Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamelia

karmię piesią za chwilę będę łysa wszystkie włosy mi wyjdą co robić???????????

Polecane posty

moze macie doswiadczenie kobietki??? plizzzz bo wyłysieję całkiem karmię już 5 miesiąc i już widzę siebie całkowicie łysą bez ani jednego włosa.... a pod prysznicem..jak po chemii. doradzcie coś, czy można łykać jakieś preparaty np. ze skrzypu jak karmię ? czekam na odzew

wypadanie włosów po porodzie to norma, nie martw się, wszystkie Ci na pewno nie wyjdą, ja byłam tez przerażona zdaje sie że przyjmowac można w dalszym ciągu taki zestaw witamin jaki brałas w czasie ciąży, a nawet zaleca się maternę, feminatal czy choćby falvit, do tego możesz wypic dawkę wapna, ja po ciąży miałam długie, ciężkie włosy (ach te hormony ;)) ale po trzech miesiącach był dramat, obcięłam krócej, przestały tak wypadać co do innych odżywek typu skrzyp czy coś takiego - radziłabym sie zapytac lekarza czy choćby w aptece, nie jestem pewna czy cos takiego można przyjmowac w trakcie karmienia

Dokładnie to co przedmówczyni,witaminy te co w ciązy i nic więcej.To norma.Ja też się \"liniłam\"potwornie!!!!Wszystko wróci do normy,pozdro:)

Spokojnie Kamelio! Wszystkie włosy Ci na pewno nie wyjdą. A to wypadanie spowodowane jest przez hormony. To one w okresie ciąży wpływają na to, że włosy pięknie rosną i prawie wcale nie wypadają, dlatego pod koniec ciąży włosy są gęste i piękne. A po porodzie wracają do swojego poprzedniego stanu, czyli musi wypaść to, co w okresie ciąży dodatkowo wyrosło i najczęsciej nic więcej. Pamiętam, to wypadanie wygląda okropnie i wydaje się jakby nigdy nie miało się skończyć, ale się skończy i to już niedługo. Głowa do góry!

Gość Brooonka Biedronka
Wg mnie oprócz hormonów też osłabienie organizmu po ciąży, może zestaw witaminowy Prenatal, ja jem w ciąży ale jest napisane, że w okresie karmienia też można

skad ja to znam jak nachylalam sie nad dzieckiem to tymek mial wlosy w buzi i wiesz co kupilam wax w aptece odzywka do wlosow m in po chemii ludzie ja uzywaja przestaly wypadac i i idrosly b szybko

dzięki dziewczyny...:) mam nadzieję ze nie wyłysieję na dobre....a ten wax po chemii to chyba bezpieczny przy karmieniu....

Jala.. Po porodzie.. A w czasie ciazy go mozna.. nie wiesz..? Stoi u mnie w lazience puszka...bo stosowalam przed ciaza.. i nie smaruje sie.. bo na opakowaniu nie ma zadnych wzmianek czy mozna czy nie...

Gość przeminiki
Czesc dziewczynki co do Waxa to pytalam w aptece i mozna uzywac ja uzywam (jestem w 8 miesiącu) i wszystko ok

dzięki:) a przy karmieniu jak z tym waxem? może jak w ciaży to i przy karmieniu też........ nadal gubię włosy garściami