Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Crown

obsesja!!!

Polecane posty

Gość Crown

Cześć.Pisze do was, ponieważ na każdym męskim forum by mnie wyśmiali(jestem facetem).Moje problemy pojawiły się jakieś pół roku temu ale jest coraz gorzej. Sprawa niby błaha ale nie daje mi normalnie żyć, chodzi o to że mam obsesje na punkcie swojego wyglądu. Chodzi głównie o twarz mam trądzik i po każdym goleniu czerwoną szyje!!! Kiedyś mi to jakoś nie przeszkadzało ale teraz to wstyd mi wyjść na miasto, ciągle wydaje mi się, że wszyscy patrzą na tą moją nieszczęsną twarz.Nienawidz e słonecznych dni bo wtedy jeszcze wszystko idealnie widać.Utwierdza mnie w tym to, że każda dziewczyna która mi się podoba daje mi kosza.Poprostu znienawidziłem się.Moim jedynym marzeniem jest mieć idealną cere.Przez wygląd czuje się gorszy, nic mnie nie cieszy itp.Rzadne kosmetyki i antybiotyki nie pomagają.Już bym wolał być otyły, bo otyłośći przy odpowiedniej sile woli można się pozbyć, a w walce o piękną cere jestem bezszans:(. Macie jakieś propozycje jak pozbyć się tych kompleksów?Albo jak to zatuszować? Albo chociaż coś napiszcie bo chce pogadać :(

Hej! Moge polecic Ci sprawdzona na wlasnej skorze metode - DROZDZE.To naprawde dziala! Z pryszczami walcze od x czasu,a tu sie okazalo,ze zamiast latac po aptekach i lekarzach,trzeba bylo isc do spozywczego i kupic paczke drozdzy:) Ja robie tak: wieczorem lyczeczke drozdzy zalewam wrzatkiem,mieszam i odstawiam na noc.Rano podgrzewam w mikroweli,zeby nie bylo zimne.I pije:D NA CZCZO.Bez zadnych dodatkow,cukru czy mleka.I Musze Ci powiedziec,ze naprawde dziala-skore mam ladniejsza,nie przetluszcza sie tak bardzo no i zero pryszczy! Teraz tylko czekam,az stare ranki mi sie wygoja i zaczne robic jakies peelingi,maseczki.Pewnie tez z drozdzy,heh:)I to nie sa jakies cyganskie czary,to naprawde dziala! A nie chcialbys zapusic brody?:)Nie takiej dlugasnej,jak santa claus,ale takiej seksownej,parodniowej.Moj kochany tygrys tak ma i po pierwsze wyglada w niej super,po drugie swietnie mu \"zatuszowalo\" wszystkie krostki itd.On ma dlugie wlosy i bardzo mu to pasuje.Moze Tobie nie bardzo,wiec nie wiem,ale rzucam pomysl:) Trzymam kciuki i powodzenia.

Gość kornwalijka 23
zgadzam się co do drożdży już 2 razy na wieczór zrobiłam sobie z nich maseczkę na 10-15 minut, po zmyciu cera jest wyraźnie gładka i delikatna, dziś też zrobię, mam wrażenie że mi sie odrobine mniej przetłuszcza drożdże mają dużo witamin i zbawienny wpływ na cerę :) chyba zacznę pić je z wodą, był na kafeterii nawet taki topik o drożdżach i wpływie na cere, poszukaj może jeszcze jest:) Powodzenia

Gość nie wiem czy wiecie
ale od picia drozdzy mozna nabawic sie m.in. grzybicy.Niestety znam z autopsji:(....Fakt, drozdze sa swietne na cere,ale maja tez czasami skutki uboczne niestety....Polecam raczej maseczki, a nie picie tego... A na tradzik witaminek sporo,soczki marchewkowe, dobre kosmetyki z apteki i troche cierpliwosci...

A jak sa \"zabite\" to tez? Moze Ty pilas/piles nie zalane wrzatkiem tylko ciepla woda albo mlekiem?Napisz prosze bo jak narazie ja pije od miesiaca i jakos nie mam problemow.A jak sie przejawia ta grzybica?Chociaz troche mi sie wierzyc nie chce,ze grzybicy od drozdzy...? Pozdrawiam

Gość ziołówka
A jak się robi taką maseczkę z drożdży? Czy tylko się kładzie na twarz i już?

Z tego co czytalam tutaj na forum,maseczke robi sie nastepujaco: nalezy niewielka ilosc drozdzy zmieszac z cieplym mlekiem,zeby powstala \"papka\".Potem nalozyc na twarz i poczekac do calkowitego wyschniecia.Nastepnie ta sucha skorupke odrywac palcami,nie zmywac tej maseczki,tylko ja wlasnie odrywac.Tylko co czego sie nie da juz \"zeskorbac\":D nalezy zmyc przegotowana woda.Jeszcze nie robilam tej maseczki,bo narazie czekam az mi sie buzka ladnie wygoi,bo podobo ta maseczka jest troche \"zraca\" i bardzo sciagajaca.Tak mysle ze w tym tygodniu powinnam sobie juz ja zrobic. A gdzie sie podzial autor topiku?? Pozdrawiam.

Gość papppapapappa

Słusznie zatytułowałeś topik - obsesja. Myśle, ze gdybyś nie miał problemów z cera to szukałbyś ich gdzieindziej - w odstajacych uszach, nieidealnych ustach, garbatym nosie, kiepskiej sylwetce itp. Twoje problemy wynikaja raczej z psychiki niz z tradziku. Byłeś w ogóle u dermatologa? Bo nic o tym nie piszesz... zreszta do psychologa tez powinienes sie przejść. A czemu dziewczyny daja Ci kosza?? No pomyśl.. czy Tobie podobaja sie WSZYSTKIE dziewczyny?? No właśnie.. moze akurat trafiasz na takie w których typie sa zupełnie inni faceci niż Ty i wcale nie ma to nic wspólnego z cerą?

