Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewaewa

gdzie jedziecie w podróż poslubną? i czy wogóle?

Polecane posty

Gość hapetka
Nikt nikomu nie wybiera programu wycieczki :). Rozni ludzie, różne preferencje.

ja za muzeami nie przepadam, razcej ogladam architekture, no i fajnie jest zobaczyc nowe miejsca... Np bedac w Chorwacji, jezdzilismy komunikacja publiczna, do roznych miejsc :) bylytez wycieczki zorganizowane...fajnie bylo... cos zobaczylam przynajmniej :) a tak, to co siedzialabym na plazy albo w barze...

a ja bym autem pojechała, nie lubie zorganizowanych wycieczek - chodz to stwarza pewne ograniczenia.

Gość hapetka
Ewaewa, ja też mysle z narzeczonym o samodzielnej wyprawie zorganizowanej na wlasna rękę. Z tym, ze trochę sie obawiam, ze bez doświadczenia w tym zakresie mozna poźniej nieco zalowac, że jednak nie zdalo się na biuro. Zobaczymy, kwestia jest otwarta.

eee tam wsiadasz i jedziesz, chcesz to się zatrzymujesz;) są przewodniki i informacje turystyczne. minusem jest spory koszt paliwa - relatywnie do np: samolotu

Ja jednak wole wakacje zorganizowane... moze nie tak do konca, ale jade odpoiczac, a nie jechac calą noc i jeszcze dłuzej samochodem, wykonczona dojechac na miejsce... Pozatym ile bym sie nie naczytała o danej miejscowosci, to nigdy tak nie zwiedze jak na wykupionych na miejscu wycieczkach z przewodnikiem... zwykle choc 1 taka wycieczke wykupujemy, a reszte zwiedzamy sami...

wykupić na miejscu każdy może, fakt samolotem jest szybciej ale z drugiej strony na miejscu wynajmowaś auto albo skuter? sama nigdy na skutezre nie jechałam, może to zrealizuje;) a autem jadąc można się zatzrymać kiedy chcesz i nie musisz na jeden dzień całej trasy zrobić, pozatym obawiałabym się że będe musiała spędić czas z 50-60latkami - bo zazwyczaj on jezdżą na takie imprezy. a z innej str. mam wszystko w d.... wszędzie mnie zawiozą i przywiozą. każdy z wyjazdów ma swoje + i -

Gość hapetka
U nas jeszcze inaczej: na pewno samolot, pytanie: czy organizowac samemu, czy zdac się na profesjonalistów :). To jednak podroż poślubna, nie jedna z wielu wycieczek. Chcielibyśmy, aby obylo się bez większych zgrzytów. I wlaśnie może dlatego lepiej kupić wycieczkę, gdzie kto inny wszystkiego dopilnuje. Zobaczymy.

Gość nitrogliceryna
Byłam raz z mamą i siostrąna węgrzech na wczasach. Jechałyśmy autobusem do Miszkolca razem z tymi wszystkimi handlarzami - bo biuro organizowało raczej pobyt tam , ale transport wiele osób przejmowało samemu , autem , więc ci , którzy wybrali jedna autobus , nie jechali normalnycm autobusem wycieczkowym , tylko właśnie takim kursowym. Jechała z nami jedna młoda para na podróż poślubną;) Przepychanki , szarpanki , stres na granicy , wyładowywanie toreb przed celnikami , zbieranie na "w łapę" dla celnika , awantury tych wszystkich starych znajomków i wypominanie turystom, że to handlarze cały rok utrzymująlinię i tylko dzięki nim turyści mogą sobie pojechaćdo Miszkolca ;) Ale śmiesznie było :)

Gość hapetka
Hahaha, dobre nitrogliceryna. Takie kiedys byly czasy, na szczęście minęly ;-).

Gość nitrogliceryna
No , nie jestem pewna ;) Jak się jedzie do Grecji , to na tych wszystkich granicach chyba dalej trzeba coś dać - albo 20 dolców , albo wódeczkę , albo chociażcoca colę:) Ale nie wiem , nie jechałam dawno , tylko od znajomych słyszałaam :)

Gość hapetka
Lolol, naprawdę? Nie slyszalam o podobnych rzeczach :-). Mozliwe jednak, mam nadzieję, że na lotniskach takich jaj nie robia;).

hej ja pojechalabym jeszcze raz na Kube.... Bylam tam trzy lata temu,bylo wspaniale.....mam taki sentyment do tego kraju...niestety moj facet nie kwapi sie zbytnio......

Nitrogliceryna,to tak jak w Ghanie, tez trzeba bylo wszedzie smarowac pieniazkami,,,taki korupcyjny kraj

Gość hapetka
Kuba jest tak dalekoo i drogoo :). Co polecilabys Basia z Europy?

Gość nitrogliceryna
Podejrzewam , że na lotniskach nie trzeba smarować :)

Nie bylam w wielu miejscach europy, jedynie na Majorce iSycylii. Na Majorce bylam w czasie posezonowym ,w listopadzie ,i prywatnie,bylo suuuper i pieknie...no i jeszcze cieplo

Gość hapetka
Zastanawiam się i nad Hiszpania, i nad Wlochami. Sycylia raczej odpada, ale Majorka ma duże szanse. Z tym, że raczej latem albo wczesna jesienia. Chce sie jeszcze opalić :).