Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atahualpa

Napięcie przedmiesiączkowe

Polecane posty

Gość atahualpa

Dziewczyny, w Was siła. mam nadzieje, ze mi pomozecie. od jakiegos czasu strasznie cierpie z powodu napiecia przedmiesiaczkowego. i jest to cierpienie nie fizyczne , ale PSYCHICZNE. to jest wrecz nie do wytrzymania! nigdy, az tak nie mialam. Psycha mi siada. non-stop rycze, doly mam niesamowite, az czasem przewijaja mi sie nawet mysli samobojcze!!mam ochote wtedy sie zamknac i nie wychodzic. dodam, ze generalnie cierpie na lagodna depresje- w chwili obecnej, bo wczesniej, czy okres, czy tez nie stan byl taki sam- niechec do zycia, poczucie pustki, bezsensu-ma to swa przyczyne w dziecinstwie, ale to nie ten temat. chodze na psychoterapie i widze efekty, ale cholera one trwaja jedynie ok 2-3 tyg., a jak pojawia sie okres, to wszystko szlag strzelil. i znowu musze zaczynac od nowa. podnosic sie. Dziewczyny moze macie jakies sposoby, aby zalagodzic to napiecie przedmiesiaczkowe. POMOCY!!!!!boje sie!

Gość nika001
ciężka sprawa... niestety w przypadku depresji moze pomoc tylko lekarz, a nie dziewczyny z forum.... Ja tez cierpie na napiecie przedmiesiaczkowe, zwykle 5-7 dni przed okresem wiec dosc dlugo. Okropnie bolą piersi, dostaje wypryskow na buzi. Jestem rozdrażniona, zła, poirytowana, a za chwilę śmieję się jak wariatka albo płaczę, przychodza mi do glowy głupoty...to jest bardzo wyczerpujące. Ostatnio np. poplakalam sie kochajac sie z moim chlopakiem, bo pomyslalam ze jestem taka szczesliwa itd. Az sie biedny wystraszyl ze cos sie stalo, a ja zaczelam sobie wyobrazac rozne romantyczne bzdury... Moj sposob na napiecie przedmiesiaczkowe - jem duzo magnezu i czekolady :-) serio. Staram sie czyms zajac by nie myslec o jakichs głupotach które mnie trapią czy denerwują. Czyli praca, nauka, randka z chlopakiem, pogaduchy z kumpelką, zajecia ruchowe - aerobik, jogging,. 3maj się ciepło.