Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MoNiKa 16

Długi cykl! To chyba nienormalne!

Polecane posty

Gość MoNiKa 16

Mam przeszło 16 lat miesiaczkuje od 3 lat. Zawsze miałam długie cykle tak 37 - 39 dni, ale w ciągu ostatni 3 cykli miałam krwawienia międzymiesiączkowe ( tzn w okresie owulacji) i te cykle były dłuższe 43-48 dni. Zawsze od takiego krwawienia odliczam około szesnaście dni i po nich następuje miesiączka. A teraz jest 34 dzień cyklu a ja dopiero mam krwawienie między miesiączkowe. 34=16+50 dni. Coś jest chyba nie tak. Czy któraś z Pań miała kiedykolwiek takie długie cykle????????

Gość merylin
ja wlasnie czekam na okres...to jest katorga(nie jestem w ciaży na 100%) moj cykl tez jest wyjatkowo dlugi bo od 32-36 dni i zawsze tak bylo. Ale.. w zeszlym miesiacu mialam 42,a w tym dzisiaj mija 42 i dalej nic..juz nerwicy zeby nie powiedziec kurwicy dostaje. a co do ciebie droga MOniko:) mam 23 lata i ja nie wiem o czym Ty mowisz..jakie krwawienia miedzy cyklami,jakie 16 dni, o co w tym chodzi bo mnie to zaintrygowalo. Krwawienie u Ciebie to nie to samo co miesiaczka? hmm..czeka mna odp. pozdrawiam Cie..moze w koncu sie doczekamy tego okresu

Gość MoNiKa 16
O tej krwi to czytałam że coś takiego się zdarza. A co do 16 dni ---> też czytałam ale to ma się do normalnego cyklu. Chodzi o to że owulacja nie jest dokładnie w środku cyklu. np cykl trwa 36 dni. W tym wypdku owulacja występuje 20 dnia. itd Odkąd sie o tym dowiedziałam sprawdza mi się to!

To o czym mówi Monika to chyba nie krwawienie, a raczej takie plamienie owulacyjne, faktycznie czasem się zdarza. U mnie jak czasami udało mi się wyczaić kiedy mam owulację, to miesiączka przychodziła po 14 dniach, ale te 16 to też w normie. A co do długich cykli, to te Wasze wcale nie są takie długie. Mi się zdarzały i takie 74 dniowe, ale skoro byłam pewna, że to nie ciąża, to wcale sie tym nie martwiłam, tym bardziej, że nigdy wtedy nie dostawałam okresu w nieodpowiednim momencie. Nigdy na koloniach, na wyjeździe, na wycieczce, nigdy kiedy nie miałam podpasek ze sobą, to było aż niesamowite. Kiedyś przez pół roku nie miałam, ale to były takie pierwsze kilka lat. Potem niestety zaczęło się to w miarę regulować i cykle były od 30-tu kilku dni do prawie 50-ciu. Ciąża nawet w tego nie zmieniła, a ja się do tego przyzwyczaiłam i nie rozumiem czym Wy się denerwujecie? Teraz są jak w zegarku, bo biorę pigułki.