Gość dgddgdgfdg
autor sobie poszedł bo go pewnie wystraszyły typowo babskie ploty o maseczkach:classic_cool:

Wcale nie babski ploty o maseczkach,tylko dobre rady.Facet ma problem z pryszczami to trzeba go poratowac:D Ale fakt faktem,ze autor powinienen byc na swoim wlasnym topicku...

Gość Crown
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi dotychczas :* Niestety mam teraz pełno kół na studiach i nie moge cały czas siedzieć na kompie wiec będe odpisywał od czasu do czasu.Same pryszcze jeszcze nie są aż takie złe bo w sumie duża część ludzi w moim wieku ma, ale ta czerwona szyja to masakra, jak u żyla co popija sobie denaturat.U dermatologa byłem ale stwierdził, że mam wrażliwą skóre i że to przez technike golenia, tylko goląc się tylko z włosem jest się bardzo słabo ogolonym i jest tak zwana tarka.9824 wierz mi, że reszty też nie ma idealnej ale na inne rzeczy mam jakiś wpływ:(. A widzisz o tych dziewczynach napisałem, b w sumie mam pełno koleżanek, naprawde lubią moje towarzystwo, jak wyjechała kiedyś moja mama na 2 tygodnie to nawet przychodziły mi obiad gotować, chociaż o to wcale nie prosiłem.Wszystko jest super do czasu gdy dam jakiej śdo zrozumienia, że chce coś więcej niż tylko przyjaźń.Mam paru kumpli, którzy obiektywnym okiem są przystojni śliczna cera bez jednej krostki ciemna jednolita karnacja skóry, budową się odemnie nie różnia, inteligencja mniej więcej ta sama, tylko ta cera nas różni. Im to może jedna na pięć dziewczyn da kosza. Nie jestem hipokrytą i wiem gdzie leży problem :(. Psycholog wmówi mi, że problemu nie ma, ale on tak poprostu nie zniknie. A bródka mi nie pasuje niestety.Każda kolejna porażka niestety mnie dołuje i upewnia w swoich przekonaniach.

Gość Crown
Hmm wpadłem na pomysł by isć na solarium, latem ma zawsze wszystkiego mniej, bo na opalonej skórze mniej widać. Już wole by dziewczyny jechały mi od metroseksualnego niż musiały oglądać moją gębe:(

Gość espoir
ja bym jednak odradzała solarium, bo to moze tylko pogorszyć stan Twojej cery. być moze przyczyną jest zły metabolizm lub zaburzenia hormonalne? musisz wykluczyć każdą z możliwych przyczyn i znalezc ta faktyczną. w przeciwnym wypadku leczenie spełznie na niczym. i, co w mojej opini jest bardzo istotne, musisz zmienić swoje podejście do siebie samego. jak mają akceptować Cie inni skoro tym samym nie potrafisz tego zrobic? ja też mam problem z trądzikiem i to dość poważnym, ale staram sie nie mysleć o tym, bo im częściej to robie tym gorzej wyglądam. życze powodzenia w dalszej walce

Po pierwsze nie obwiniajmy go ze musi zmienic swoj pounkt widzenia, przestac sie tym przejmowac. To wcale nie jest tak latwo... W ogole bardzo dobrze ze o tym mysli i ze probuje chociaz sie leczyc, nie wazne z jakim skutkiem ,ale probuje. Po ulicach chodzą miliony facetów z pizzą na twarzy, szyi, plecach i nic sobei z tego nie robia, bo twoerdza ze kremy, zele są dla bab. Ten facet przynajmniej chce to zmienic i chwala mu za to. Jeżeli masz duzy problem z trądzikiem to nie czarujmy sie, kosmetyki nie pomogą, choc to nie znaczy ze kaze ci ich nie uzywac, wrecz przeciwnie, osobiscie polecam serie Iwostin Purritin do kupienia w aptekach. troche kosztuje, ale mysle ze warto poswiecic pare imprez zeby oszczedzic na to kase. Ale przede wszystkim, co powinno byc ywoim priorytetem DERMATOLOG!!! Jezeli brales juz antybiotyki i nie pomogly nie poprzestawaj na tym!!! Sa setki leków na to, musisz znalezc odpowiedni dla siebie. Ostatecznie istnieja tez zastrzyki hormonalne, nie powiem ci o nich wiecej bo nie wiem niestety. Nie wiem jakie antybiotyki brales, ale wiem ze jest jedna taka kuracja trzymiesieczna, kosztuje okolo 300zl za miesiac, ale to podobno najlepsze co moze byc. nie wiem skad jestes, jesli z Wroclawia, to polecam doktora Ziarkiewicza. Jak wpiszesz w google jego nazwisko to znajdziesz jego strone internetowa. tylko od razu pros o najdrozszą kuracje. Ja zrobilam blad i przez pol roku szprycowalam sie tanszym antybiotykiem i nic mi to nie dalo. Na prawde, warto wydac te pieniadze. AhA, zapomnialabym NIE WYCISKAJ NIC!!!! wiem ze to ciezkie, szczegolnie w przypadku odstajacego bialego cholerstwa. Ale niestety skutkuje to strasznymi bliznami( wiem bo niestety wyciskalam:( ) i teraz zamiast cieszyc sie z wyleczonego tradziku mam czerwone blizny:(( Ale wole to niz pryszcze. Glowa do gory, dermatolog to teraz twoj drugi Bog!:) Wszystko bedzie ok, jak masz pytania to pisz:) Cieple pozdrowka:)