Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hop sa sa

Bieganie

Polecane posty

Gość hop sa sa

czy ktoś z Was biega ? chciałabym sie dowiedzieć jak długo biegacie i czy są jakieś efekty ? Nie wiem czy biegac codziennie czy robić jakieś przerwy ? no i jak najlepiej biegać aby spalić troszkę kalorii :)

Gość tak takdfg
biegalam w te wakacje z kolezanka codziennie wieczorem. Trwalo to ok1 h z przerwami ale wiadomo jak to jest kiedy dwie kobiety wybieraja sie gdzies razem:-D Ja bym proponowala raczej dluzsze spacery ktore sa podobno zdrowsze

Gość hop sa sa
:D ale efekty jakieś zauważyłyscie ?

Gość pytonica
Pozniej Ci napisze bo sama tez biegam,ale teraz nie mam czasu.

Gość pytonica
Pozniej Ci napisze bo sama tez biegam.Jak mozesz to napisz ile razy w tygodniu Ty biegasz i jak dlugo.Teraz musze konczyc.

Gość HappyMike
Pogoda do d... to biegaj w odmciu. Przy 30 minutowym biegu w miejscu efekty będą widoczne, nogi się ładnie wymodelują i ogólnie tłuszczyk się zmniejszy. Możesz zakładać obciążenie na nogi, żeby było ciężej.

Gość hop sa sa
ja dopiero zaczynam wiec biegam po około 15 minut, staram sie codziennie ale nie zawsze mi to wyjdzie... Zreszta dopiero kilka razy biegałam :) W domku to chyba jest troszkę nudnawo, u mnie orbitrek stoi ale jakos nie mogę sie zmobilizowac aby na niego wskoczyc :)

Ja miałam zamiar biegać w wakacje żeby wzmocnić mięśnie. Wcześniej trenowałam piłkę ręczną, karate, koszykówkę, a potem dwa lata nic, tylko w-f w średniej. W tamtym roku na uczelni załatwiłam sobie zwolnienie z zajęć sportowych, a teraz gram w tenisa. Kup sobie jakieś dobre buty do biegania, kosztują w granicach 250-350 zł. I nie chodź w tych butach na co dzień, bo wtedy ścierają się podeszwy i kształtują poduszki amortyzacyjne. No to tyle chyba. Idź do jakiegoś dobrego sklepu sportowego, tam ci doradzą.

Gość hop sa sa
Dziękuje :) ale chodzi mi głównie o czas, sposob biegania i efekty :)

Gość pytonica
najważniejsze ,że chcesz i czujesz potrzebę biegania.Ja biegam już 25 lat .Pamiętaj,że początki są trudne.Zaczynaj od marszobiegu-zwiększając ilość kilometrów przebieganych.Pamiętaj,że najczęstszym błędem początkujących biegaczy jest zbyt duże tempo biegu.Nie wstydż się biegać wolno!!!!!Jeszcze jedno-żeby zacząć spalać tłuszcze czyli schudnąć-wysilłek musi trwać ponad godzinę.Do godziny spalasz tylko węglowodany!Żeby były efekty musisz biegać minimum 5 razy w tygodniu ale najważniejsze pamiętaj,że ma Ci to sprawiać przyjemność.Pamiętaj też o dobraniu odpowiedniego sprzętu-najważniejsze buty a reszta żeby nie była za ciepła-dostosowana do pogody.Biegaj najlepiej w terenie urozmaiconym -las,park,unikaj chodników.POWODZENIA.daj znać jak Ci idzie a raczej biegnie.

Gość pytonica
Cos sie dlugo nie odzywasz.Chyba nie zrezygnowalas?

