Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mętlik

zmartwienie?

Polecane posty

Gość mętlik

Mam pytanko....Głupie to wszystko ale chyba po to forum jest by sie zasięgnąć rady nawet w błahych sprawach.No to od poczatku:biorę novynette od miesiąca tzn jestem na pocztku 2 opakowania ale nie robiłam 7-dniowej przerwy. Bolą mnie plecy, piersi oraz głowa, mam straszne huśtawki nastroju.Wcześniej brałam logest i gdzy nie robiłam przerwy nie miałam takich objawów (chociaż generalnie po logestcie czułam sie fatalnie).Czy jest to efekt uboczny pigułek? Po drugie jak to jest z godziną przyjmowania pigułek?Bo czy jeśli biore pigułki pomiędzy np 21 a 23 to jest ok, czy musze brać zawsze o 21?Bo niby jak sie spóźnie nawet o 12 godz to i tak jestem ponoć zabezpieczona. Pytanie które mnie najbardziej dręczy zostawiłam na koniec.Czy biorąc pod uwagę dwa powyzsze zagadnienia (różne bóle i różne godziny brania pigułek)mogę być w ciąży?Czy poprostu sama sobie nie potrzebnie tworzę problemy?

Gość pisze się mentlik...

Gość mętlik
Dzięki.Od razu mi weselej...Rozumiem że sama stwarzam sobie problem z urojoną ciążą, ważniejsza jest ortografia :]

Złe samopoczucie to na pewno efekt nowych tabletek. W ulotce jest napisane, żeby przyjmować tabletki o tej samej porze, a nie o tej samej godzinie (przynajmniej w moich tak było), wiec nie masz się czym martwić!

Gość Julies
ja tez ostatnio nie robilam przerwy i pobolewal mnie brzuch i moj lekarz powiedzial ze to skutek braku przerwy.A jesli Ty dodatkowo nie zrobilas przerwy juz miedzy 1 a 2 opakowaniem to na pewno jest to nasilone gdyz organizm jeszcze nie przyzwyczail sie do tych nowych tabletek.W ciazy na pewno nie jestes.Ja jestem bardzo dokladna i zawsze biore o tej samej godzinie,ale na pewno wahaina 2-3 godzinne w jedna czy druga strone nie maja znaczenia dla zabezpieczenia!

Gość kjegtrgw
ja biore 3 opakowanie harmonetu i przezd miesiaczka mam wahania nastroju i te objawy co Ty masz, a przy pierwszych 2 opakowaniach to czesto mialam nie tylko przezd okresem. Powiem Ci tak... lepiej bierz tabletki o tej samej godzinie!! tzn ja tak robie bo wtedy okres mi sie pojawia o w ten sam dzien i nawet godzina jest stala, wiec to dla mnie bardzo wygodne =) i mozesz przewidziec kiedy dostaniesz okres.A o ciaze sie nie martw, jak bierzesz regularnie to nie ma sie co przejmowac roznymi objawami bo to skutki brania tabletek pozdrawiam