka ;) pozdrawiam na poczatku bylo tak ze strasznie sie martwiolismy ze maly nie bedzie mial w czym spac...a teraz jego lozeczko stoi...i czeka na niego a ja nie mam sumienia go w nim zostawiac na noc ... :) 🖐️