Gość monicccccka
ja chcialabym beigac, ale ja raczej chce przytyc niz spalic kalorie, wiec nie wiem czy akurat dla mnei to dobre..wogole bym chciala polepszyc kondycje ale nie kosztem wagi ktora i tak ejst slaba :(

Gość reaktywacja1
...hej biegaczki..:)..Biegałam od sierpnia di października- czułam się rewelacyjnie :) i chyba nawet sie uzależniłam-dzień z bieganiem uważałam za udany.Dlatego biegałam codziennie.Dodam, że wcześniej biegi były dla mnie katorgą..po przebiegnięciu 5 minut leżałam na ziemi z wywalonym jęzorkiem :) Sport przewijał się jednak w całym moim życiu i dlatego postanowiłam sobie udowodnić, że i biegać potrafię... i udało się..godzinny jogging nie stanowił już żadnego problemu..tyle. że przyszła jesień..zaczęło się robić zimno..i złapało mnie jakieś świństwo--gardło, głowa..itd. Dodam, że stosowałam się zaleceń biegaczy, co do zasłaniania ust i wywijania języka, w celu ogrzania powietrza w ustach..ale nie pomogło...gardło bolało i bolało...taki cały m-ąc!.........a teraz boję się ponownie zacząć, by znów nie nabawić się jakiejś infekcji...Z opowieści wiem, że bieganie w zimie jest ponoć cudowne :) zwłaszcza gdy lekko prószy śnieżek... ..pytonica...jesteś doświadczoną biegaczką....możesz coś doradzić?

Gość reaktywacja1
;)

witam kochane biegaczki ! biegam ale eraz przestałam, ze swojego lenistwa ale musze sie wziasc za to bo to naprawde jest fajne. mowia ze gdy bedziesz biegac w zimie to wytwasz juz wszystko , najtrudniej jest begac w zimie. bylam na wakcjach we wloszech i ze swoim tenerem codziennnie biegalam ( bo sama to nigdy nie moge sie zmobilizowac by biegac codzinnie ) biegalismy ok. 30-40 min a pozneij do wody przeplywalismy jakies 300m i powiem wam kochane ze schudlam i oglnie kondycja byka lepsza.

czy jest na forum jakaś krakuska, która chciałaby się umówic na wspólne bieganie? ja niestety sama nie mam na tyle silnej woli, żeby się zmobilizować... :O

Gość uuuuuuuuuuupppppppp
:)

Gość biegaczka
Hej, a w jakich butach biegacie zimą przy takiej pogodzie? W normalnych adidasach zabić się można na oblodzonych ścieżkach, próbowałam w trekkingowych, ale to niewygodne strasznie i chyba bardzo niezdrowe dla stóp i stawów.. Pozdrawiam wszystkie biegające!

Gość reaktywacja1
w zimie z tego co wiem należy śmigać w adikach..inne buty nie wchodza w rachubę..dlatego to był i dla mnie problem..gdzie znaleźć suche ścieżki z takiej białej zimie :)

Gość ko--ot

Gość ko--ot
ja mieszkam w londynie , tutaj jest okolo 5 stopni i wydaje mi ze nadal jest za zimno dla poczatkujacej biegaczki;)

Witam ponownie :) Balbex = hop sa sa :) Nie wiedziałam, że ktoś tu jeszcze zagląda :) Ja troszke biegałam a pozniej jakoś przestałam ... A juz wiem, choroba mnie chyba dopadła. Teraz postanowiłam znowu wrócic do tego,tylko ciężko sie zmobilizowac .. Jak na razie zapisałam się na tae-box :) super sprawa ! siódme poty się leją ! może ktoś się przyłaczy ? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3200503 mam nadzieję, że zacznę tez biegać, zbieram sie do tego codziennie :D ktoś tu pisał, że poszukuje osoby w Krakowie ? ja jestem z Krakowa :)

Samo bieganie to mało. Trzeba jeszcze wiedzieć jak biegać i jeszcze coś...ale o tym niżej na www

w stopce na www wkradł się niepotrzebny znak \">\" Ma być: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

na stronie pn.\"Preferencje\" wymagającej logowania, adres: www.vademecum.zdrowia.prv.pl wolny jest od niepotrzebnego znaku \">\" Dlaczego tutaj się pojawia?

Gość bgfb
hop

bieganie to kapitalna sprawa, biegalam dopoki mi kolana pozwolily (ale nie samo bieganie je zniszczylo :P ) powiem wam edno, przede wszystkim biegajcie wolno ale w rownym tempie :) pozdrawiam i zycze wytrwalosci