Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madame Silvia

Pomogę dobrać kosmetyki

Polecane posty

Gość allexisP
czy jak pójde do kosmetyczki to pryszcze znikną całkowiie...ja mam cere ze raz mam pryszcze a raz nie mam (ale wtedy mam czerwone blizny po trądziku)

Gość koneta
DZIEN dobry mam pytanko. Czy istnieje na polskim rynku jakis krem pod oczy ktory chodzby w niewielkim stopniu rozjaśni CIENIE pod oczami. zaznaczam ze jestem zdrowa nie jest to u nas dziedziczne. cienie nie są intensywne, raczej niewielkie ale zauwazalne. prosze o odpowiedz. z gory dziękuje i pozdrawiam. KONETA

Gość DJ KoCÓr
Mam niewiele lat i nie wiem jak pozbyc sie pojedynczych pryszczy i nie wiem jakie kosmetyki były by dla mnie najlepsze.... Proszę o pomoc

to ja też poproszę o pomoc mam paskudnie wrażliwą cerę, wiecznie zaczerwienioną i suchą, wszystko mnie uczula, nawet dziecięce kosmetyki

Gość a co najlepsze
jezeli swieci mi sie buzia??????????????????? Potrzebuje cos matujacego ale nie bardzo wiem co. Pomocy

Gość studentin
Witam! Mam problem ze stosowaniem podkladu. Aktualnie uzywam kosmetyku Estee Lauder Double Wear. Mam cere tlusta ze sklonnoscia do powstawania zaskornikow i zaczerwienien, stad fakt uzywania przeze mnie bardzo trwalych i kryjacych podkladow. problem tkwi w ich nakladaniu. Stosuje podklad na oczyszczona i nawilzona kremem matujacym Nivea Visage cere, ale po paru godzinach zauwazam ze sie on jakby warzy na skorze, a gdy patrze w lustro to widze, ze nie wyglada to pieknie z bliska, cera nie jest taka ujednolicona, gladka :/ gdzie jest moj blad? z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam!

do studentin: Podkład którego używasz polecam tylko na wyjatkowe okazje,nie do codziennego uzytku .Pracuje z modelkami i widze oraz slysze z ich ust jak cera na niego reaguje.Jest przemeczona,wrecz przeciazona ,wyobrazcie sobie noszenie maski przez caly dzien.Wiec drogie studentin nie polecam tego podkladu,owszem wyglada ladnie,ale pomysl tez o swojej skorze. Dodatkowo jest to podkład bardzo gęsty - świetnie kryje - ale tworzy maskę - dlatego przy codziennym używaniu widzisz efekt ważenia się go na skórze. Z firmy LR polecam: - podkład pod makijaż długotrwały efekt - 30ml/52,90zł - krem 24h Moisturizing Cream - 50ml/47,90zł - Pianka oczyszczająca Mild Cleasing Foam - 150ml/33,90 zł

DO \"A CO NAJLEPSZE\": Pisałam na 1 stronie tego wątku odnośnie \" świecącej sie buzi\", ale wkleje jeszcze raz bo kosmetyki i ceny troszkę się zmieniły: .... Małe słówko na temat podkładów przy Twojej cerze ·Podkład w płynie – nadaje się dla mającej skłonności do świecenia się cery, zawiera małą ilość pudru i tłuszczu jednak nie kryje podrażnień i trądziku – przy takim podkładzie nie można zapomnieć o korektorze ! ·Zdecydowanie odradzam podkłady w kremie – zawierają dużo tłuszczu ·Podkład w kamieniu – to wg mnie idealny produkt dla Ciebie – nałóż suchą gąbką na skórę, doskonale matuje Przed nałożeniem pokładu polecam stosowanie kremu matującego np. Soraya albo Ziaja Mam także dla Ciebie propozycję domowego sposobu na świecenie (sprawdzony już przez kilka osób i przynosi pozytywne efekty) : Spróbuj użyć mąki ziemniaczanej jako pudru sypkiego – nałóż za pomocą pędzla do makijażu, żeby nie nałożyć zbyt dużo. Odrobina mąki nie zabarwi Cię na biało i nie zatka Ci porów! A zniknie efekt świecenia. Wszystko zależy jakie finanse możesz na to podłożyć: Najlepszy byłby beztłuszczowy podkład matujący Stay- True Makeup Oil Free Formula firmy Clinique z tym , że niestety jego cena jest zdecydowanie równa jego wartości – powyżej 100 zł Z tańszych polecam Iwostin Purritin – Emulsja matująca dostepna w aptekach cena do 27 zł. Dobry może okazać się również MaXFactor Lasting Perfformance ok. 60 zł Z własnej firmy mogę polecić Ci: -Sztyft korygujący (light albo green) 6,5 g 24,90 zł – naprawdę dobry sama używam -Długotrwały podkład pod makijaż 30ml – 52,90 zl -A do oczyszczania twarzy: Wyrównujący tonik kosmetyczny – wspiera tworzenie się naturalnej, kwaśnej ochronnej powłoki naskórka 200ml33,90 zł

DO \"LEANE\": Spróbuj kosmetyków na bazie aloe vera - gwarantuje że napewno Cię nie uczulą: * Aloe Vera krem do twarzy na dzień - 50ml/42,90zł * Aloe Vera krem na noc -50ml/49,50zł * AV Mleczko oczyszczające -200ml/33,90zł *AV Tonik kosmetyczny -200ml/33,90zł

Gość grabsy
Witam! Mam pytanie o wpływ kosmetyków do makijażu na stan cery. CZy używanie np. podkładu codziennie (głównie jesienią i zimą, używam Revlonu Colorstay do cery tłustej) może pogorszyć lub przyspieszyć starzenie sie skóry? Współczesne kosmetyki są z pewnością ulepszone, szczególnie te z wyższej półki, ale czy mimo to nie robią naszej skórze krzywdy? Dziekuje za odp. Pozdrawiam :-)

Gość gość
Na http://www.pro-sprzet.pl/ masz niżej podane dokładnie jakie kosmetyki dobierasz to różnych typów włosów, w zależności od celu jaki chcesz uzyskać. Każde włosy mają swoje wymagania - zazwyczaj są one totalnie inne.